Νίνο: «Θα παντρευτώ μια μπανιέρα και θα υιοθετήσω ένα...» - Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις

Αναλυτικά τι έγραψε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Αντιδράσεις φαίνεται πως έχει προκαλέσει ο Νίνο, εξαιτίας μιας ανάρτησης που έκανε πριν από μερικές ώρες στο προφίλ του στη νέα δικτυακή πλατφόρμα Threads, όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσεις ελεύθερα τις σκέψεις του.

Ο τραγουδιστής φαίνεται πως έκανε την παρακάτω ανάρτηση, με αφορμή τον χαμό που έχει προκληθεί με τις δηλώσεις και το νομοσχέδιο σχετικά με την τεκνοθεσία και τους γάμους από ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, ο Γιάννης Κατινάκης έχει πριν λίγες ώρες μια ανάρτηση "φωτιά".

Η ανάρτηση του Νίνου που έφερε αντιδράσεις

«Από σήμερα είμαι καλοριφές 65 ετών, θα παντρευτώ μια μπανιέρα, και θα υιοθετήσω ένα αρσενικό κλειδί μαζί της. Τι δε γίνεται; 2024 έχουμε. Που είναι το παράξενο;», έγραψε στην ανάρτηση του, με την δημοσιογράφο Νάνσυ Παραδεισανού να αναφέρει πως δέχτηκε πολλά σχόλια που ήταν κατά των όσων έγραψε ειδικά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που άνθρωποι πολεμούν για τα δικαιώματα τους.

Υιοθεσία παιδιών από ΛΟΑΤ

Η Τεκνοθεσία ΛΟΑΤ αφορά το ζήτημα της υιοθεσίας παιδιών από λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και τρανς (διεμφυλικά) άτομα (ΛΟΑΤ).

Η τεκνοθεσία ΛΟΑΤ μπορεί να αφορά: α) την υιοθεσία ενός παιδιού από ένα ζευγάρι, β) την υιοθέτηση ενός παιδιού από τον ένα σύντροφο ενός ομοφυλοφιλικού ζευγαριού που τυγχάνει να είναι βιολογικός/ή πατέρας ή μητέρα και γ) την υιοθέτηση ενός παιδιού από ένα πρόσωπο ΛΟΑΤ το οποίο δεν είναι ζευγάρι με κάποιον άλλο.

Η κοινή υιοθεσία από τα ζευγάρια του ίδιου φύλου είναι νόμιμη σε 26 χώρες και σε ορισμένες ομοσπονδιακές περιφέρειες. Επιπλέον, άλλες 5 χώρες έχουν νομιμοποιήσει κάποια μορφή υιοθέτησης παιδιού.

Αυτοί που αντιτίθενται στην νομιμοποίηση της υιοθεσίας της από άτομα ΛΟΑΤ, συνήθως αμφισβητούν το αν τα ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν τη δυνατότητα να είναι κατάλληλοι γονείς. Επιπλέον, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τα παιδιά που προκύπτουν από ετεροφυλόφιλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα να μεγαλώσουν από ετεροφυλόφιλους γονείς. Δεδομένου ότι τα συντάγματα της κάθε χώρας συνήθως δεν ξεκαθαρίζουν με σαφήνεια τα δικαιώματα τεκνοθεσίας των ΛΟΑΤ ατόμων, οι δικαστικές αποφάσεις συχνά καθορίζουν εάν μπορούν να υπηρετήσουν ως γονείς είτε ατομικά, είτε ως ζευγάρια.

Οι επιστημονικές έρευνες για την ανατροφή και τις επιπτώσεις των παιδιών που μεγάλωσαν από ΛΟΑΤ γονείς είναι σχετικά λίγες. Επιπλέον, οι λίγες αυτές έρευνες δεν διαχωρίζουν συνήθως κατά πόσο το παιδί είναι βιολογικό τέκνο ενός εκ των συντρόφων του ζευγαριού ΛΟΑΤ. Οι λίγες έρευνες συνήθως υποστηρίζουν τα επιχειρήματα όσων είναι υπέρ των ΛΟΑΤ να γίνονται γονείς, γιατί οι έρευνες καταρρίπτουν το επιχείρημα των αντιπάλων, δηλαδή ότι τα παιδιά θα επηρεαστούν σημαντικά και μάλιστα αρνητικά από την σεξουαλική προτίμηση των γονέων/κηδεμόνων του.

Μια έρευνα, από το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, αξιολόγησε τις συνέπειες στα παιδιά μικρότερα των 3 χρόνων που είχαν τεθεί σε 56 οικογένειες γκέι αντρών ή λεσβίων από πολύ μικρή ηλικία. Η έρευνα βρήκε ότι δεν υπάρχει σημαντική επίδραση στην σεξουαλική προσαρμογή των παιδιών. Πάντως το δείγμα είναι μικρό και η ηλικία αξιολόγησης των παιδιών ίσως ανεπαρκής για στέρεα συμπεράσματα.

Γράφει η wikipedia