«Δεν είναι καν τρανς»: Σάλος για το «αγόρι» Μις Γαλλία - Οργή και άγρια σχόλια στο διαδίκτυο

Παρενέβησαν μέχρι και βουλευτές

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
«Δεν είναι καν τρανς»: Σάλος για το «αγόρι» Μις Γαλλία - Οργή και άγρια σχόλια στο διαδίκτυο

«Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφες Μις με μακριά μαλλιά, αλλά εγώ επέλεξα μια ανδρόγυνη εμφάνιση με κοντά μαλλιά», δήλωσε η νικήτρια των καλλιστείων, η 20χρονη Eve Gilles από το από το Nord-Pas-de-Calais, που πριν από λίγα 24ωρα μπροστά σε 7,5 εκατομμύρια κόσμο στέφθηκε Μις Γαλλία 2024 από την προηγούμενη νικήτρια Ιντίρα Αμπιότ, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Όπως φαίνεται, η ανδρόγυνη αυτή επιλογή απογοήτευσε τους Γάλλους οι οποίοι ξεκίνησαν ένα απίστευτο κύμα οργής στα media με τα άσχημα σχόλια να διαδέχονται το ένα το άλλο «Δεν μοιάζει καθόλου με Μις Γαλλία» ενώ υπήρξαν κι άλλοι που τάχθηκαν υπέρ της αναφέροντας «Η Eve Gilles είναι η νέα Μις Γαλλία 2024, οι κακόβουλες και άχρηστες κριτικές σας δεν θα το αλλάξουν αυτό, είναι πανέμορφη», «Επομένως, στη Γαλλία του 2023, μετράμε την πρόοδο του σεβασμού προς τις γυναίκες με το μήκος των μαλλιών τους;», «Η Eve Gilles δεν είναι καν τρανς, ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι τρανς, αλλά τα μισά από τα σχόλια γι’ αυτήν είναι τρανσφοβικά επειδή έχει κοντά μαλλιά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TF1 (@tf1)

Αξίζει να σημειωθεί πως η νικήτρια των καλλιστείων επιλέγεται κατά το ήμισυ από την ψηφοφορία του κοινού και κατά το ήμισυ από την κριτική επιτροπή. Ενώ η Eve Gilles ήρθε τρίτη στην ψηφοφορία του κοινού, η κριτική επιτροπή την ανέβασε στην πρώτη θέση.

Στο πλευρό της Μις Γαλλίας και βουλευτές

Θέση όμως πήρε και η βουλευτής Σαντρίν Ρουσό, υπερασπιζόμενη τη νικήτρια των γαλλικών καλλιστείων. «Επομένως, στη Γαλλία του 2023, μετράμε την πρόοδο του σεβασμού προς τις γυναίκες με το μήκος των μαλλιών τους;». (Να σημειωθεί ότι η κυρία Ρουσό έχει επίσης κοντά μαλλιά, τα οποία έχουν γίνει σύμβολο του κινήματος MeToo της Γαλλίας.)

Μια άλλη βουλευτής, η Καρίμα Ντελί, έγραψε στα social media: «Μεγάλη υποστήριξη για την Eve Gilles, Μις Γαλλία 2024, μπροστά στα μισητά tweets απίστευτης βίας. Καταπιείτε το δηλητήριό σας, δεν είναι μόνο υπέροχη, η Miss Nord pas de Calais μπορεί και αγκαλιάζει τη διαφορετικότητά της».

Οι πρώτες της δηλώσεις μετά τη νίκη - Ο λόγος που έκοψε τα μαλλιά της


Στο παρελθόν είχε μακριά, πλούσια, μαύρα μαλλιά, τα οποία αποφάσισε να κόψει. Οχι μόνο για αισθητικούς λόγους, θεωρώντας προφανώς ότι της πήγαινε καλύτερα, αλλά και -όπως υποστηρίζει η ίδια- για να στείλει μια σειρά από μηνύματα, ότι είναι μια ανεξάρτητη γυναίκα.

Συγκεκριμένα, είχε πει ότι έκοψε τα μακριά μαλλιά της το 2020 για να νιώθει δυνατή. Χθες, μετά τη νίκη της, δήλωσε ότι το επίτευγμά της ήταν μια νίκη για τη διαφορετικότητα.

«Κάθε γυναίκα είναι μοναδική. Εχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφες Μις με μακριά μαλλιά, αλλά εγώ επέλεξα ένα ανδρόγυνο λουκ με κοντά μαλλιά. Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, είμαστε όλες μοναδικές. Θα ήθελα να δείξω ότι ο διαγωνισμός εξελίσσεται και η κοινωνία επίσης, ότι η εκπροσώπηση των γυναικών είναι ποικίλη. Κατά τη γνώμη μου, η ομορφιά δεν περιορίζεται σε ένα κούρεμα ή στις καμπύλες που έχουμε... ή δεν έχουμε», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.