"Λύγισε" ο Γιώργος Αγγελόπουλος: «Από τη μια γάμος και εγκυμοσύνη και την επόμενη η κηδεία της μητέρας μου»

Την περίοδο που εγώ γνώριζα τη Δήμητρα, είχε ξεκινήσει ένα πρόβλημα υγείας της μητέρας μου»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος άνοιξε την καρδιά του στο podcast Winter is back και στον Χαράλαμπο Χειμωνά. Μίλησε για την εγκυμοσύνη της συζύγου του, Δήμητρας Βαμβακούση, για το γάμο τους που έγινε μια ημέρα μετά το θάνατο της μητέρας του, αλλά και την απώλεια που βίωσε...

Μάλιστα, "λύγισε" μιλώντας για την αγάπη που έχει για την μητέρα του αλλά και το γεγονός πως ενώ παντρεύτηκε την αγαπημένη του και περιμένουν το παιδί τους, την επόμενη ημέρα έπρεπε να ξεκινήσει τις διαδικασίες της κηδείας της μαμάς του.

Η συγκινητική εξομολόγηση του Γιώργου Αγγελόπουλου

Αρχικά μίλησε για τον ερχομό του πρώτο του παιδιού: «Είναι ωραίο συναίσθημα. Το να περιμένεις τον ερχομό ενός ανθρώπου που σίγουρα έχει τα στοιχεία σου, με κάνει να ανυπομονώ. Μπορεί να μην ήταν κάτι που σχεδίαζα ή είχαμε αποφασίσει συνειδητά, ήταν κάτι που μας έτυχε, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι καλούμαστε να εφοδιάσουμε αυτόν τον άνθρωπο με ό,τι απαιτείται για να ανταπεξέλθει στη ζωή του» είπε και συνέχισε σχετικά με τη σχέση του με την Δήμητρα Βαμβακούση, η οποία μετράει μόνο 1,5 χρόνo:

«Και σε εκείνη ήταν πολύ δύσκολο. Ήμασταν στην αρχή της σχέσης μας και είμαστε στην αρχή της σχέσης μας. Ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα. Ένα γεγονός το οποίο μας ανάγκασε να συνειδητοποιήσουμε ακριβώς τι συμβαίνει. Μέσα σε μία σχέση είναι πιο απλά τα πράγματα».

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως: «Ακόμα κι από τις πρώτες ημέρες της εγκυμοσύνης, καταλαβαίνεις ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι μία σχέση που γνώρισες τρία χρόνια, έναν χρόνο, έναν μήνα. Είναι ο άνθρωπος. η μητέρα του παιδιού μας και η σύζυγός μου που καλούμαστε να συμπορευτούμε».

Στη συνέχεια μίλησε για την γνωριμία του με την Δήμητρα Βαμβακούση που ήταν την περίοδο που ξεκίνησε το πρόβλημα υγείας της μητέρας του.

«Την περίοδο που εγώ γνώριζα τη Δήμητρα, είχε ξεκινήσει ένα πρόβλημα υγείας της μητέρας μου. Από τον Γενάρη του ’23 που ξεκίνησε να νοσηλεύεται ήμουν πέρα δώθε στα νοσοκομεία. Από το καλοκαίρι που σοβάρεψαν τα πράγματα με την υγεία της και έπρεπε να είμαι όλη μέρα αλλά και το βράδυ στο νοσοκομείο, έπρεπε να πηγαινοέρχομαι. Άρα αντιλαμβανόμαστε σε τι συνθήκη γνωριστήκαμε με τη Δήμητρα όσον αφορά το κομμάτι της σχέσης μας και τη δυσκολία του πράγματος. Όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε, θέλαμε η μητέρα μου να ήταν εν ζωή για να προλάβει το μυστήριο για αυτό το επισπεύσαμε», εξομολογήθηκε.

Σχετικά με το γάμο του και το θάνατο της μια ημέρα μετά, είπε και "λύγισε": «Ήταν οξύμωρο. Από τη μία γάμος και μία εγκυμοσύνη και την επόμενη να ετοιμαζόμαστε για την κηδεία της μητέρας μου που είναι μάνα...Όταν είχα χάσει τον πατέρα του ήταν μόνη η μάνα μου. Πολύ παλιά σε μια συζήτηση που είχα κάνει με έναν άνθρωπο μου είχε πει ότι όταν χάσει την μάνα, από τη μάνα ορφανεύεις».