Λικέρ ρόδι: Θα τους ξετρελάνει όλους

Μέσα σε 20 λεπτά για τους καλεσμένους σας

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
argiro.gr
argiro.gr

Αυτές τις ημέρες των εορτών, όλο και κάποιο καλεσμένο θα έχουμε στο σπίτι μας, με αποτέλεσμα να θέλουμε να τον κεράσουμε και από κάτι, αλλά επειδή τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, ακόμα και οι δίπλες, έχουν πλημυρίσει τα σπίτια μας, τι καλύτερο να τους προσφέρουμε κάτι το διαφορετικό, όπως ένα χειροποίητο ποτό; Έτσι, λοιπόν σας έχουμε την απόλυτη συνταγή από την αγαπημένη σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, για ένα λικέρ ρόδι το οποίο θα "κλέψει όλες τις εντυπώσεις".

Λικέρ ρόδι γρήγορα κι εύκολα για εσάς και τους καλεσμένους σας

Υλικά

  • 6 ρόδια (καθαρισμένα)
  • 1/2 lt κονιάκ
  • 1 lt τσίπουρο ή βότκα
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

Δείτε επίσης: Ζεστό κρασί: Για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε πρώτα τα ρόδια.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλας.
  • Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 ημέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.
  • Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.

Μυστικά

  • Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ακόμα περισσότερο προσθέτουμε στο λικέρ ρόδι 2 κ.σ. γρεναδίνη για να αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.

argiro.gr