«Τώρα το μάθαμε μόλις μπήκαμε στο στούντιο! Έφυγε από την ζωή...» - Πένθος στο πλατό των Ράδιο Αρβύλα

«Μας περίμενε μια δυσάρεστη είδηση»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Τώρα το μάθαμε μόλις μπήκαμε στο στούντιο! Έφυγε από την ζωή...» - Πένθος στο πλατό των Ράδιο Αρβύλα

Με μια πολύ δυσάρεστη είδηση έκαναν έναρξη στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα το βράδυ της Πέμπτης 14/12, Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Σερβετάς και Χρήστος Κιούσης. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν το θάνατο ενός ανθρώπου που θεωρούσαν φίλο τους για πολλούς λόγους, όπως ανέφεραν.

Η δυσάρεστη ανακοίνωση του Αντώνη Κανάκη

«Να σας πω κυρίες και κύριοι, το Ράδιο Αρβύλα πάντα μας βάζει σε μια καλή διάθεση, ό, τι κι αν έχουμε ακούσει πριν... αλλά ρε γαμώτο μας περίμενε μια δυσάρεστη είδηση. Τώρα το μάθαμε μόλις μπήκαμε στο στούντιο. Ένας άνθρωπος που τον θεωρούμε φίλο για πολλούς λόγους, ο Γιώργος ο Τόλιος, ο ντράμερ από τις Τρύπες, έφυγε από τη ζωή, και σαν εκπομπή θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να τον αποχαιρετήσουμε και να τον ευχαριστήσουμε για ό, τι έχει προσφέρει σε όλη του τη ζωή, και στις δικές μας ζωές», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Κανάκης με βαριά καρδιά. Αυτή μάλιστα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ανακοινώνουν στο πλατό μια τόσο δυσάρεστη είδηση. Πριν μερικές ημέρες ανακοίνωσαν ακόμη ένα θάνατο.

Να σημειώσουμε πως το θάνατό του γνωστοποίησαν οικεία του πρόσωπα στα social media σκορπώντας θλίψη σε φίλους και σε ολόκληρο το μουσικό στερέωμα καθώς ήταν πολύ αγαπητός.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Τόλιο

Ο Γιώργος Τόλιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και έζησε όλα τα χρόνια της ζωής του, εντάχθηκε στις «Τρύπες» το 1985 και έμεινε μαζί τους μέχρι το τέλος ηχογραφώντας κάθε δίσκο από το δεύτερο άλμπουμ και μετά. Είναι μάλιστα εκείνος που έγραψε το τραγούδι «Αέρας», έναν «ύμνο στη ζωή και στην ομορφιά», όπως έλεγε ο ίδιος.

Στη διάρκεια της μουσικής πορείας του ο Γ. Τόλιος συνεργάστηκε με διάφορα συγκροτήματα και σπουδαίες μορφές της ελληνικής σκηνής. Έχει παίξει κρουστά στα Ξύλινα Σπαθιά όπου έπαιζε ντραμς ο μεγαλύτερος αδελφός του Πάνος, έχει δουλέψει πολύ ως dj, ενώ έχει παίξει και μαζί με τον Μπάμπη Στόκα, τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και τον Γιάννη Κούτρα.