Νεκρός ο ηθοποιός Lee Sun-Kyun - Σε αυτοκτονία αποδίδουν τον θάνατό του οι Αρχές

Αντιμετώπιζε κατηγορίες για χρήση κάνναβης

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

Παγκόσμια θλίψη προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Νοτιοκορεάτη ηθοποιού Lee Sun-kyun, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό για τη συμμετοχή του στην ταινία «Παράσιτα», η οποία είχε σαρώσει στα Όσκαρ το 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, ο 48χρονος άνδρας βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε αυτοκίνητο σήμερα σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Σεούλ, με τις έρευνες της Αστυνομίας μέχρι στιγμής να αποδίδουν τον θάνατό του σε αυτοχειρία. Η σύζυγός του είχε ενημερώσει τις αρχές ότι ο ηθοποιός είχε φύγει από το σπίτι αφήνοντας ένα σημείωμα αυτοκτονίας.

Από τον Οκτώβριο βρισκόταν υπό καθεστώς έρευνας για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών. Ο Lee Sun-kyun είχε κατηγορηθεί συγκεκριμένα ότι παρέλαβε ουσίες από έναν υπάλληλο σε μπαρ της πρωτεύουσας, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για κάτι παράνομο. Τους ισχυρισμούς του είχε αντικρούσει τότε η σπιτονοικοκυρά του, που φέρεται να είχε αναφέρει στην αστυνομία ότι εκείνος έκανε χρήση ναρκωτικών στο σπίτι της πολλές φορές, με τον 48χρονο ηθοποιό επίσης να το αρνείται.

Lee Sun-Kyun
Φωτογραφία: Shutterstock

Η υπόθεση που κατέστρεψε την εικόνα του Lee Sun-kyun

Μπορεί η συγκεκριμένη υπόθεση να μην έφτασε στα δικαστήρια, ωστόσο προκάλεσε σημαντική ζημιά στη φήμη του Lee Sun-kyun, καθώς στη Νότια Κορέα η διακίνηση κάνναβης θεωρείται πολύ σοβαρό έγκλημα που επισύρει ποινή πολλών ετών κάθειρξης, μέχρι και ισόβια. Λίγο καιρό αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο, ο ηθοποιός είχε δηλώσει: «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που απογοήτευσα τόσους ανθρώπους, εμπλεκόμενος σ’ ένα τόσο δυσάρεστο συμβάν. Λυπάμαι για την οικογένειά μου, που βιώνει τόση οδύνη αυτή τη στιγμή».

Ο ηθοποιός, ο οποίος ήταν παντρεμένος και απέκτησε δύο γιους με την επίσης ηθοποιό Jeon Hye-jin, είχε καριέρα που διήρκεσε πάνω από δύο δεκαετίες. Πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, και το όνομά του έγινε γνωστό το μέσα στη δεκαετία του 2010. Διεθνώς γνωστός έγινε ως Park Dong-ik στην ταινία «Παράσιτα», όπου υποδυόταν τον πατέρα της πλούσιας οικογένειας Παρκ, στην οποία αργότερα διείσδυσαν μέλη μιας φτωχής οικογένειας που παρίσταναν άσχετα άτομα. Η ταινία έλαβε τέσσερα βραβεία στα Όσκαρ του 2020, μεταξύ των οποίων και της καλύτερης ταινίας κι έγινε η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία που κέρδισε το βραβείο.