Στούντιο 4: «Πάνω στη δουλειά, 18 χρονών, με έχουν βιάσει δυο φορές», «Τι; Δεν ήμασταν έτοιμοι γι' αυτή την κουβέντα» - Σε σοκ Ζαμπέτογλου & Αναγνωστόπουλος

«Δεν ήθελα η μητέρα μου να κάνει φόνο»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Στούντιο 4: «Πάνω στη δουλειά, 18 χρονών, με έχουν βιάσει δυο φορές», «Τι; Δεν ήμασταν έτοιμοι γι' αυτή την κουβέντα» - Σε σοκ Ζαμπέτογλου & Αναγνωστόπουλος

Από τότε που το κίνημα MeToo ήρθε στην Ελλάδα, πολλοί άνθρωποι της εγχώριας showbiz αποφάσισαν να μιλήσουν για τα βιώματά τους μέσα από εκπομπές, περιοδικά και τα media γενικότερα. Το απόγευμα της Παρασκευής 8/12, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε μία κατάθεση ψυχής στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ και στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο από καλεσμένη τους, η οποία ήταν ξαφνική και τους σόκαρε.

Ο λόγος για την Άννα Ρεζάν, η οποία αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική κακοποίηση που έχει δεχθεί όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο εργασίας της και ο τρόπος που εξιστορούσε τα γεγονότα ήταν αυτός που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη στους παρουσιαστές.

Η εξομολόγηση για τη σεξουαλική κακοποίηση που άφησε άναυδους την Ζαμπέτογλου & τον Αναγνωστόπουλο

«Είμαι και εγώ ένα κομμάτι του metoo, το οποίο θέλω να πω ότι στην Αμερική είναι πολύ πιο light από ότι εδώ. Σε μένα συνέβησαν άσχημα πράγματα στην Ελλάδα, με σκηνοθέτες... δεν έχω μιλήσει ποτέ και δεν ξέρω αν θα ήταν τώρα η πρώτη φορά που θα έλεγα κάτι. Απλά σίγουρα έχω μιλήσει πολύ για την κακοποίηση σε συνεντεύξεις και για το γεγονός ότι θεραπεύεται, οπότε αυτός είναι και ο λόγος που με ενδιαφέρει όταν αναφέρομαι σε κάτι τέτοιο, γιατί η κακοποιητική συμπεριφορά μετά δημιουργεί πάρα πολλά θέματα. Τώρα έχω ταραχτεί με αυτά που έχουν συμβεί αυτές τις μέρες...

Το δικό μου κομμάτι το έχω ήδη θεραπεύσει και πιστεύω ότι πρέπει να αποδοθεί μια δικαιοσύνη. Εγώ όμως τότε δεν έκανα κάτι ,γιατί κατ' αρχάς δεν ήθελα η μητέρα μου να κάνει φόνο. Να το θέσω έτσι; Μετά όμως κατάλαβα, όταν είπε η Σοφία Μουτίδου "καλά οι άλλοι δεν έχουν μανάδες;", ότι αν μπορείς να βοηθήσεις τον οποιοδήποτε άνθρωπο που μας ακούει με το να του πεις ότι "ναι, το πέρασα και το ξεπέρασα", γιατί αυτό είναι που με απασχολεί περισσότερο, πρέπει να το κάνεις», είπε αρχικά.

«Εμένα πάνω στη δουλειά, 18 χρονών, με έχουν βιάσει δυο φορές. Εδώ στην Ελλάδα», δήλωσε έπειτα η ίδια.

«Τι;», αναφώνησαν οι δύο παρουσιαστές.

«Και τότε ο λόγος που δεν το είπα ήταν αυτός. Δεν το είπα πουθενά, το συζήτησα κάποια στιγμή σε έναν θεραπευτικό δρόμο, μέχρι που έφτασα να το λύσω. Δεν το είπα ούτε στην οικογένεια μου, γιατί, όπως είπα, δεν ήθελα η μητέρα μου να έχει κάνει τους δυο φόνους. Ο λόγος που μιλάω τώρα για αυτά τα πράγματα είναι για να ξέρουν οι άνθρωποι ότι, αν το δουλέψουν όντως, μπορεί να ξεπεραστεί στο έπακρον», δήλωσε έπειτα.

«Είναι σοκαριστικό! Και ο τρόπος που το λες είναι σοκαριστικός! Το λες με έναν κυνισμό σαν γεγονός απλώς» σημείωσε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου, με τον Θαναση Αναγνωστόπουλο να σχολιάζει: «Δεν ήμασταν έτοιμοι για αυτή την κουβέντα».

Ποια είναι η Άννα Ρεζάν

Η Άννα Ρεζάν (Άννα Χάνα Ρεζάν Κριτσέλη) γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1992 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός, μοντέλο, μουσικός και σκηνοθέτης.

Ξεκίνησε την καριέρα της στις αρχές της εφηβείας της συμμετέχοντας σε ελληνικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Συμμετείχε στο τηλεοπτικό δράμα του 2008 Ματωμένα χώματα και πρωταγωνίστησε στην κωμωδία του 2010 «ShowBitch» μαζί με τον Δημήτρη Πουλικάκο και τον Ρένο Χαραλαμπίδη. Η πρώτη της διεθνής ταινία μεγάλου μήκους La commedia di Amos Poe, μια νέα μετάφραση της Θείας Κωμωδίας του Δάντη από τον Έιμος Πόε, οπου συμπρωταγωνιστεί με τον Ρομπέρτο Μπενίνι, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2010. Το ντεμπούτο της στην πασαρέλα ως μοντέλο έγινε το 2013 στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Το ντεμπούτο της στο τραγούδι συνέβη με το τραγούδι Let there be Rain το οποίο κυκλοφόρησε διεθνώς το 2011. Το 2016 το τραγούδι της Let There Love κυκλοφόρησε διεθνώς από την Universal Music Group.

Το 2017 συμπρωταγωνίστησε στην ταινία Ταξιδέυοντας με τον Μίκη Θεοδωράκη, που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Αστέρης Κούτουλας και έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χοφ.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της, My People είναι ένα ντοκιμαντέρ για τους Εβραίους της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Β᾽ Παγκοσμίου Πολέμου, σε παραγωγή της ιδίας αλλά και των βραβευμένων με Όσκαρ, Μίτσελ Μπλοκ και Κιμ Μάγκνουσον, το οποίο έκανε πρεμιέρα στον Λος Άντζελες το καλοκαίρι του 2022.

Πηγή: Βικιπαίδεια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαριώ - Η τελευταία ρεμπέτισσα αποκαλύπτει: «Παράτησα τα μαγαζιά γιατί ήθελαν να κάθομαι στα πόδια των πελατών»

Στούντιο 4: «Εμένα τότε με έφτυσες!», «Τέτοιο γαϊδούρι;» - Σε αμηχανία ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος με τον καλεσμένο του

«Πρόσεξε εσύ, δεν σε συμφέρει να θυμώσω...» - "Άφωνη" η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το απίστευτο περιστατικό που βίωσε δημοσιογράφος της εκπομπής "Στούντιο 4"

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος: «Έχετε μια κλούβα με αστυνομικούς ΜΑΤ...» - Χλεύασαν και κορόιδεψαν τον πρωταγωνιστή του Milky Way έξω από το κτίριο της ΕΡΤ

Βριλήσσια: «Ο αθεόφοβος έλεγε στη μαμά μου να...» - Με δάκρυα στα μάτια η σύζυγός του 49χρόνου κομμωτή που τοποθέτησε κρυφές κάμερες στο σπίτι τους

Βριλήσσια: «Νιώθω αηδία! Έπαθα σοκ! Το κατάλαβε η μητέρα μου και...» - Συγκλονίζει η θετή κόρη του κομμωτή που είχε βάλει κάμερες στο δωμάτιό της

«Μου είχε πει να πλαγιάζω μαζί του για να πάρω εκπομπή» - Η Τζούλια Νόβα "έσπασε" τη σιωπή της για τον Τροχό της Τύχης και τις ανήθικες προτάσεις

«Θα ήθελα να μου είχε συμβεί...» - Η αποκάλυψη του Μπιμπίλα μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου