«Άντε μωρή χοντρέλω!», «Αφού είμαι, τι θα με πει;» - Η ενόχληση της Καίτης Φίνου για τα σχόλια σχετικά με τα κιλά της

«Οι χοντροί άνθρωποι, επίσης, θα πρέπει να προσέχουν το ντύσιμο τους»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Καίτη Φίνου παραχώρησε συνέντευξη στην On Time και στη δημοσιογράφο Ρενέ Σαραντινού με την ηθοποιό να μιλάει μεταξύ άλλων για ένα θέμα, που έχει απασχολήσει τελευταία την κοινή γνώμη και δεν είναι άλλο από την πολιτική ορθότητα.

Πιο αναλυτικά, είδαμε να γίνεται θέμα συζήτησης η απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει από το τραγούδι ''Άδωνις'' τη λέξη ''χοντρή'' στα πλαίσια της τήρησης του politically correct (δείτε εδώ με τι την αντικατέστησε).

Οι αντιδράσεις πολλές με την Καίτη Φίνου από τη μεριά της να τοποθετείται, λέγοντας, πως το θεωρεί υπερβολικό όλο αυτό, καθώς δε θα πρέπει να καταργηθούν λέξεις από το ελληνικό λεξιλόγιο, αλλά να τις χρησιμοποιούμε χωρίς αιχμές και προσβολές.

Οι δηλώσεις της Καίτης Φίνοι για την πολιτική ορθότητα

Σύμφωνα με ό,τι θεωρείται politically correct, κάποιες λέξεις πλέον, όπως το «χοντρή», δεν είναι αποδεκτές.

Εγώ χρησιμοποιώ τις λέξεις όπως είναι, δεν με απασχολεί το politically correct. Παχιά σημαίνει να έχω δέκα κιλά παραπάνω, άλλο να έχω τριάντα.

Αν σε αποκαλέσει κάποιος «χοντρή», δεν θα σε ενοχλήσει;

Όχι, γιατί να με ενοχλήσει; Να μου πουν ότι χόντρυνα κάποιοι που δεν γνωρίζω, εντάξει, αλλά αν με σταματήσει κάποια άγνωστη στο δρόμο και μου πει «είσαι χοντρή», θα της πω: «To ξέρω, κυρία μου, αλλά θα μπορούσατε να το πείτε αλλιώς, όπως ότι έχω παραπάνω κιλά. Αν μου πει ο δημοσιογράφος ότι χόντρυνα, δεν θα παρεξηγηθώ, γιατί ξέρω ποια είναι η πραγματικότητα.

Αν μου πει ένα δεκαεξάχρονο «άντε, μωρή χοντρέλω» στα social media, δεν δέχομαι την αγένεια από ανθρώπους που ακόμη δεν έχουν διαμορφώσει άποψη για την κοινωνία. Αυτό με ενοχλεί, τίποτε άλλο. Χοντρή, ναι, αφού είμαι, τι θα με πει; Οι χοντροί άνθρωποι, επίσης, θα πρέπει να προσέχουν το ντύσιμο τους. Όχι, δεν είναι όλα για όλους.

Δεν είναι να τα «βγάζει» μια γυναίκα 30, 40, 50 χρονών και να μάθουν και τα παιδιά τους, γιατί βλέπω δεκαεξάχρονα με την κοιλιά έξω… το θέαμα είναι αντιαισθητικό. Όπως είναι αντιαισθητικό κι όταν είσαι κόκαλο. Το βλέπουμε όμορφο αυτό το σώμα;

Γιατί να λέμε ψέματα, ότι είναι ωραία όλα αυτά, τον χειροτερεύουμε τον άλλο. Αν μου πει ένας ξένος ότι έχασα κιλά, θα αναρωτηθώ, δεν μπορώ και το δούλεμα. Θέλω όλες οι ελληνικές λέξεις να υπάρχουν. Βρήκαμε και κολλάμε τη λέξη «μπούλινγκ» παντού. Μπούλινγκ «φάγαμε» κι εμείς οι ηθοποιοί, η γενιά του ’80.

Καίτη Φίνου - Πολιτική Ορθότητα