«Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο...» - Θρήνος για τον Γιώργο Παπακώστα

Η συγκινητική ανάρτηση και το "αντίο"

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Βυθισμένος στο πένθος είναι τις τελευταίες ώρες ο διάσημος σεφ, Γιώργος Παπακώστας, καθώς όπως ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο αγαπημένος του πατέρας έφυγε από τη ζωή. Θέλησε, λοιπόν, να τον αποχαιρετήσει με μία φωτογραφία και ένα συγκινητικό κείμενο που δημοσίευσε στο προφίλ του, γεμίζοντας σχόλια συμπαράστασης.

Μάλιστα, αποκάλυψε πότε και που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του, ώστε οι φίλοι και οι συγγενείς που τον παρακολουθούν και θέλουν να βρεθούν δίπλα του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, τιμώντας τον άνθρωπο που τον μεγάλωσε, να γνωρίζουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Δείτε επίσης: ''Θα μπορούσα να σκοτωθώ'' - Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για το ατύχημα του Παπακώστα με το αγριογούρουνο

Το σπαρακτικό αντίο του Γιώργου Παπακώστα στον πατέρα του

«Σήμερα ήρθε η μέρα που από μικρό παιδί απέφευγα ακόμα και να σκεφτώ. Σήμερα έφυγε ο ήρωας μου! Ο Batman μου, ο 007 μου, ο Corleone. Έχουν περάσει λίγες ώρες και ήδη αισθάνομαι ότι είμαι ένας άλλος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που του πήραν το μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού του. Ο μπαμπάς αγαπήθηκε από πάρα πολύ κόσμο και κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο συνειδητοποιώ ότι το κενό που αφήνει είναι τεράστιο. Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα τον αποχαιρετήσουμε στην Παναγία Φανερωμένη στη Βουλιαγμένη. Σας ευχαριστώ όλους για την θέση που έχετε στη καρδιά σας για τον άρχοντα John Pappas», σημείωσε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της ανάρτησης.

Γιώργος Παπακώστας πατέρας
Instagram / Γιώργος Παπακώστας

Λίγα λόγια για τη ζωή του σεφ

Τελειώνοντας το σχολείο ο Γιώργος Παπακώστας έφυγε για τη Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε μάρκετινγκ και διοίκηση επιχειρήσεων. Ανήσυχο πνεύμα, που διψά διαρκώς για νέες περιπέτειες, όπως ήταν φυσικό, δεν ήθελε να επιστρέψει αμέσως στην Ελλάδα. Έπεισε, λοιπόν, τον πατέρα του να παραμείνει στο εξωτερικό για ένα δεύτερο πτυχίο, αυτό του σεφ. Πράγματι, σπούδασε σε μία από τις καλύτερες σχολές μαγείρων στον κόσμο, το French Culinary Institute στο Σόχο και το μαγικό ταξίδι στις εκλεπτυσμένες γεύσεις άρχισε. Αποφοιτώντας βρέθηκε να συνεργάζεται με καταξιωμένους σεφ σε μερικά από τα πιο σημαντικά εστιατόρια του κόσμου. Ο Γιώργος Παπακώστας πέρασε ικανό και εποικοδομητικό χρόνο στην κουζίνα του «Νello» στη λεωφόρο Μάντισον, όπως και στο «Mercer Kitchen», ένα από τα κλασικά σημεία συνάντησης των μεγαλύτερων Αμερικανών σταρ.

Ο φιλόδοξος Ελληνας, έστω και αν δεν γνώριζε ακόμη τη δραστηριότητα στην οποία θα αφοσιωνόταν, ούτε ότι θα ακολουθούσε τα πατρικά βήματα με το να γίνει ο ίδιος ιδιοκτήτης εστιατορίων, έκανε το «διδακτορικό» του σε ένα από τα εστιατόρια του Ντάνιελ Μπούλουντ με τα τρία αστέρια Michelin, καθώς και στο «Τhe London Hotel» υπό την εποπτεία του Γκόρντον Ράμσι αυτοπροσώπως: «Δύο συνεργασίες είναι αυτές που θα μου μείνουν αξέχαστες», παραδέχεται ο Γιώργος: «Με το εστιατόριο “Hotel de Paris” του Αλέν Ντουκάς στο Παρίσι και με εκείνο του Γκόρντον Ράμσι, για τον οποίο είχα την άποψη ότι είναι απλώς ένας νευρικός φωνακλάς μάγειρας που το μόνο που επιδιώκει είναι η επίδειξη. Ε, λοιπόν, καμία σχέση. Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο της κουζίνας, έναν άκρως επικοινωνιακό άνθρωπο, ο οποίος έχει επιπλέον τη γενναιοδωρία να μεταλαμπαδεύει τη γνώση του».

Στη Νέα Υόρκη γνωρίστηκε με εξέχουσες προσωπικότητες. «Στα εστιατόρια όπου εργάστηκα γνώρισα πολύ κόσμο. Στην Αμερική οι σταρ είναι πιο απλοί και πιο γήινοι. Δεν θα ξεχάσω π.χ. τη χειραψία μου με τον Φρανκ Σινάτρα, τα δυο λόγια που αντάλλαξα με τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο, αλλά και τη Χάλι Μπέρι να μου χαμογελά ρωτώντας με “how are you, George?”. Η περιήγησή μου στις διασημότερες κουζίνες μού χάρισε χωρίς αμφιβολία ένα υπέροχο ταξίδι», λέει.