Η Γη της Ελιάς: Ο Απόστολος Γκλέτσος ''εισβάλλει'' στη σειρά - Τα πρώτα γυρίσματα με την Άντζελα Γκερέκου

Ο ιδιαίτερος ρόλος του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πριν λίγο καιρό σας είχαμε ενημερώσει για την προσθήκη που θα συζητηθεί ιδιαίτερα στη Γη της Ελιάς (δείτε εδώ) καθώς έχει γίνει γνωστό, πως στη σειρά εντάσσεται ο Απόστολος Γκλέτσος με έναν πολύ ενδιαφέροντα ρόλο.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και επίσημα μέσα από μία ανάρτηση της Άντζελας Γκερέκου στο instagram. Η τηλεοπτική Αθηνά, που μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα σε όλους τους κύκλους του σίριαλ μέλλει να βρει έναν νέο έρωτα.

Η ανάρτηση της Άντζελας Γκερέκου με τον Απόστολο Γκλέτσο

Το πρόσωπο λοιπόν, που θα της κλέψει την καρδιά θα ενσαρκώσει ο Απόστολος Γκλέτσος. Για την ώρα δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες παρά μόνο το ότι έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα για τον ηθοποιό.

Οι εβδομαδιαίες (17-21/12) εξελίξεις στη Γη της ελιάς

Κυριακή 17/12 Επεισόδιο 70

Ο Κουράκος διερευνά την ύποπτη δολοφονία του εκβιαστή κι ενημερώνει τον Ισίδωρο: «Δεν νομίζω ότι μετά από αυτό θα σταματήσουν. Κάποιο άλλο τρόπο θα βρει ο εκβιαστής να πάρει αυτά που θέλει. Τι να σου πω Ισίδωρε, μάλλον δεν έχουμε ξεμπερδέψει μ’ αυτή την ιστορία», του λέει προβληματισμένος.

Η Αριάδνη κάνει ξανά κι άλλη προσπάθεια να μιλήσει με τη Βασιλική, η οποία εξακολουθεί να την αποφεύγει, γεγονός που ενοχλεί τον Φίλιππο: «Δεν σε καταλαβαίνω, ρε αγάπη μου. Πώς μπορείς και της το κάνεις αυτό; Αλήθεια δεν σε νοιάζει καθόλου; Αδελφή σου είναι όσο κι αν δεν θέλεις να το δεχτείς», απορεί.

Την ίδια στιγμή, η Μαρία πείθει τον εκδότη να ακυρώσει την κυκλοφορία του βιβλίου, αλλά η Αθηνά δεν καθησυχάζεται. Παράλληλα ο Στάθης θεωρεί πως η Αριάδνη γλυκοκοιτάζει τον Ορέστη: «Ελα, για πες μου τώρα. Βλέπεις κάπως διαφορετικά τον Ορέστη;», τη ρωτάει, αλλά η Αριάδνη δεν του ομολογεί τίποτα. Στο μεταξύ, ο Βαγιάκος βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο που είχε πει στον Δημοσθένη και καρφώνει τη σχέση του Κουράκου και της Δήμητρας στην ανωτέρα διοίκηση, ισχυριζόμενος ότι ο αστυνόμος μεροληπτεί υπέρ της συντρόφου του.

Δευτέρα 18/12 Επεισόδιο 71

Ο Κωνσταντίνος και η Ισμήνη ενημερώνονται από την νταντά ότι η κόρη τους η μικρή Αιμιλία χτύπησε: «Σας παρακαλώ ελάτε, η μικρή έπεσε και χτύπησε», τους λέει κι εκείνοι σαν τρελοί φεύγουν και τρέχουν στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα η Θεοδώρα ανακοινώνει στη Μαργαρίτα: «Σκέφτηκα πολύ. Θέλω να κρατήσω το παιδί», ισχυρίζεται και εκείνη προσπαθεί να τη βάλει να σκεφτεί το μέλλον της.

Με κομμένη την ανάσα η Ισμήνη και ο Κωνσταντίνος ενημερώνονται από τον γιατρό για την κατάσταση της κόρης τους και η αγωνία τους φτάνει στα ύψη. Παράλληλα η Αρετή περνάει ένα όμορφο βράδυ με τον Τάσο τον φούρναρη, ενώ η Ασπασία πηγαίνει επίσκεψη στο σπίτι του Ορέστη κι αυτός της επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη που τη συγκινεί αφάνταστα. Ο Χρήστος και η Αριάδνη δεν μπορούν να αντισταθούν και για μια ακόμη φορά ενδίδουν στο παράνομο πάθος τους. Μια αυθαίρετη κίνηση της Αμαλίας φέρνει τα πάνω-κάτω στο σπίτι των Βρεττάκων. Η Αμαλία παίρνει την πρωτοβουλία και απαντάει κάποια email σε συνεργάτες του Ισίδωρου.

Δείτε επίσης: Οι έκτακτες αλλαγές στο σενάριο λόγω της εγκυμοσύνης της Αντιγόνης Κουλουκάκου

Τρίτη 19/12 Επεισόδιο 72

Το γεγονός αυτό το μαθαίνουν όλοι και τελευταίος απ’ όλους ο Ισίδωρος πληροφορείται τι έχει συμβεί και γίνεται έξαλλος μαζί της: «Ε! Οχι, αυτό πάει πολύ, δεν μπορώ να το ανεχτώ», λέει και λίγο αργότερα ο Ισίδωρος βάζει τις φωνές στην Αμαλία γι’ αυτή την πρωτοβουλία της: «Πώς τόλμησες να κάνεις κάτι τέτοιο; Σου έχω πω πει ότι δεν θέλω να ξεπερνάς τα όρια. Κι αυτή τη φορά τα ξεπέρασες κατά πολύ», της φωνάζει. Ομως αργότερα στο συμβούλιο, για να μη δώσει άλλα δικαιώματα τόσο στον Μάνο όσο και στην Αθηνά, αποφασίζει να καλύψει την Αμαλία. Την ίδια ώρα, ο Μάνος και η Μαρίνα συνειδητοποιούν πως η Αμαλία συνεχίζει να επηρεάζει την Αγγελική: «Τελικά, αυτή η γυναίκα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ο,τι κι αν της έχουμε πει δεν φαίνεται να καταλαβαίνει και συνεχίζει τα ίδια», συμφωνούν και αποφασίζουν να βρουν κάποιους τρόπους ώστε να την απομακρύνουν από το παιδί.

Η Ειρήνη εξομολογείται στον Ορέστη το σχέδιο εκδίκησης του πατέρα της: «Καταλαβαίνεις τι πήγε κι έκανε; Η μάνα μου δεν πρόκειται να το δεχτεί ποτέ. Εχει αποφασίσει να πάρει διαζύγιο», του λέει. Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης και η Ασπασία καβγαδίζουν για πολλοστή φορά για το θέμα του χωρισμού τους, ενώ ο Κουράκος και η Δήμητρα προσπαθούν να είναι πιο προσεκτικοί μετά την ανώνυμη καταγγελία σε βάρος τους: «Καλύτερα να προσέχουμε και στη δουλειά, αλλά και έξω. Ισως είναι καλύτερα να μη μας βλέπουν μαζί», αναφέρει η Δήμητρα. Την ίδια στιγμή η Μαργαρίτα προσπαθεί για άλλη μια φορά να συνετίσει τη Θεοδώρα σχετικά με την εγκυμοσύνη της: «Κορίτσι μου, σκέψου καλύτερα αυτό που πας να κάνεις. Ακόμα δεν έχεις τελειώσει τη σχολή σου, έχεις όνειρα για το μέλλον σου. Δεν θα είναι εύκολο με ένα παιδί. Μην καταδικάζεις τη ζωή σου από τώρα», τη συμβουλεύει.

Τετάρτη 20/12 Επεισόδιο 73

Στο μεταξύ η Ιουλία, με μεγάλη αυστηρότητα, κάνει μια κουβέντα στην Αμαλία σχετικά με τα email που έστελνε εξ ονόματος του Ισίδωρου, αλλά εκείνη εξακολουθεί να δικαιολογεί την πράξη της. Από την πλευρά του, ο Ισίδωρος είναι πολύ παγωμένος απέναντι στη γυναίκα του και δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει πίσω αυτό το γεγονός. Στο μεταξύ, ο Ορέστης μιλάει χωρίς περιστροφές στον Δημοσθένη για το παιδί που κυοφορεί η Ξένια: «Εκανες λάθος. Δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό στην Ασπασία», του τονίζει.

Η κρυφή σχέση της Αριάδνης με τον Χρήστο συνεχίζεται και μάλιστα κανονίζουν να συναντηθούν σε έναν ξενώνα μακριά από την Αρεόπολη για να περάσουν μαζί λίγες ώρες και να κάνουν έρωτα.

Μετά από αυτή την καυτή ερωτική συνάντηση η Αριάδνη πετάει στους ουρανούς και ο Στάθης καταλαβαίνει πως η κόρη του είναι ερωτευμένη με κάποιον. Λίγο αργότερα αποφασίζει να της κάνει μια κουβέντα: «Κάνεις μπαμ από μακριά ότι είσαι ερωτευμένη, δεν θέλεις να μου πεις με ποιον;», τη ρωτάει, αλλά δεν καταφέρνει να της πάρει λέξη. Ο αστυνόμος Κουράκος και η Δήμητρα εξακολουθούν να κρατούν κρυφή τη σχέση τους, ενώ ο Βαγιάκος με τον Δημοσθένη σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα για να τους υπονομεύσουν. Την ίδια στιγμή ο Φίλιππος μιλάει πολύ σκληρά στη Βασιλική για το θέμα της Αριάδνης: «Είσαι πολύ σκληρή, το ξέρεις; Η κοπέλα το μόνο που σου ζήτησε είναι λίγα λεπτά να μιλήσετε. Είστε αδέλφια και πρέπει να το δεχτεί θέλεις δεν θέλεις. Τι νομίζεις ότι κάνεις; Τόσο εγωίστρια πια; Δεν σε αναγνωρίζω, Βασιλική», την επιπλήττει κι ο καβγάς τους αρχίζει να δημιουργεί μεγάλη ρήξη στη σχέση τους.

Πέμπτη 21/12 Επεισόδιο 74

Η Αριάδνη συναντά τυχαία την Αφροδίτη με τον Χρήστο και η αμηχανία της είναι μεγάλη. Λίγο αργότερα, η Αφροδίτη, ανίδεη, προτείνει στον Χρήστο: «Πολύ καλό κορίτσι η κόρη του Στάθη. Κανόνισε μια μέρα να την καλέσουμε να έρθει στο σπίτι μας», του λέει και ο Χρήστος μαγκώνεται. Ο Δημοσθένης βρίσκει τα αντισυλληπτικά χάπια της Ειρήνης και γίνεται χαμός: «Τι είναι αυτά, Ειρήνη; Με ποιον βγάζεις τα μάτια σου; Λέγε γιατί δεν θα σε βγάλουν ζωντανή από τα χέρια μου», της φωνάζει. Ο Χρήστος πιεσμένος από τα αισθήματά του για την Αριάδνη, εξομολογείται στην Ισμήνη και τον Κωνσταντίνο ότι ο γάμος του δεν πηγαίνει καλά: «Δεν φταίει η Αφροδίτη. Ισα-ίσα που είναι η καλύτερη κοπέλα που έχω γνωρίσει. Εγώ φταίω, γιατί είμαι ερωτευμένος με άλλη», τους ομολογεί και μένουν άναυδοι. Την ίδια ώρα ο Κουράκος λέει στη Δήμητρα: «Κοίτα, έχω κουραστεί να παίζουμε “κρυφτό” σε όλους. Το αποφάσισα και είμαι έτοιμος να πάω να μιλήσω στην ανωτέρα διοίκηση. Ούτε οι πρώτοι ούτε και οι τελευταίοι είμαστε στην αστυνομία που έχουμε σχέση», της λέει. Στο μεταξύ, η Ειρήνη αποκαλύπτει ότι εδώ και κάποιους μήνες έχει σχέση με τον Παρασκευά και η Θεοδώρα καταρρακώνεται, ενώ την ίδια στιγμή το πάθος μεταξύ της Αρετής και του Τάσου όλο και φουντώνει και ο Τάσος την αρπάζει και της δίνει ένα μεγάλο φιλί.