Θρήνος για αγαπημένο ηθοποιό: «Η γυναίκα του ήταν δίπλα του...» - Πέθανε οκτώ μήνες μετά τη διάγνωση με όγκο στον εγκέφαλο

Η θλιβερή ανακοίνωση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Θρήνος για αγαπημένο ηθοποιό: «Η γυναίκα του ήταν δίπλα του...» - Πέθανε οκτώ μήνες μετά τη διάγνωση με όγκο στον εγκέφαλο

Θρήνος σκορπίστηκε στην ξένη, αλλά και στην εγχώρια showbiz με την είδηση για τον θάνατο ηθοποιού της αγαπημένης σειράς "Peaky Blinders". Ο ίδιος διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο πριν από οκτώ μήνες και δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη, αφήνοντας την τελευταία του πνοή νωρίς το πρωί της Πέμπτης 7/12.

Ο λόγος για τον Benjamin Zephaniah, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του μέσα από μία ανάρτηση στο twitter.

Δείτε επίσης: «Καλό παράδεισο εργαλείο μου» - Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο Έλληνα ράπερ σε ηλικία 38 ετών

Η ανακοίνωση για τον θάνατο του ηθοποιού των Peaky Blinders

«Με μεγάλη θλίψη και λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, γιου και αδελφού μας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Η γυναίκα του Benjamin ήταν δίπλα του καθ’ όλη τη διάρκεια και ήταν μαζί του. Μοιραστήκαμε μαζί του τον κόσμο και ξέρουμε ότι πολλοί θα σοκαριστούν και θα λυπηθούν από αυτή την είδηση», έγραφε η ανακοίνωση.

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Ζεφανία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή Χάντσγουορθ του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, την οποία ονόμασε «Τζαμάικα πρωτεύουσα της Ευρώπης». Ήταν γιος ενός ταχυδρόμου από τις Μπαρμπάντος και μιας νοσοκόμας από την Τζαμάικα. Ως δυσλεκτικός, φοίτησε σε εγκεκριμένο σχολείο, αλλά έφυγε σε ηλικία 13 ετών ανίκανος να διαβάσει ή να γράψει. Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας του έδωσαν μια παλιά, χειροκίνητη γραφομηχανή, η οποία όπως λέει τον ενέπνευσε να γίνει συγγραφέας. Τώρα βρίσκεται στη συλλογή του Birmingham Museums Trust.

Ο Ζεφανίας έγραψε ότι η ποίησή του επηρεάστηκε έντονα από τη μουσική και την ποίηση της Τζαμάικα και αυτό που αποκαλούσε «πολιτική του δρόμου». Η πρώτη του παράσταση ήταν στην εκκλησία όταν ήταν 11 ετών, και μέχρι την ηλικία των 15, η ποίησή του ήταν ήδη γνωστή στις αφρο-καραϊβικές και ασιατικές κοινότητες του Handsworth.

Ως νεαρός άνδρας, ο Σοφονίας πέρασε χρόνο στο borstal και έλαβε ποινικό μητρώο και εξέτισε ποινή φυλάκισης για διάρρηξη. Κουρασμένος από τους περιορισμούς του να είναι ένας μαύρος ποιητής που επικοινωνούσε μόνο με τους μαύρους, αποφάσισε να διευρύνει το κοινό του και κατευθύνθηκε στο Λονδίνο σε ηλικία 22 ετών.

Ενώ ζούσε στο Λονδίνο, ο Zephaniah ενεπλάκη στις φυλετικές ταραχές της δεκαετίας του 1980 και βίωσε ρατσισμό σε τακτική βάση:

«Συνέβησαν γύρω μου. Τότε, ο ρατσισμός ήταν πολύ στο πρόσωπό σου. Υπήρχε το Εθνικό Μέτωπο ενάντια στους μαύρους και τους ξένους και η αστυνομία ήταν επίσης πολύ ρατσιστική. Με σταμάτησαν τέσσερις φορές αφού αγόρασα μια BMW όταν πέτυχα με την ποίηση Με σταματούσε η αστυνομία και το πούλησα», είχε αναφέρει.

Πηγή: Βικιπαίδεια