Ηλίας Κασιδιάρης: Ορκίστηκε μόνος του, με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών

Από τη νέα χρονιά θα εξεταστεί η παύση του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ηλίας Κασιδιάρης: Ορκίστηκε μόνος του, με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών

Μόνος του, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με χειροπέδες στα χέρια, ο Ηλίας Κασιδιάρης βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 29/12 στο δημαρχείο της Αθήνας για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων. Ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε κάτω από άκρα μυστικότητα, για τη μεταφορά του από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται μετά την καταδίκη του σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Η ορκωμοσία του δεν έγινε χθες στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης κατόπιν απόφασης του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα και υπό τον φόβο επεισοδίων. Το T-Live, και συγκεκριμένα η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού, εξασφάλισε αποκλειστικές εικόνες από την ώρα της ορκωμοσίας σε ειδική αίθουσα με τη συνοδεία αστυνομικών και με την παρουσία μόνο του απαραίτητου διοικητικού προσωπικού. Για να ορκιστεί του χορηγήθηκε ειδική άδεια, με τον Ηλία Κασιδιάρη να επιστρέφει στη φυλακή αμέσως μετά. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για να τεθεί σε αργία.

Δείτε επίσης: Σάλος με τη φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τη φυλακή - Έχει κινητό στην κατοχή του;

Τι προβλέπει ο νόμος για τα καθήκοντά του

Ο Ηλίας Κασιδιάρης από την πλευρά του αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο, σε μία σύντομη δήλωση που έκανε στις κάμερες έξω από το Δημαρχείο. Αφού έστειλε τις ευχές του για τη νέα χρονιά, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: «Δεν ισχύει ότι θα καθαιρεθώ από τα καθήκοντά μου. Θα το αντιμετωπίσουμε με όλα τα νόμιμα μέσα».

Όπως ανέφερε η δικηγόρος του, Βάσω Πανταζή, εφόσον δεν έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει το δικαίωμα να ζητάει άδεια από τις φυλακές Δομοκού, ώστε να συμμετέχει στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Αθηναίων. Από αύριο ξεκινάει μάλιστα και δεύτερη τακτική άδεια, που θα του επιτρέψει να κάνει γιορτές στο σπίτι με την οικογένειά του.