Ετεοκλής Παύλου: «Ήξερες ότι στηρίζομαι στο ένα μου πόδι για να κάνω μπάνιο;» - Συγκλονίζει με την εξομολόγηση του για την αναπηρία

«Είναι πρόβλημα...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΥΚΑΣ
NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΥΚΑΣ

Σε μια προσωπική εξομολόγηση προχώρησε ο Ετεοκλής Παύλου μέσα από το Breakfast@star, το πρωί της Τρίτης 2/1. Ο παρουσιαστής, με αφορμή τη συνέντευξη του παραολυμπιονίκη Πάνου Τριανταφύλλου που προβλήθηκε στην εκπομπή, μίλησε για την εμπειρία του ως άτομο με αναπηρία και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από 10 χρόνια, ο Ετεοκλής Παύλου ξύπνησε στην εντατική μονάδα νοσοκομείου χωρίς το ένα του πόδι. Όπως έχει αποκαλύψει σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, ένα βράδυ που εργαζόταν ως πορτιέρης σε νυχτερινό κέντρο, δέχτηκε σφαίρα στο πόδι του από οπαδούς ομάδων κατά τη διάρκεια έντονου καβγά (δείτε εδώ τη φωτογραφία από την εντατική).

Η εξομολόγηση του Ετεοκλή Παύλου για την αναπηρία

«Κάπου θα ήθελες κι εσύ να μην είσαι ο δυνατός της υπόθεσης. Μπορεί πάντα να βλέπετε έναν άνθρωπο καλά, αλλά να σου πω κάτι πολύ απλά; Όταν πηγαίνω να κάνω μπάνιο, εγώ δεν έχω το ένα μου πόδι. Ήξερες ότι εγώ στηρίζομαι στο ένα μου πόδι για να κάνω μπάνιο; Ότι δεν μπορώ να κάνω μπάνιο πάνω από 5 λεπτά γιατί δεν μπορώ να σταθώ όρθιος;»

«Το βράδυ όταν κοιμάμαι, για να σηκωθώ να πάω στην τουαλέτα θέλω μια διαδικασία 5 με 10 λεπτά. Δεν έχω αυτή την άνεση να σηκωθώ να φύγω. Χτύπα ξύλο, ένας σεισμός να γίνει, θα είμαι ο τελευταίος που θα φύγει από το σπίτι. Είναι πράγματα καθημερινά, βασικά, τα οποία δεν τα καταλαβαίνει ένας άνθρωπος» πρόσθεσε.

«Είμαι καλά αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο το ζω στην καθημερινότητά μου. Είναι πρόβλημα η αναπηρία η δική μου και είναι στο χέρι μου το γεγονός ότι προσπαθώ να την κάνω να είναι στον μικρότερο βαθμό που μπορώ. Αλλά το πρόβλημα υπάρχει, δεν μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ετεοκλής Παύλου.

Δείτε εδώ το βίντεο: