«Επειδή και εγώ στο διάβα των χρόνων έχω αλλάξει απόψεις...» - Το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα σχετικά με τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών

«Τα δικά μου τα παιδιά...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Επειδή και εγώ στο διάβα των χρόνων έχω αλλάξει απόψεις...» - Το ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα σχετικά με τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών

Την Παρασκευή 15/12 συζητήθηκε στο Πρωινό η θέση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών (δείτε εδώ) με τον Ανδρέα Καραγιάννη από το Ekklisia Online να κάνει δηλώσεις σχετικές με το θέμα.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Λιάγκας πήρε θέση επί της ομοφυλοφιλίας και μάλιστα θέλησε να εξηγήσει, πως ο ίδιος σε σχέση με παλιότερα έχει κάνει βήματα μπροστά και έχει αναθεωρήσει τις απόψεις που είχε για το σχετικό θέμα.

Μάλιστα ο παρουσιαστής εξήγησε, πως ένας από τους λόγους που δεν είχε τόση άνεση αναφορικά με την ομοφυλοφιλία είχε να κάνει με το γεγονός, πως η ελληνική κοινωνία δεν ήταν ακόμα έτοιμη και έτσι φοβόταν πως ένα gay παιδί θα δεχόταν τεράστιο bullying.

Το νέο σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα για την ομοφυλοφιλία

«Τα ομοφυλόφιλα παιδιά γεννιόνται από straight γονείς. Επίσης δεν έχει αποδειχθεί, ότι δύο άντρες που μεγαλώνουν ένα παιδί θα γίνει ομοφυλόφιλο. Ό,τι του πει η φύση του θα γίνει. Αυτό είναι το πιθανότερο. Άρα να πάμε σε μία φυλακή να δούμε όσους έχουν διαπράξει φόνους και να πούμε στα παιδιά τους να μπουν σε επιτήρηση, γιατί και εσείς μπορεί δυνητικά να σκοτώσετε.

Δηλαδή τα παιδιά ενός εγκληματία θα γίνουν και εκείνα 100% εγκληματίες; Δεν υπάρχει ταύτιση, υπάρχει αποδοχή. Είναι άλλο πράγμα η ταύτιση και άλλο πράγμα η αποδοχή του παιδιού, ότι εμένα οι γονείς μου είναι ομοφυλόφιλοι. Είναι μία αποδοχή. Και θα σας πω και κάτι άλλο. Επειδή και εγώ στο διάβα των χρόνων έχω αλλάξει απόψεις, γιατί έχω αλλάξει μαζί με την κοινωνία. Δηλαδή πριν από 15 χρόνια πραγματικά ένας γονιός μπορεί και να έτρεμε στην προοπτική το παιδί του να γίνει ομοφυλόφιλο. Γιατί όμως έτρεμε;

Όχι γιατί θα είχε πρόβλημα και θα το αγαπούσε λιγότερο. Γιατί θα ερχόταν σε μία κοινωνία, που θα πέρναγε δύσκολα το παιδί αυτό. Είναι μια αλήθεια που θα γέλαγαν, που θα το κορόιδευαν και θα το στιγμάτιζαν. Άρα ένας γονιός δε θα ήθελε για το παιδί του - άσχετα με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό - να περνά δύσκολα. Και το είχα πει εγώ κάποτε στο παρελθόν. Αυτό είχα πει.

Τα παιδιά πια δε βλέπουν καν αν κάποιος είναι ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος. Τα δικά μου τα παιδιά δεν το βλέπουν καν δεν τους αφορά. Άρα λοιπόν τώρα που ξέρω ότι ένα ομοφυλόφιλο παιδί δεν θα τύχει χλευασμού, πραγματικά δεν έχω πρόβλημα όχι εγώ, ο οποιοσδήποτε αν το παιδί του θα γίνει ομοφυλόφιλο, ετεροφυλόφιλο ή οτιδήποτε άλλο. Η κοινωνία έχει έρθει και μας έχει ωριμάσει τη σκέψη, αυτή είναι μία αλήθεια», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Η ενόχληση του Γιώργου Καπουτζίδη με τις τοποθετήσεις του Λιάγκα

«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι συζητήσεις ουσιαστικές στην τηλεόραση, γιατί καμιά φορά παίρνουν ένα απόσπασμα, το συζητάνε την άλλη μέρα κτλ. Θυμάμαι ότι είχα δώσει μια συνέντευξη και με είχαν ρωτήσει αν θα σκεφτόμουν να κάνω παιδί. Είπα ότι μόνος μου δε θα έκανα παιδί, χωρίς να λέω ότι κάποιος που είναι μόνος του δε μπορεί να κάνει παιδί, αν είχα έναν σύντροφο που θα ήθελε, θα το έκανα.

Ήταν σαφής η απάντηση; Την άλλη μέρα, βλέπω τίτλο παντού "Θα βρω άντρα και θα κάνω παιδί". Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με αυτό. Ας σταματήσουν να μιλάνε. Ας μιλήσουν κάποιοι που έχουν το βίωμα, την κατάρτιση. Έβλεπα τον Λιάγκα που μιλούσε με τον πρόεδρο των Σπαρτιατών ένα τέταρτο για τους ομοφυλόφιλους.

Για ποιο λόγο ρε παιδιά; Δε ξέρετε, κι αφού δε ξέρετε, άστο! Και ο Λιάγκας πια, είναι σαν θεωρητικός της ομοφυλοφιλίας. Δεκαπέντε χρόνια μιλάει για την ομοφυλοφιλία λες και προσπαθεί να τελειώσει τη δευτέρα Γυμνασίου 15 χρόνια και δε τη τελειώνει. Άλλες φορές λέει καλά, άλλες όχι. Άστο ρε φίλε, θα μιλήσει κάποιος άλλος. Πρέπει να μιλήσεις εσύ; Βρε κακό... Δε χρειάζεται να μιλήσει, μπορεί να τα πει άλλος κόσμος καλύτερα», είχε πει ο Γιώργος Καπουτζίδης στην εκπομπή Καλύτερα Δε Γίνεται.