Γιώργος Τσαλίκης: «Έχω κάνει άπειρα λάθη με τα παιδιά μου και ζήτησα τις συγγνώμες μου»

«Στην τηλεόραση αντιμετώπισα τις περισσότερες δυσκολίες»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιώργος Τσαλίκης: «Έχω κάνει άπειρα λάθη με τα παιδιά μου και ζήτησα τις συγγνώμες μου»

Στον καναπέ της εκπομπής «Πάμε Δανάη» κάθισε ο Γιώργος Τσαλίκης το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου και μίλησε για τις εμφανίσεις του στο Omega, για τη στάση ζωής που ακολουθεί επαγγελματικά και προσωπικά, καθώς και για τα μαθήματα που δίνει στους τρεις γιους που έχει αποκτήσει.

Ο τραγουδιστής, και αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο Περιστέρι ξεκίνησε λέγοντας ότι: «Η ζωή μας έχει και το φως, έχει και το σκοτάδι. Προσωπικά επιλέγω να ταΐζω τον Άι Γιώργη και όχι τον δράκο. Γι’ αυτό αγαπώ την εκπομπή σας γιατί είναι η εύκολη λύση να ταΐσεις τον δράκο, αλλά έχετε επίπεδο και σας θαυμάζω γι' αυτό. Πιστεύω ότι έχετε μεγάλη ευθύνη στην τηλεόραση γιατί εσείς εκπαιδεύετε στον κόσμο σε αυτό που του αρέσει να βλέπει».

Η παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια και επικεντρώθηκε στη δική του στάση μέσα στα χρόνια, με τον Γιώργο Τσαλίκη να απαντάει: «Μετά από 25 χρόνια στη δουλειά, επιλέγω πια πού θέλω να είμαι. Αυτό ακριβώς ακολουθώ και στη ζωή μου, επιλέγω να είμαι με ανθρώπους που έχουν φως και σε καταστάσεις όπου υπάρχει η προοπτική και η προδιάθεση, τα κακώς κείμενα να αλλάξουν, γιατί αλλιώς το περιβάλλον γίνεται τοξικό. Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να είναι σε ένα τοξικό περιβάλλον», είπε αρχικά ο Γιώργος Τσαλίκης.

«Την πίστα την ορίζω, την τηλεόραση δεν τη θεωρούσα σπίτι μου»

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο χώρο της τηλεόρασης μίλησε επίσης ο Γιώργος Τσαλίκης: «Αντιμετώπισα τις περισσότερες δυσκολίες στην τηλεόραση που δεν είναι ο τομέας μου. Την πίστα πλέον την ορίζω, είναι η προέκταση του καναπέ μου και του σπιτιού μου. Την τηλεόραση δεν την θεωρούσα ποτέ σπίτι μου, δεν ορίζω τόσο την κατάσταση, άρα δεν μπορώ να ανατρέψω τόσο εύκολα την τοξικότητα. Στο τραγούδι 25 χρόνια έχω σταθερούς συνεργάτες, πλέον είναι οικογενειακή η σχέση μας. Είμαστε μία παρέα με ευδιάκριτους ρόλους, αλλά υπάρχει αγάπη και σεβασμός».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, δεν ήταν πάντα όλα ρόδινα, ωστόσο πλέον έχει θωρακιστεί με μία νέα στάση ζωής: «Με χτύπησαν πισώπλατα και με πλήγωσαν, αλλά ποτέ δεν είπα θα τα παρατήσω. Αυτό είναι και το μήνυμα που περνάω στους γιους μου: Δεν τα παρατάμε ποτέ. Έχουμε επιμονή, πίστη, υπομονή και στόχο. Στον στόχο μας μπορεί κάποιοι άνθρωποι ή καταστάσεις, ηθελημένα ή άθελά τους, να προσπαθήσουν να σε αποσπάσουν. Αλλά όταν έχεις ξεκάθαρο στόχο δεν βλέπεις τίποτα άλλο. Τα πάντα μπορούμε να προσπεράσουμε σε αυτή τη ζωή, αρκεί να μην χάνουμε την πίστη μας. Είναι πολύ εύκολο να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους, στις συνθήκες, στις συγκυρίες, να κλαίγεσαι συνεχώς. Την μοναδική ευθύνη στη ζωή σου την έχεις εσύ για εσένα».

«Στα μάτια της Δώρας βλέπω ακόμα το κοριτσάκι που αγάπησα»

Κλείνοντας, ο Γιώργος Τσαλίκης μίλησε και για την οικογένεια που έχει δημιουργήσει με την Δώρα Δημητροπούλου: «Έχουμε τρία καταπληκτικά παιδιά. Έχω κάνει άπειρα λάθη, ειδικά με τον μεγάλο, αλλά έχουμε ζητήσει τις συγγνώμες μας και έχω νιώσει πολύ ωραία. Τους αγαπώ, τους λατρεύω, με σέβονται, με θαυμάζουν και τους θαυμάζω. Μαθαίνω από τα παιδιά μου, είμαι πολύ τυχερός και βέβαια έχω και την σύζυγό μου Δώρα, που στα μάτια μου δεν έχει μεγαλώσει, βλέπω ακόμα το κοριτσάκι που αγάπησα. Έχουμε τρία πολύ καλά παιδιά και όταν με κρίνουν, στην ουσία με προστατεύουν. Δεν θα με πονέσουν, ούτε θα μου πουν κάτι με άσχημο τρόπο».