Ελένη Μενεγάκη: «Αν δε βγείτε ένας ένας, δεν πρόκειται να βγω!» - Η παρατήρησή της στην έναρξη της εκπομπής ''Ελένη''

Τι συνέβη στο πλατό του Mega;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Ελένη Μενεγάκη: «Αν δε βγείτε ένας ένας, δεν πρόκειται να βγω!» - Η παρατήρησή της στην έναρξη της εκπομπής ''Ελένη''

Η Ελένη Μενεγάκη φημίζεται για την άνεση και την αμεσότητά της όλα αυτά τα χρόνια, που παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές και όπως είναι φυσικό με το πέρασμα των ετών - όσο αυξάνεται η παρουσία της στα πλατό - η άνεσή της αυτή ξεχωρίζει!

Έτσι λοιπόν την Τρίτη 9/1 στην έναρξη της εκπομπής Ελένη η Ελένη Μενεγάκη μπήκε στο πλατό της εκπομπής με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Όπως βλέπουμε ξεκίνησε η εκπομπή και η παρουσιάστρια δεν είχε βγει ακόμα από το καμαρίνι της.

Συγκεκριμένα, διαπραγματευόταν με τους συνεργάτες της να βγουν εκείνοι πρώτα και στη συνέχεια η ίδια. Ένας ένας λοιπόν πήραν τη θέση τους και ο τελευταίος τροχός της αμάξης, η Ελένη Μενεγάκη μπήκε στο πλατό λέγοντας τη δικής ''Καλησπέρα'' στους τηλεθεατές της (δείτε εδώ γιατί φόρεσε στην πρώτη εκπομπή του 2024 τα ίδια ρούχα με την τελευταία του 2023).

Η ιδιαίτερη έναρξη της Ελένης Μενεγάκη την Τρίτη 9/1 στην εκπομπή ''Ελένη''

«Αν δεν βγείτε ένας ένας δεν πρόκειται να βγω. Στάθης, Σάκης, Κριτωνάκος. Εδώ είμαστε και εμείς! Το πως χωράνε στο υπέροχο, ζεστό, αγαπησιάρικο καμαρίνι μου, σας ευχαριστώ είναι υπέροχο αυτό το καμαρίνι. Είναι πραγματικά σαν κίντερ έκπληξη! Ανοίγει αυτό το καμαρίνι και λες εντάξει η Μενεγάκη θα βγει από μέσα και βγαίνουν και βγαίνουν και δεν τελειώνουν», είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Τα νούμερα τηλεθέασης στην πρώτη εκπομπή του χρόνου

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Εγώ, για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα από την αρχή, και για να μην παρεξηγηθώ, είμαι τρελή fan της ναζιάρας, παιχνιδιάρας Ελένης που την αγαπάμε ως μια ανυπέρβλητη τηλεοπτική περσόνα και προσωπικότητα, δεν είμαι όμως fan της εκπομπής της. Παρακολουθώ πολλά χρόνια τώρα, αυτή την εικόνα της λαμπερής Ελένης που κινείται με απίστευτη άνεση στο πλατό για το πως ντύνεται, πως βάφεται, ξεπατικώνω πολλά από τα beauty tips της, όπως φαντάζομαι ότι κάνουν και άλλες γυναίκες και... μέχρι εκεί.

Όχι, η Ελένη δεν μας κούρασε σαν παρουσιάστρια και σαν fashion icon, μας κούρασε όμως καθώς φαίνεται το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκπομπής που πατάει σχεδόν πάνω στην ίδια θεματολογία «ψυγείου» και τυροπιτοειδών θεμάτων που αδιαφορούν - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - με την επικαιρότητα και χωρίς αποκλειστικές ειδήσεις. Είναι βέβαιο ότι τα νούμερα τηλεθέασης άμα την επιστροφή της «Ελένης» στο Mega την Τρίτη 7/1, ύστερα από ένα δεκαπενθήμερο διακοπών, δεν ταιριάζουν στην επιστροφή μιας σταρ. Γιατί, ναι, η Ελένη είναι μια τηλεοπτική σταρ, που δυστυχώς στην αρχή του β' μισού της τηλεοπτικής σεζόν, δεν πάτησε πάνω σε δάφνες και σε ροδοπέταλα και δεν είχε αναμονή κοινού κλείνοντας σαν πρώτη εκπομπή της νέας χρονιάς στο γενικό σύνολο με 9,5% και στο δυναμικό κοινό με 9,9%.

Οι πολύ Μενεγακικοί, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα τσινίσετε διαβάζοντας κάτι τέτοιο, όπως, άλλο τόσο σίγουρη είμαι ότι είναι ένα μεγάλο αβαντάζ για ένα κανάλι όταν έχει στο δυναμικό του το brand name Μενεγάκη, με σταθερές εμπορικές τοποθετήσεις. Σκεφτείτε όμως από την άλλη, πόσο σταθεροί θα μείνουν ακόμα και οι πιο φανατικοί όταν το περιεχόμενο μιας εκπομπής μένει σε γενικές γραμμές παγερά αδιάφορο για την επικαιρότητα – εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων - τι να κάνει και ο τηλεθεατής;

Ελένη Μενεγάκη

Instagram/elenimenegaki

Η απουσία της Ελένης Μενεγάκη δεν έγινε αισθητή...

Γυρνάει πλάτη και ταυτόχρονα αλλάζει κανάλι. Δεν ξέρω εάν έχει κουραστεί γενικότερα η Ελένη και βαδίζει πάνω σε μια σταθερή πεπατημένη, επαναπαυμένη στις δάφνες της. Εγωιστικά όμως και μόνον, αν το πάρει στα υπόψιν, μια Μενεγάκη πρωτοπόρα σε αυτό το πρωινό – μεσημεριανό που αγαπήσαμε δεν θα έπρεπε να αφήνει στην τύχη της μια εκπομπή όχι απλά που την καθιέρωσε αλλά που την έχρησε “είδωλο” που δεν θέλουμε να λείψει από την τηλεόραση. Ειλικρινά πιστεύω ότι εάν φύγει η Ελένη, η τηλεόραση θα «ξεθωριάσει», όπως το πίστευα και δυο χρόνια πριν, όταν έφυγε από τον ALPHA – έριξα μπόλικο κλάμα τότε για αυτό...

Με μονοψήφια σε γενικές γραμμές, σε ένα μεγάλο μέρος της εκπομπής της, υποδέχτηκε το τηλεοπτικό κοινό το μεσημέρι της Τρίτης 9/1 την «Ελένη» στο Mega. Τα καλύτερα νούμερα τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό σαφώς τα έκανε στην έναρξή της, πιο συγκεκριμένα από τις 13.30 – 14.15 που σημείωσε από 13,2% - 14,2%, μετά ακολούθησαν μονοψήφια μέχρι που η εκπομπή έκλεισε στο 4,9%.