Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Διπλό ετήσιο μνημόσυνο σε Τατόι και Λονδίνο – Οι ημερομηνίες και οι παρευρισκόμενοι

Ανάμεσά τους και ο Βασιλιάς Κάρολος

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Διπλό ετήσιο μνημόσυνο σε Τατόι και Λονδίνο – Οι ημερομηνίες και οι παρευρισκόμενοι

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σύντομα από την ημέρα που ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος άφησε την τελευταία του πνοή, σφραγίζοντας έτσι μία περίοδο της ελληνικής ιστορίας. Αυτό, σε συνδυασμό με την πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα του πρωτότοκου γιου του, Παύλου, που μένει μόνιμα στο εξωτερικό, άρχισε να δημιουργεί ερωτήματα για τις πιθανές ημερομηνίες στις οποίες θα πραγματοποιηθεί και το ετήσιο μνημόσυνο.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα, που τον συνάντησε τυχαία στο δρόμο, ήταν λακωνικός και δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο ανέφερε πως σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Τελικά φαίνεται να «κλείδωσε» η ημέρα και δεν ήταν αυτή που πολλοί θα περίμεναν, το ερχόμενο Σάββατο.

Δείτε επίσης: Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ανακοίνωση της οικογένειας για το μνημόσυνο και οι 250 προσκεκλημένοι

Οι ημερομηνίες για το διπλό μνημόσυνο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Χρίσλα Γεωργακουπούλου, ακριβώς έναν χρόνο μετά τον θάνατό του στις 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί μία διακριτική τελετή στο Τατόι, παρουσία μόνο στενών συγγενών και μελών της οικογένειας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. Γι' αυτό άλλωστε και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι προετοιμασίες, ούτε αναμένεται να γίνει κάτι πιο εντυπωσιακό εντός των συνόρων. Επειδή ωστόσο υπήρχαν πολλοί αρχηγοί κρατών, που είτε δεν πρόλαβαν να παρευρεθούν στην κηδεία του, πέρσι στην μητρόπολη Αθηνών, είτε ήθελαν να τον αποχαιρετήσουν πιο θερμά αλλά δεν μπορούσαν να μπουν στην εκκλησία βάσει πρωτοκόλλου, η οικογένεια του Κωνσταντίνου θα βρεθεί στο Λονδίνο για ακόμα ένα επίσημο μνημόσυνο.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος, η δεύτερη τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου, στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, παρουσία και του Βασιλιά Καρόλου, που ήθελε να είναι πέρσι και στην κηδεία, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έχει στενούς δεσμούς με τον βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς ο Κωνσταντίνος είχε βαφτίσει τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, ενώ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ήταν Έλληνας.