«Ήταν ένας αγώνας! Έκανα τρομερή υπομονή και είχα...» - Οι 4 εξωσωματικές και η μάχη της Μαρίνας Ασλάνογλου να γίνει μητέρα

«Είμαι όμως πολύ περήφανη για αυτό και τα κατάφερα»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Ήταν ένας αγώνας! Έκανα τρομερή υπομονή και είχα...» - Οι 4 εξωσωματικές και η μάχη της Μαρίνας Ασλάνογλου να γίνει μητέρα

Η Μαρίνα Ασλάνογλου παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα, η οποία προβλήθηκε το πρωί του Σαββάτου 16/12 με την ηθοποιό να μιλάει για όλους και για όλα.

Ανάμεσα στα θέματα, στα τα οποία αναφέρεται συχνά η ηθοποιός είναι αυτό της εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς η Μαρίνα Ασλάνογλου σήμερα είναι μητέρα ενός αγοριού, ωστόσο χρειάστηκε να κάνει προσπάθειες για να τον αποκτήσει.

Η δουλειά της, οι συνεχείς πρόβες και οι παραστάσεις, όπως αποκάλυψε της στερούν χρόνο από τον γιο της, Κωνσταντίνο ωστόσο προσπαθεί με κάθε τρόπο να καλύπτει το κενό στη μεταξύ τους σχέση (δείτε εδώ πως κρατάει ζωντανή τη σχέση με τον σύζυγό της).

Η εξομολόγηση της Μαρίνας Ασλάνογλου για την εξωσωματική γονιμοποίηση

«Έκανα τέσσερις εξωσωματικές και μια σπερματέγχυση. Είμαι όμως πολύ περήφανη για αυτό και τα κατάφερα. Νομίζω πως είναι ακόμα ταμπού, γιατί δεν αποδέχονται εύκολα το ότι έχω κάποιο θέμα που δεν μπορώ να κάνω φυσιολογικά παιδί. Πάντα στο μυαλό τους έχουν ότι είναι μεγάλη η γυναίκα και για αυτό δεν κάνει. Όχι, δεν είναι μεγάλη και μπορεί να μην είναι το θέμα της γυναίκας αλλά του άνδρα.

Εμένα δεν με αντιμετώπιζαν κάπως πριν κάνω το παιδί, γιατί δεν το έκρυψα ποτέ. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας για μένα. Τώρα το βλέπω από πολύ μακριά και λέω ότι πραγματικά έκανα τρομερή υπομονή και είχα προγραμματιστεί ότι αυτό θα γίνει. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι ''Δεν θα μου κάτσει ή δεν θα πετύχει''. Ποτέ δεν είχα στο μυαλό μου ότι δε θα πετύχει. Είχα βάλει στόχο τρεις», είπε η Μαρίνα Ασλάνογλου.

«Είχα διαβήτη κύησης, θρομβοφιλία, μπορεί να έχανα το παιδί»

«Έχασα δέκα κιλά, είχα πάρει βάρος από τις τρεις εξωσωματικές προσπάθειες. Πολλές ορμόνες και φάρμακα, ο γιατρός μού είχε πει ότι θα αργήσω να επανέλθω. Ήρθε ο κορωνοϊός και δεν είχαμε δουλειά, ο μεταβολισμός μου δεν είχε ξεμπλοκάρει μέχρι που αποφάσισα να προσέχω συστηματικά και πηρέ μπρος. Πολλές γυναίκες κρύβουν τις εξωσωματικές, το θεωρούν ταμπού. Είναι επώδυνη κατάσταση για τη γυναίκα, γιατί αισθάνεται ότι αυτή φταίει. Το πέρασα κι εγώ, δεν το έβαλα κάτω με την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια, είπα δεν έχασα τον αγώνα, θα συνεχίσω.

Είχα δώσει στον εαυτό μου το περιθώριο των τριών προσπαθειών. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Εγώ έκανα μέσα σε εννέα μήνες τρεις προσπάθειες, γιατί είχα βάλει τον οργανισμό μου σε μια διαδικασία, ήταν σε μια ενεργοποίηση και είπα δεν πρέπει να το αφήσω. Δε θα ξαναδοκίμαζα τέταρτη φορά, γι’ αυτό δεν έκανα και δεύτερο παιδάκι.

Είναι επώδυνη και η διαδικασία του τηλεφωνήματος, όταν σε παίρνουν και σου λένε "δεν είστε έγκυος" κι εσύ κλαις. Την ημέρα που έλαβα το χαρμόσυνο τηλεφώνημα, το προηγούμενο βράδυ έκανα τον πιο γαλήνιο ύπνο της ζωής μου. Ξύπνησα το πρωί και είπα κάτι καλό θα γίνει.

Είχα πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη, έμεινα ακίνητη στο κρεβάτι δύο μήνες, είχα διαβήτη κύησης, θρομβοφιλία, έκανα ινσουλίνες, έπαθα αποκόλληση. Το χειρότερο με την εγκυμοσύνη μου ήταν ότι πήγα στο νοσοκομείο, γιατί μπορεί να έχανα το παιδί», είχε πει η Ασλάνογλου στην εκπομπή Πάμε Δανάη.