Νανά Παλαιτσάκη: «Δεν υπάρχει ζωή φίλε χωρίς απώλειες...» - Ο απολογισμός της για το 2023

«Ούτε πετάω την σκούφια μου, που βλέπω ρυτίδες...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDP PHOTO
NDP PHOTO

Σε έναν προσωπικό απολογισμό για το 2023 προχώρησε η Νανά Παλαιτσάκη μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, λίγο πριν έρθει το νέο έτος. Η δημοσιογράφος μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο, μοιράστηκε τις σκέψεις της, μιλώντας για τις αλλάγες στη ζωή της.

Η ανάρτηση της Νανάς Παλαιτσάκη

«Σκέφτομαι λοιπόν ότι σε προσωπικό επίπεδο μόνο ευγνωμοσύνη μπορώ να νιώθω για το 2023. Αυτό που έχω καταλάβει μέχρι σήμερα είναι ότι δεν φταίνε οι χρονιές, ούτε τα δίσεκτα, ούτε το που είναι ο Κρόνος, ( άσε που όταν περνάει ο Κρόνος από το ζώδιό μου, μου συμβαίνουν και πολύ καλά, σε βαθμό που μου επιβεβαιώνει ότι ...είμαι "ανάποδη" σε σχέση με τους περισσότερους ), εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές, άλλωστε τα γεγονότα είναι γεγονότα ,η διαχείριση που κάνουμε είναι το θέμα. Αυτό κάνει την διαφορά στις χρονιές. Λάθη ; Ναι έγιναν και θα ξαναγίνουν.

Αν δεν γίνονται δεν ζούμε, δεν κουνιόμαστε, δεν ρισκάρουμε, δεν ψάχνουμε να βρούμε τι υπάρχει πίσω από την στροφή.... Απώλειες ; Συνέβησαν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν. Δεν υπάρχει ζωή φίλε χωρίς απώλειες Μεγαλώνουμε θα μου πεις. Ναι . Δεν μ' αρέσει και δεν τον κρύβω. Ούτε πετάω την σκούφια μου, που βλέπω ρυτίδες. Α! πα ! πα ! Θέλω κάπου να βρω να τις δώσω ή να τις πάω στην ανακύκλωση. Πως αισθάνομαι; Σαν να είμαι στο Πανεπιστήμιο ηλικιακά, αλλά και μαθησιακά.

Δείτε επίσης: «Έπαιρνα τον φόβο μου αγκαζέ και περπατούσα....» - Όσα αποκάλυψε η Νανά Παλαιτσάκη για τον γιό της και το πρόβλημα της υγείας της

Επικεντρώνομαι στο τι δεν έχω μάθει και με ξετρελαίνει η επιθυμία να μάθω, να διαβάσω, να ψάξω, ν' αρχίσω καινούργιες δραστηριότητες. Είμαι ευγνώμων όμως γιατί νέα ξεκινήματα έγιναν, παλιοί φίλοι με βοήθησαν, σχέσεις επαναπροσδιορίστηκαν και εγκατέστησαν καινούργια συναισθήματα.

Το αποτέλεσμα στον απολογισμό πάντως έχει θετικό πρόσημο. Καταρχάς είμαστε όρθιοι, αυξήθηκαν οι εξορμήσεις στο βουνό με τα σκυλιά, μπορώ και θυμώνω με πολλά, σαστίζω ακόμη με το που μπορεί να φτάνει ένας "άνθρωπος", διατηρώ την ψυχραιμία διαχείρισης στα "κακά μαντάτα" και επιμένω να υποστηρίζω, ότι αν θέλεις ν' αλλάξει η ζωή σου, πρέπει πρώτα να κάνεις κάτι εσύ.

Αυτό που δεν άλλαξε στην ζωή μου και το λατρεύω είναι οι άνθρωποι που καθόμαστε τα τελευταία 40 χρόνια στο γιορτινό τραπέζι που γίνεται παραδοσιακά πάντα σπίτι μου. Καλή χρονιά φίλοι και ευχαριστώ για τις απόψεις που μοιραστήκαμε» έγραψε η Νανά Παλαιτσάκη.

Δείτε εδώ την ανάρτηση: