«Πίναμε από το ίδιο ποτήρι, κοιμηθήκαμε στα ίδια στρώματα...» - Το ξεκαθάρισμα του Σταμάτη Κραουνάκη στην Άλκηστις Πρωτοψάλτη για τη φράση "κουλή δεξιά"

«Την καταλαβαίνω»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, μέσα από συνέντευξη του στο ραδιόφωνο, ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τη φράση "δεξια κουλή" που είχε αναφέρει. Αφορμή στάθηκε ο σάλος που έχει ξεσπάσει σχετικά την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη "χοντρή" από το τραγούδι "Άδωνης".

Μάλιστα, η φράση του αυτή, αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα μέσα από την εκπομπή Το Πρωινό, του την Τετάρτη 6/12. «Έμαθα ότι η κυρία Άλκηστις Πρωτοψάλτη την οποία αγαπώ, θαυμάζω και στο παρελθόν είχαμε συνεργαστεί κιόλας, στεναχωρήθηκε για αυτό που είπαμε προχθές. Να της πω κάτι, δεν το είπαμε εμείς. Σταματήστε αυτή την παραπληροφόρηση.

Ποτέ δεν είπαμε εμείς ότι είστε "κουλή δεξιά", το είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης. Εμείς το μεταδώσαμε, δεν το είπαμε εμείς. Αν με κάποιον έχετε θέμα, πάρτε τον Σταμάτη και πείτε του ότι “δεν είμαι κουλή δεξιά”. Δεν μπορεί να βάζετε στο στόμα άλλων ανθρώπων κάτι που ως είδηση το είπαμε. Δεν μπορεί να στεναχωρήθηκες με εμένα, επειδή είπα κάτι που είπε ο Κραουνάκης. Μην τα βάζετε με ανθρώπους που δεν πρέπει» (δείτε εδώ το απόσπασμα).

Το ξεκαθάρισμα του Σταμάτη Κραουνάκη για τη φράση "κουλή δεξιά"

«Εγώ με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη έχω την πορεία που έχουν τα αδέρφια. Πίναμε από το ίδιο ποτήρι, κοιμηθήκαμε στα ίδια στρώματα. Γέλια, χαρές, αγωνίες, επιτυχία, αυτό δεν μπορείς να πάρεις μια γομολάστιχα και να το σβήσεις. Την καταλαβαίνω.»

«Μεγαλώνουμε οι άνθρωποι και αυτό που δεν πρέπει να χάσουμε έιναι η αθωότητα μας. Εκείνη την ώρα ρώτησε με... Όταν λέω δεξία κουλή δεν εννοώ την Άλκηστις. Δεν με ενόχλησε που άλλαξε το στίχο αλλά έγινε τόση φασαρία που απάντησα και εγώ με την "κουλή δεξία"» ξεκαθάρισε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ωστόσο την αρχή των δηλώσεων του μίλησε για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Τώρα ήταν μία πολύ κακή στιγμή να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο Στέφανος που έκανε μια πολύ μεγάλη τιμή, πριν γίνει πρόεδρος. Σηκώθηκε και ήρθε στο εξοχικό μου, ήθελε τη γνώμη μου για τα πολιτιστικά. ήταν σοβαρός μαζί μου και τον συμπάθησα και εγώ πολύ, ένα φρέσκο πρόσωπο. Ανήκω στην κατηγορία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ χάρη στον Αλέξη. Ήταν το πρόωσπο που αγάπησα και πόνεσα. Μου είχε επιτρέψει να του λέω την αλήθεια» ανέφερε αρχικά

Δείτε εδώ το βίντεο: