Ο Σταμάτης Κραουνάκης απαντάει στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη: «Η πλάκα που θα κάνω στο μαγαζάκι μου, είναι δικό μου δικαίωμα»

Η άγνωστη δικαστική διαμάχη με τον δήμο Αθηναίων και η δικαίωση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ο Σταμάτης Κραουνάκης απαντάει στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη: «Η πλάκα που θα κάνω στο μαγαζάκι μου, είναι δικό μου δικαίωμα»

O Γιώργος Λιάγκας συνάντησε τον Σταμάτη Κραουνάκη με αφορμή το εορταστικό Πρωινό της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου. Σε μία συνέντευξη από καρδιάς, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης που εμφανίζεται στο θέατρο «Άλσος» αυτή την περίοδο, έδωσε απαντήσεις για τη ζωή του, την καριέρα του, την πολιτική και για τον έρωτα ενώ στο background έπαιζαν οι επιτυχίες του.

Ανάμεσα σε αυτές βρισκόταν «Η Σωτηρία της Ψυχής», που τραγούδησε εκείνος με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, επομένως ήταν θέμα χρόνου μέχρι η πρόσφατη δημόσια αντιπαράθεσή τους για τον «Άδωνι» να έρθει στο προσκήνιο. Ο Σταμάτης Κραουνάκης είχε κατακρίνει την απόφαση της ερμηνεύτριας να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» που ακούγεται στο ρεφρέν, ενώ σε δική του παράσταση με δηκτικό ύφος είχε αντικαταστήσει ολόκληρη τη φράση με τις λέξεις «κουλή δεξιά».

Ο Γιώργος Λιάγκας θύμισε στον Σταμάτη Κραουνάκη ότι είχε δηλώσει πολύ στενοχωρημένη, καθώς πίστευε ότι ο χαρακτηρισμός απευθυνόταν σ' εκείνη. Ο μουσικοσυνθέτης πολύ γρήγορα το διέψευσε: «Σίγουρα όταν λέω “κουλή δεξιά” δεν εννοώ την Άλκηστη, αλλά την ιδεολογία που βάζει την Άλκηστη να κόψει μια λέξη από ένα τραγούδι 40 ετών. Δεν ξέρω γιατί το έκανε, είναι δικό της θέμα. Τώρα στο μαγαζάκι μου, που είναι 150 θεατές, το τι πλάκα θα κάνω με το κοινό είναι δικό μου δικαίωμα».

Το απόσπασμα βρίσκεται στο 20ό λεπτό και μετά:

Σταμάτης Κραουνάκης: «Μήνυσα τον δήμο Αθηναίων, όχι την Άλκηστη»

Ο Σταμάτης Κραουνάκης συμπλήρωσε: «Δεν με ενόχλησε καθόλου. Σκασίλα μου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι! Όλα αυτά τα βρίσκω λίγο κουλά, είναι άνευ λόγου. Κανείς δεν παρεξηγεί κανέναν. Δηλαδή θα παρεξηγηθεί μια χοντρή που είναι από κάτω; Έλεος, Παναγία μου! Εδώ της είπαν οι γνωστοί της ότι έκανα συνέντευξη Τύπου για να τη βρίσω! Όχι, δεν είμαι τόσο βούρλο. Έχω να μιλήσω μαζί της 2-3 χρόνια».

Κλείνοντας ξεκαθάρισε και τους λόγους που απομακρύνθηκαν, ενώ αποκάλυψε ότι με αφορμή τη συναυλία που είχε δώσει το 2020 είχε κάνει μήνυση στον δήμο Αθηναίων, και δικαιώθηκε: «Δεν θέλω με τίποτα να δείξω ασέβεια σε γυναίκες που τα έχουν καταφέρει μόνες τους σε αυτή τη ζωή. Η Άλκηστις είναι υπόδειγμα αυτής της ιδιότητας, είναι ένα παιδί που πάλεψε μόνο του, τα κατάφερε, έγινε πρώτη. Σαφώς η Νικολακοπούλου κι εγώ “δώσαμε φαΐ”, αλλά είναι μία άξια γυναίκα. Θεώρησα φάουλ ότι βγήκε να παίξει τα τραγούδια μας, χωρίς να μας ρωτήσει, πάνω στο κάρο του δήμου και μπροστά στον Μητσοτάκη. Τότε μήνυσα τον δήμο Αθηναίων και όχι την Άλκηστη όπως κακώς ειπώθηκε. Εκδικάστηκε και δεν έγινε γνωστό. Ζητούσα να αποδοθούν οι αμοιβές των καλλιτεχνών, κάτι που έγινε από την Λίνα Μενδώνη, αλλά κρυφά».