«Πλακώθηκα στο ξύλο με ένα παλληκάρι που είπε κάτι για...» - Η εξομολόγηση του Κώστα Νικούλι για τον ρατσισμό που έχει βιώσει

«Τώρα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, κάπως το έχουν ξεπεράσει»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ
NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ

Συνέντευξη στην εκπομπή Mega Καλημέρα, παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής 15/12, Κώστας Νικούλι. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον ρατσισμό, που έχει δεχτεί σχετικά με την καταγωγή αλλά και για τα σχόλια που ακούει κατά διαστήματα.

Για το ίδιο θέμα, είχε αναφερθεί και στην εκπομπή Ελένη, πριν απο μερικές ημέρες. «Μάλλον δεν έχουμε ξεπεράσει τον ρατσισμό. Μια συνεργάτιδα έλεγε για κλοπές αυτοκίνητων στην περιοχή μου και γύρισε και μου είπε: “μάλλον Αλβανοί το έχουν κάνει. Πάγωσα." Στεναχωριέμαι και δεν ξέρω πόσο έχουμε αλλάξει...» (δείτε εδώ τις δηλώσεις του).

Όλα αποκάλυψε ο Κώστας Νικούλι για τον ρατσισμό

«Δεν είπα σε κανέναν ότι θα ασχοληθώ με την υποκριτική, έφυγα ένα απόγευμα και πήγα σε μία θεατρική ομάδα. Με ρώτησαν αν είχα κάνει τα μαθήματά μου. Είχα μείνει μετεξεταστέος στην Α’ Γυμνασίου στα θρησκευτικά, Γ’ γυμνασίου βιολογία και στην Α’ Λυκείου σε επτά μαθήματα. Έκατσα, διάβασα και τα πέρασα» ανέφερε αρχικά.

«Πλακώθηκα στο ξύλο με ένα παλληκάρι που είπε κάτι για την καταγωγή μου. Αν είσαι ξένος, θα ‘σαι πάντα ξένος. Το καλό είναι ότι πρέπει να κρατάς μέσα σου μία επαφή με το διαφορετικό κομμάτι μέσα σου. Τώρα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, κάπως το έχουν ξεπεράσει» πρόσθεσε

«Το βλέπω και στη ζωή μου, τα σχόλια έρχονται από μεγαλύτερες ηλικίες κι αυτό με στενοχωρεί. Ήμουν σε μία συνεργασία, κι έλεγε μία γυναίκα ότι στην περιοχή που μένει έγιναν πολλές κλοπές και γυρνάει και μου λέει: "αλβανοί το έκαναν"» είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Η σύντροφος του

Η Κατερίνα Μαούτσου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 35 ετών. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2010. Είναι επίσης απόφοιτη του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Aθηνών. Έχει παίξει στο θέατρο του Ν. Κόσμου στις παραστάσεις “Εκκλησιάζουσες”, “Ταξιδεύοντας με το μπαμπά μου” σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, και “Το αίνιγμα του Τρουλ” σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη.

undefined

«Δεν είμαι ακόμη παντρεμένος. Συζώ εδώ και μήνες με τη σύντροφό μου. Έχουμε συζητήσει για γάμο αλλά πιο πολύ την ενδιαφέρει το πάρτι. Το πότε θα διασκεδάσουμε… Έτσι το σκεφτόμαστε! Το έχουμε πει ότι δεν θέλουμε τα στερεοτυπικά, αλλά το ξωκλήσι υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού της και το αναφέρει συχνά. Στο θέατρο γνωριστήκαμε, στην παράσταση Ροσμαρί. Εκεί βρεθήκαμε και αγαπηθήκαμε. Ζηλιάρης είμαι, δεν το κρύβω», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο παρελθόν Κώστας Νικούλι για την Κατερίνα Μαούτσου.