Στέλιος Παρλιάρος: «Σε αυτό το μαγαζί μην πηγαίνετε γιατί θα κολλήσετε...» - Συγκλονίζει με την εξομολόγηση του για τον ρατσισμό λόγω AIDS

«Δεν θα πας στον Παρλιάρο να φας γλυκό...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Στέλιος Παρλιάρος: «Σε αυτό το μαγαζί μην πηγαίνετε γιατί θα κολλήσετε...» - Συγκλονίζει με την εξομολόγηση του για τον ρατσισμό λόγω AIDS

Σε μια σπάνια εξομολόγηση προχώρησε ο Στέλιος Παρλιάρος, ο οποίος βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 29/12, καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4. Ο γνωστός ζαχαροπλάστης μίλησε μεταξύ άλλων για τη σχέση του με τον Billy Bo και αποκάλυψε τον ρατσισμό που βίωσε λόγω του AIDS.

Υπενθυμίζουμε ότι ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Billy Bo ή αλλιώς Βασίλης Κουρκουμέλης ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που πέθανε από τον τότε σχετικά άγνωστο ιό του AIDS, γεγονός που διέγειρε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας της εποχής. Συγκεριμένα έφυγε από τη ζωή στις 13 Ιουνίου 1987 σε ηλικία 33 ετών.

Η αποκάλυψη του Στέλιου Παρλιάρου για τον ρατσισμό που βίωσε

«Τότε στα ’80s ξεκίνησαν και τα προβλήματα όταν πέθανε ο Μπίλι Μπο και εγώ είχα ανοίξει το εργαστήριο κοντά του. Ήξερε η Αθήνα ότι κάναμε παρέα και στη Μύκονο και όλα αυτά οπότε, όταν έμαθαν ότι ο Μπίλι Μπο είχε AIDS, κάποιοι με έλεγαν "σε αυτό το μαγαζί μην πηγαίνετε γιατί θα κολλήσετε". Βεβαίως αυτό έγινε και σε μένα γιατί ήταν ρατσισμός το AIDS τότε» ανέφερε.

«Φόβος και τρόμος, "δεν θα πας στον Παρλιάρο να φας γλυκό". Σιγά σιγά όμως ηρέμησε αυτό και εγώ άρχισα να αλλάζω γιατί προσπαθούσα να δω τι θα κάνω. Έκλεισα το μαγαζί, πήγα κάπου αλλού, συνεργάστηκα και μετά από το 2004 που έφυγα εντελώς από αυτό το όνομα που "έχτισα" άλλαξε όλη η πορεία μου. Έγινα ένας άλλος άνθρωπος» είπε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Παρλιάρος.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Οι δηλώσεις του Στέλιου Παρλιάρου για τα χρέη του

Ο Στέλιος Παρλιάρος είχε μιλήσει στην εκπομπή ''Μέρα μεσημέρι με την Μάριον'' την Πέμπτη 2/6 και μεταξύ των δηλώσεων που έκανε αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια της ζωής του και πιο συγκεκριμένα για τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετώπισε.

«Ήταν πάρα πολλά τα έξοδα. Τα οικονομικά ήταν λίγα για να φτιάξω το μαγαζί. Με έβγαλαν έξω τα οικονομικά. Δεν μπορούσα να τα πληρώσω και το μαγαζί δεν έβγαζε τα έξοδά του. Αναγκάστηκα να ανοίξω μαγαζιά για να παίρνω λεφτά από κάποιες συνεργασίες κι εκεί έγινε ακόμα πιο χειρότερο.

Δέκα χρόνια ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη κατάσταση το να πάω φυλακή από τα χρέη αλλά το αντιμετώπισα γιατί είχα πολύ καλή δικηγόρο. Προσπάθησαν να μου πάρουν και την επιχείρηση αλλά τα κατάφερα» είπε ο Στέλιος Παρλιάρος.