Νόρα Βαλσάμη: Σε πλειστηριασμό το σπίτι της - «Μου το παίρνουν γιατί χρωστάμε...»

«Ντρέπομαι, τελείωσε τώρα»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Η Νόρα Βαλσάμη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου και προχώρησε σε μία συγκινητική εξομολόγηση για την ψυχική της υγεία, για τα κινητικά της προβλήματα, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως το σπίτι της βγαίνει σε πλειστηριασμό (δείτε εδώ ποια ηθοποιός βρίσκεται αντιμέτωπη με πλειστηριασμό λίγο μετά τον χωρισμό της).

Η ίδια χρωστάει αρκετές χιλιάδες ευρώ, όπως εξήγησε, και λόγω της μικρής της σύνταξης δεν μπορεί να ξεχρεώσει, γι' αυτό και βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν θέλει να ζητήσει βοήθεια, καθώς ντρέπεται.

Η εξομολόγηση της Νόρας Βαλσάμη για τον πλειστηριασμό του σπιτιού της

Πώς είστε κα Βαλσάμη την περίοδο αυτή;

Δόξα τω Θεώ είμαι καλά, αλλά ψυχολογικά ήμουν σε μαύρο χάλι, λόγω του ότι έχασα τον αγαπημένο μου άντρα. Είμαι στη Σύρο με τον γιο μου και θα περάσουμε μαζί τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον Ερρίκο.

Τα κινητικά προβλήματα που είχατε στο παρελθόν, έχουν ξεπεραστεί;

Όχι, δεν έχουν ξεπεραστεί τα κινητικά προβλήματα. Έχω τη μέση μου, περπατάω όμως μια χαρά.

Ο πόνος της απώλειας του συζύγου σας, έχει καθόλου απαλυνθεί;

Είναι τραγική η κατάστασή μου, δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο. Είναι κάτι που δεν το έχω ξεπεράσει και ούτε πιστεύω πως θα μπορέσω ποτέ να ξεπεράσω. Ειδικά τώρα που έρχονται οι γιορτές έχω τα χάλια μου. Είμαι σε κακό χάλι, αλλά προσπαθώ για το παιδί μου όσο γίνεται να είμαι πιο αλέγκρα, να είμαι πιο δυνατή και να μην έχω τόση στεναχώρια. Κάνω προσπάθειες να είμαι καλά, όπως και ο γιος μου που γράφει ηλεκτρονική μουσική.

Νόρα Βαλσάμη πλειστηριασμός σπιτιού

Το θέμα με τον πλειστηριασμό του σπιτιού στη Ραφήνα έχει πλέον λυθεί οριστικά;

Όχι, δεν λύθηκε. Είναι έτοιμοι να μου πάρουν το σπίτι. Τους είπα λοιπόν και εγώ «πάρτε το, πάρτε κι εμένα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου». Μου απάντησαν να πάω στον Εισαγγελέα, να κάνω κάτι διαδικασίες, κάτι τέτοιο. Δεν με ενδιαφέρει όμως, ας το πάρουν. Ήταν το μοναδικό σπίτι που έχω. Μου το παίρνουν γιατί χρωστάμε 18.000 ευρώ, αλλά πού να βρω εγώ τώρα αυτά τα χρήματα;

Μόνο για αυτά τα χρήματα σας παίρνουν το σπίτι;

Ναι, ναι. Αλλά δεν έχω λεφτά.

Το κράτος δεν σας βοηθάει;

Από πού να ζητήσω από το κράτος; Ξέρεις εσύ κανέναν από το κράτος; Δεν έχω κανέναν γνωστό και ούτε θέλω και κανέναν τους. Ποτέ δεν ήθελα.

Η Μαριάννα Λάτση ωστόσο, σας είχε βοηθήσει την περίοδο που ο άντρας σας ήταν άρρωστος…

Ναι, μας πήγε με το αεροπλάνο της στο νοσοκομείο. Αλλά τι να της πω της Μαριάννας; Η κοπέλα μου έδωσε το αεροπλάνο της με δυο γιατρούς για να σώσουμε τον Ερρίκο. Αλλά τώρα τι να της πω «δώσε μου 18.000 ευρώ για να μην μου πάρουν το σπίτι»; Ντρέπομαι, τελείωσε τώρα.

Δείτε επίσης: Κραυγή αγωνίας από τον γιο της Νόρας Βαλσάμη - «Μας οδήγησε σε αιχμαλωσία μέχρι να πεθάνουμε ως οικογένεια»

Δεν φοβάστε όμως ότι θα χάσετε το μοναδικό περιουσιακό σας στοιχείο;

Τι να κάνω; Ήταν ένα σπίτι που πάνω είχε ένα δωμάτιο με τζακούζι και κάτω ένα σαλονάκι με μια μικρή τραπεζαρία.

Πολλοί είναι εκείνοι που δυσκολεύονται να κατανοήσουν το πώς είναι δυνατόν η Νόρα Βαλσάμη να μην έχει χρήματα, μετά από μια τόσο λαμπρή καριέρα…

Παίρνω τα ποσοστά μου από τις ταινίες, αλλά δεν φτάνουν. Και η σύνταξή μου είναι ό,τι δίνουν σε όλους.