«Τότε η Φαίη ήταν 10 ημερών λεχώνα! Είναι σιχαμερό αυτό που θα σας πω τώρα...» - Αποκαλύφθηκε ανατριχιαστικό περιστατικό από τον Γιώργο Λιάγκα

«Πάω με ράβουν ξανά, χωρίς αναισθητικό και γυρίζω και κάνω κλείσιμο...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Τότε η Φαίη ήταν 10 ημερών λεχώνα! Είναι σιχαμερό αυτό που θα σας πω τώρα...» - Αποκαλύφθηκε ανατριχιαστικό περιστατικό από τον Γιώργο Λιάγκα

Την Τετάρτη 13/12 στο Πρωινό προβλήθηκε το βίντεο με την συγκίνηση της Δέσποινας Βανδή σε εμφάνισή της (δείτε εδώ), καθώς η αγαπημένη τραγουδίστρια μίλησε δημόσια για την απώλεια του πατέρα της και το πως βίωσε το πένθος η μητέρα της.

Στη συνέχεια, πολλά ήταν τα σχόλια από το πάνελ του Πρωινού, καθώς εν ολίγοις ειπώθηκε, πως ένας καλλιτέχνης καλείται να φέρει εις πέρας τη δουλειά του, ανεξάρτητα από την συναισθηματική, σωματική και ψυχολογική κατάσταση, στην οποία μπορεί να βρίσκεται.

Ο Γιώργος Λιάγκας πήρε τον λόγο φέρνοντας αντίρρηση στο παραπάνω, κάνοντας παράλληλα μια προσωπική αποκάλυψη για την δύσκολη στιγμή, που είχε βιώσει ζωντανά στο πλατό του Mega.

Η σπάνια εξομολόγηση του Γιώργου Λιάγκα για πρόβλημα υγείας

«Πιο δύσκολο είναι αυτό, που κάνουμε εμείς. Γιατί να στεναχωρηθώ για τη Βανδή και να μην στεναχωρηθώ για το εαυτό μου; Είναι δουλειά των ανθρώπων και εγώ έρχομαι και αμείβομαι για να κάνω κάτι. Είναι υποχρέωση μου να το κάνω όμως. Είναι εύκολο; Κάνω αυτή τη δουλειά 27 χρόνια και τα περισσότερα χρόνια κάνω καθημερινές εκπομπές στην τηλεόραση. Είμαι από τους μακροβιότερους. Έχω λείψει ελάχιστα. Ξέρεις πότε έχω λείψει; Έχω έρθει με πυρετούς, με αρρώστιες, με στεναχώριες...

Έλειψα, όταν με πήγαν με περιτονίτιδα και είχα 30% πιθανότητες να ζήσω και 70% να πεθάνω στο νοσοκομείο, ενώ μου είπαν να μείνω... Τότε η Φαίη Σκορδά δεν ερχόταν, γιατί ήταν ο Γιάννης, το πρώτο μας παιδί, 10 ημερών και εγώ έπαθα περιτονίτιδα. Δε μπορούσε να έρθει στη δουλειά ήταν 10 ημερών λεχώνα.

Ήμουν στο Mega μόνος μου και επειδή έπρεπε να κάτσω, ήταν περιτονίτιδα, έχω μια τομή από εδώ μέχρι εκεί πέρα, 50 πόντους τομή έχω. Βγήκα σε 10 ημέρες από το νοσοκομείο, επειδή δεν ήθελα να εγκαταλείψω την εκπομπή και ήρθα και κάνω εκπομπή - είναι σιχαμερό αυτό, που θα σας πω τώρα - και είναι μια ημέρα και αισθάνομαι, ότι γίνομαι μούσκεμα εδώ και έχουν ανοίξει τα ράμματα και φεύγω 11:30 πάω με ράβουν ξανά, χωρίς αναισθητικό, με τοπική αναισθησία και γυρίζω και κάνω κλείσιμο εκπομπής.

Μην μου λες να λυπηθώ για τη Βανδή, για τον εαυτό μου θα λυπηθώ πρώτα από όλα και αυτή είναι δύσκολη δουλειά και δεν το συζητάμε αυτό, δεν είμαστε γελοτοποιοί, νομίζει ο κόσμος ότι βγαίνουμε και λέμε πέντε μ@λ@κίες, δεν είναι έτσι, μην τα λέμε μόνο για τους άλλους να τα λέμε και για εμάς τις δυσκολίες αυτής της δουλειάς, γιατί κάθε ημέρα βγαίνουμε και το μέλημά μας είναι πως θα βρίσουμε ο ένας τον άλλον δε λέμε και τις δυσκολίες της δουλειάς αυτής. Λοιπόν, συγγνώμη...», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Όσα πρέπει να ξέρετε για την περιτονίτιδα

Η περιτονίτιδα είναι η φλεγμονή του περιτοναίου, δηλαδή της μεμβράνης που επικαλύπτει τα κοιλιακά όργανα και την κοιλότητα της κοιλιάς.

Αίτια

Στα αίτια της περιτονίτιδας συγκαταλέγονται η διάτρηση της σκωληκοειδούς απόφυσης, η διάτρηση του έλκους του στόμαχου, η διάτρηση του εντέρου, π.χ. έπειτα από κήλη που δεν έχει αντιμετωπιστεί εγκαίρως, η ρήξη της χοληδόχου κύστης, η παγκρεατίτιδα και άλλα.

Περιτονίτιδα μπορεί να προκαλέσει επίσης η απόφραξη του εντέρου με αποτέλεσμα τη γάγγραινα και τη διάτρηση του εντέρου.

Διάγνωση Περιτονίτιδας

Η διάγνωση για την περιτονίτιδα γίνεται με εξέταση του ασθενούς από το γιατρό και λήψη του ιστορικού του. Ακολουθεί γενική εξέταση αίματος, ακτινογραφία και υπέρηχος της κοιλιακής χώρας και του θώρακα. Ενίοτε διενεργείται παρακέντηση ή περιτοναϊκή έκπλυση.

Συμπτώματα Περιτονίτιδας

  • Αυξανόμενος κοιλιακός πόνο,
  • Διογκωμένη και ευαίσθητη κοιλιά,
  • Ειλεός παραλυτικός, (παράλυση του εντέρου),
  • Ναυτία και έμετος,
  • Αδυναμία αποβολής κοπράνων ή αερίων,
  • Πυρετός,
  • Χαμηλή πίεση,
  • Δίψα.

Πηγή: Όμιλος Ιατρικού Αθηνών