Γιάννης Πουλόπουλος σε Ανδρέα Καραγιάννη: «Είναι επικίνδυνο αυτό που λες, μην το ξαναπείς...»

Ανέβηκαν οι τόνοι

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιάννης Πουλόπουλος σε Ανδρέα Καραγιάννη: «Είναι επικίνδυνο αυτό που λες, μην το ξαναπείς...»

Ο Γιάννης Κατινάκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα και στη δημοσιογράφο Μένια Κούκου, διευκρινίζοντας ορισμένα σημεία από την πρόσφατη ανάρτησή του υπέρ των γάμων και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών. Ο γνωστός TikToker και ραδιοφωνικός παραγωγός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον δημοσιογράφο Ανδρέα Καραγιάννη, που στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών μπορεί να αποκτήσουν ψυχολογικά προβλήματα.

«Για να βελτιωθεί μία κοινωνία χρειάζεται εξέλιξη. Το θέμα δεν είναι να απαντήσουμε μόνο στον κ. Καραγιάννη, ο οποίος είναι αρκετά δογματικός στις απόψεις του και δεν θέλει να βγάλει κάποιες παρωπίδες, παρόλα αυτά έχει παρανοήσει κάποια πράγματα που έχω πει. Καλό θα ήταν να μην έχουμε γνώμη πάνω στις ζωές άλλων ανθρώπων όταν δεν παρανομούν. Όποια γνώμη πάνω στη δική μου ζωή και την οικογένεια, είναι παρεμβατική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Κατινάκης. Το εν λόγω απόσπασμα σχολίασαν στον αέρα οι συνεργάτες της εκπομπής, με την τηλεφωνική παρέμβαση του Ανδρέα Καραγιάννη, και η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε πολύ γρήγορα.

Η έντονη στιχομυθία ανάμεσα στον Ανδρέα Καραγιάννη και τον Γιάννη Πουλόπουλο

«Προσπαθεί με έναν τρόπο μη-δημοκρατικό να στερήσει τον λόγο, να φιμώσει κάποιους συγκεκριμένους ανθρώπους. Αυτό δεν είναι δείγμα καλού τρόπου. Να δεχτώ ότι κάποιος ομοφυλόφιλος έχει περάσει πολλά και έχει στερηθεί δικαιώματα, αλλά να μην ασκεί αυτός τη βία που δεχόταν τόσα χρόνια», ανέφερε αρχικά ο δημοσιογράφος του ekklisiaonline, ενώ παρέμεινε ανένδοτος ότι η Ιερά Σύνοδος πρέπει να εκφράζει επιστημονική άποψη.

Σε εκείνο το σημείο ο Γιάννης Πουλόπουλος ρώτησε χαρακτηριστικά: «Είναι επιστημονική άποψη αυτό που είπε η Ιερά Σύνοδος ότι τα κατοικίδια και τα παιδιά, είναι αξεσουάρ;», με τον Ανδρέα Καραγιάννη να απαντάει: «Είναι έκφραση του φόβου της για το πώς μπορεί να γίνουν κάποια παιδιά από ανθρώπους που δεν έχουν μία σταθερή ερωτική και προσωπική ζωή, και πώς οι διαρκώς εναλλασσόμενοι ερωτικοί σύντροφοι μπορούν να επηρεάσουν την ψυχοσύνθεση των παιδιών».

Η τελευταία φράση ανέβασε τους τόνους, με τον Γιάννη Πουλόπουλο να προσπαθεί (μάταια) να επαναφέρει το θέμα: «Ποιοι εναλλασσόμενοι σύντροφοι; Εδώ μιλάμε για γάμο». Ο Ανδρέας Καραγιάννης απάντησε: «Το μόνο επιχείρημα που έχουμε είναι ότι υπάρχουν κάποιοι απαράδεκτοι, κακώς κείμενα, μάτσο τύποι που βαράνε τη γυναίκα τους; Όχι βέβαια. Αλλά αυτό το πρότυπο που ανέφερε ο Γιάννης Κατινάκης δεν είναι αυτό που ήθελαν πολλές γυναίκες ή πολλοί ομοφυλόφιλοι σ' έναν άντρα; Δυστυχώς μας έλκυε στον άλλον άνθρωπο κάτι διαφορετικό, ακόμα και αν ήταν κακοποιητής».

Σε εκείνο το σημείο εξερράγη ο Γιάννης Πουλόπουλος που τον ρώτησε με έντονο ύφος: «Τι; Τι λες καλέ; Ότι θέλουν οι ομοφυλόφιλοι τους μάτσο κακοποιητές; Είναι επικίνδυνο αυτό που λες και μην το ξαναπείς σε παρακαλώ. Πες τι λες. Αυτό πάλι επιστημονικό θα μας πεις ότι είναι;».