Κηδεία Νίκου Φλωρινιώτη: Υποβασταζόμενη η μητέρα του Μάχη - Έφτασε στην εκκλησία το λευκό φέρετρό του

Καταρρακωμένη η Άννα αλλά και ο αδερφός του Σάββας!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Βαρύ πένθος στην οικογένεια του Νίκου Φλωρινιώτη, αφού για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καλείται να αποχαιρετήσει ένα αγαπημένο της πρόσωπο. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η κηδεία του νεαρού τραγουδιστή στον Ιερό Ναό Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον στον Πειραιά, ενώ στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί κοιμητήριο του Σχιστού-Κερατσινίου για να ταφεί.

Όπως δήλωσαν τις προηγούμενες μέρες οι συγγενείς του Νίκου Φλωρινιώτη, δεν έχουν οικογενειακό τάφο, αλλά πρόκειται να τοποθετηθεί κοντά του στον πατέρα του, Γιάννη Φλωρινιώτη, που έφυγε από τη ζωή πριν από έξι μήνες. Υποβασταζόμενη έφτασε στην εκκλησία η μητέρα του Μάχη μαζί με τα αδέρφια του Άννα και Σάββα, ενώ δίπλα τους βρισκόταν η στενή φίλη της οικογένειας Γωγώ Γαρυφάλλου.

Κηδεία Νίκου Φλωρινιώτη
Γωγώ Γαρυφάλλου, Άννα Φλωρινιώτη, Μάχη Φλωρινιώτη
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας

Ντυμένη στα λευκά η κηδεία του Νίκου Φλωρινιώτη

Η ασημένια νεκροφόρα έφτασε λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι της Παρασκευής στο σπίτι της οικογένειας Φλωρινιώτη, όπου και παρέλαβε το λευκό φέρετρο, ενώ και οι συνοδοί της πομπής ήταν ντυμένοι στο ίδιο χρώμα. Λευκά λουλούδια ήταν τοποθετημένα παντού στην εκκλησία, και γενικά κυριαρχούσε το λευκό μετά από επιθυμία της οικογένειας. Εκτός των συγγενών, το «παρών» έδωσαν φίλοι και συνεργάτες του εκλιπόντος, μεταξύ αυτών ο Χάρης Ακριτίδης, ο Γιάννης Βασιλείου, η Ελένη Φιλίνη, η Έφη Θώδη και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Νίκος Φλωρινιώτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 39 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο του δέρματος. Όσο καιρό νοσηλευόταν ο πατέρας του, είχε επιλέξει να μην μιλήσει δημόσια για το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε, κάτι που έκανε λίγο αφότου έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη της ασθένειας που του στέρησε τη ζωή.

Κηδεία Νίκου Φλωρινιώτη φέρετρο
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας

Κηδεία Νίκου Φλωρινιώτη μητέρα
Η Γωγώ Γαρυφάλλου με τα δύο αδέρφια του Νίκου Φλωρινιώτη, Άννα και Σάββα
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας

Συντετριμμένοι οι συγγενείς του

Τραγικές φιγούρες η μητέρα του, καθώς και τα αδέρφια του. Μόλις το μεσημέρι της Τετάρτης 20/12 η Άννα Φλωρινιώτη δήλωνε στο Πρωινό για την απώλεια του αδερφού της. «Η ζωή μας επιφυλάσσει πολύ άσχημα πράγματα. Σε ένα χρόνο έχει καταστραφεί η ζωή μου! Πάλευα τόσο καιρό δε μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Είναι πολύ δύσκολο. Είχε το πρόβλημα του, εγώ και η μαμά προσπαθούσαμε μπροστά του να μην του το δείξουμε για να μην τον πάρει από κάτω».

Την ίδια ώρα ο αδελφός του, Σάββας Φλωρινιώτης, δήλωσε πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά. «Ήταν ιατρικό λάθος σίγουρο, δεν μας πήρε ποτέ τηλέφωνο για την βιοψία. Πήγαμε όταν πλέον άρχισε και αδυνάτιζε και δεν ξέραμε τι είχε. Όταν κάναμε κάποιες εξετάσεις, ζητήσαμε την βιοψία και την είχαν χάσει. Το περάσαμε σχεδόν ένα χρόνο. Αν παίρναμε την βιοψία τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αν δεν έβγαλε αυτό μπορεί να μην γινόταν ποτέ. Εγώ θα κινηθώ νομικά σαν αδερφός του. Να δικαιωθεί. Πώς θα κοιμάμαι αν δεν δικαιωθεί», δήλωσε στην εκπομπή Super Κατερίνα.

Κηδεία Νίκου Φλωρινιώτη οικογένεια
Υποβασταζόμενη η μάχη Φλωρινιώτη ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας

Κηδεία Νίκου Φλωρινιώτη φέρετρο
Ο Νίκος Φλωρινιώτης σε λευκό φέρετρο
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας

Κηδεία νίκου Φλωρινιώτη
Ασημένια η νεκροφόρα και ντυμένοι στα λευκά οι συνοδοί της
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας