Σπύρος Μπιμπίλας: «Η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου είναι πολύ λάθος...» - Η απάντηση του για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

«Εκεί δεν υπάρχει η έλλειψη του άλλου μισού...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΖΟΤΟΣ
NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΖΟΤΟΣ

Συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα, παραχώρησε ο Σπύρος Μπιμπίλας, το πρωί της Πέμπτης 21/12. Ο ηθοποιός, μίλησε για το νομοσχέδιο για τη τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια και τοποθετήθηκε σχετικά την ανακοίνωση της ΔΙΣ για το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεριμένα η Ιερά Σύνοδος στην εγκύκλιο της αναφέρει: «Τα παιδιά δεν είναι ούτε κατοικίδια ζώα συντροφιάς για όποιον θέλει να νιώσει κηδεμόνας, ούτε “αξεσουάρ” που θα επισημοποιήσουν ή θα καταστήσουν κοινωνικά αποδεκτή μια ομόφυλη συμβίωση»

Η τοποθετηση του Σπύρου Μπιμπίλα

«Η τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου είναι πολύ λάθος. Υπάρχουν πάρα πολλά ζευγάρια χωρισμένα, διαλυμένα, που τα παιδιά τους έχουν ζήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις ή που μπορεί να μην τους αγαπούσαν καν οι γονείς τους. Υπάρχουν, επίσης, μονογονεϊκές οικογένειες. Εκεί δεν υπάρχει η έλλειψη του άλλου μισού;» ανέφερε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Εμείς περιμένουμε εναγωνίως να δούμε εάν η Κυβέρνηση θα φέρει τελικά μέσα στο ’24 το νομοσχέδιο. Εάν φέρει μόνο το κομμάτι του γάμου, εμείς θα επιμείνουμε να φέρει και το άλλο, της τεκνοθεσίας. Επίσης, το ότι η Εκκλησία εκδίδει εγκυκλίους εμένα με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες θεοσεβούμενοι. Εμείς και οι άθεοι πληρώνουμε κανονικά τους φόρους για την Εκκλησία...» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Η γνωριμία του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο ηθοποιός μίλησε για τη γνωριμία του με τη Ζωή Κωσταντοπούλου, την πολιτική αλλά και για το νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία απο ομόφυλα ζευγάρια, το μεσημέρι της Τρίτης 12/12, στην εκπομπή Οδός Ζαρίφη 2, όπου βρέθκε καλεσμένος.

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ενέπνευσε από τότε που αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι αριστερός ότι δεν αγαπάς την πατρίδα σου όπως κάποιοι δεξιοί. Γνωριστήκαμε λόγω της αποχώρησής μας. Η Ζωή ήταν μία πολύ δυνατή φωνή για τα Τέμπη, ξαφνικά την έβγαλαν από την επιτροπή. Εμείς αυτή η φωνή θέλουμε να ακουστεί και όχι να τη βάλουν στην άκρη για να θάψουν ορισμένα πράγματα. Είναι ευχάριστος άνθρωπος στην παρέα, έχει χιούμορ. Είναι θεατρόφιλη και λόγω της οικογένειάς της. Είμαστε το μόνο κόμμα που έχουμε τρεις καλλιτέχνες. Όταν δεν μπήκαμε στη Βουλή την πρώτη φορά, ήρθαν άνθρωποι που με τις λίστες πήγαν πιο κάτω. Και τη δεύτερη φορά κατάφερε να μπει στη Βουλή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Δείτε εδώ το βίντεο: