Μιχάλης Οικονόμου: «Είμαι αόρατος γονιός, νομικά δεν έχω σχέση με το παιδί που μεγαλώνω» - Η εξομολόγηση για την τεκνοθεσία με τον σύζυγό του

«Δεν είμαστε εξωγήινοι, είμαστε μία φυσιολογική οικογένεια»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μιχάλης Οικονόμου: «Είμαι αόρατος γονιός, νομικά δεν έχω σχέση με το παιδί που μεγαλώνω» - Η εξομολόγηση για την τεκνοθεσία με τον σύζυγό του

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Mega Καλημέρα» ήταν σήμερα (11/1) ο Μιχάλης Οικονόμου, που πρωταγωνιστεί για δεύτερη χρονιά στην παράσταση «Da» στο θέατρο «Ιλίσια», καθώς και στην σειρά της ΕΡΤ «Κάνε ό,τι κοιμάσαι». Με αφορμή το θέατρο, που έχει έντονες αναφορές στην οικογένεια και άκρως επίκαιρες, αφού ο πρωταγωνιστής μαθαίνει πως είναι υιοθετημένος, ο πρωταγωνιστής έκανε τη δική του εξομολόγηση στην Ελεονώρα Μελέτη για την οικογένεια που έχει δημιουργήσει με τον σύζυγό του Γιώργο Μακρή, για τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν, και τον τρόπο που τις ξεπέρασαν.

«Είναι μια παράσταση που μιλάει για ένα παιδί, τον Τσάρλι τον οποίο υποδύομαι, που είναι υιοθετημένο και λέει στον πατέρα του “Μα δεν είμαι παιδί σου” και του απαντάει “Ακριβώς επειδή δεν είσαι παιδί μου, είσαι δύο φορές παιδί μου”. Καθημερινά στην παράσταση, που ακούω τα ίδια και τα ίδια λόγια, μου κάνουν την ίδια αίσθηση. Είναι σημαντικό αυτό το έργο γιατί μιλάει για τρυφερά πράγματα, για σχέσεις γονιών με παιδιά, υγιείς, μέσα από πόνο βέβαια, μίσος, αγάπη, θυμό. Είναι η επιστροφή στην τρυφερότητα, κάτι που έχει λείψει πολύ, γιατί ακούμε καθημερινά για τραγικά πράγματα που συμβαίνουν σε διάφορες οικογένειες στην Ελλάδα», είπε αρχικά ο Μιχάλης Οικονόμου.

Δείτε επίσης: Μιχάλης Οικονόμου: «Ούτε η εκκλησία ούτε η ελληνική οικογένεια θα πάθει κάτι...» - Τι δήλωσε για το νομοσχέδιο σχετικά με την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Η αποκάλυψη του Μιχάλη Οικονόμου για την σχέση με το παιδί του

Για τον πολιτικό γάμο, και για τη σχέση που έχει νομικά ο ηθοποιός με τον γιο του, αποκάλυψε: «Το ζητούμενο είναι ο πολιτικός γάμος που δίνει έξτρα δικαιώματα, κατά συνέπεια και η τεκνοθεσία, στο οποίο και σε αυτό θα προχωρήσουμε γιατί εγώ είμαι αόρατος γονιός αυτήν την στιγμή, δεν έχω κάποια νομική σχέση με το παιδί. Δεν μπορούμε να υιοθετήσουμε σήμερα. Αυτό ζητάμε να γίνει. Εγώ το μεγαλώνω, είμαι ο μπαμπάς του για το παιδί, αλλά νομικά δεν είμαι τίποτα απέναντι στο παιδί. Αυτό θα μας το δώσει ο πολιτικός γάμος που μέσα από αυτόν θα μπορώ να γίνω και γονιός μέσα από την τεκνοθεσία που θα κάνουμε. Αυτήν την στιγμή μόνο ο Γιώργος έχει την επιμέλεια του παιδιού, αυτός είναι ο κατά νόμον γονιός του και πατέρας».

Ο Μιχάλης Οικονόμου δήλωσε σε ό,τι αφορά τις ερωτήσεις που του κάνει ο γιος του, και τις αντιδράσεις στον δρόμο: «Ό,τι ρωτάει το απαντάμε, δεν του κρύβουμε τίποτα. Για εμάς δε δημιουργεί άγχος γιατί είναι η καθημερινότητά μας. Του απαντάμε απλά, με αγάπη και στο μέτρο που μπορεί να κατανοήσει το παιδί για ποιον λόγο δε μεγαλώνει με μαμά και για ποιον λόγο μεγαλώνει με εμάς. Πάμε στις κούνιες και καμιά φορά κάποια κυρία μπορεί να τον ρωτήσει “πού είναι η μαμά σου” επειδή δε μας έχει δει, και απαντάει ότι “Έχω δύο μπαμπάδες, δεν έχω μαμά”. Το παιδί είναι πιο συνειδητοποιημένο απέναντι στην κοινωνία».

Ενώ κατέληξε όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις: «Αυτά που λένε και βγάζουν στατιστικές ότι ο κόσμος δεν είναι έτοιμος, δεν είναι υπέρ κτλ, νομίζω είναι λογικό ένας άνθρωπος που έρχεται απέναντί σου με ένα φυλλάδιο και σε ρωτάει “είστε υπέρ της τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια”, αν είσαι λίγο κολλημένος είναι πολύ πιθανό να απαντήσεις όχι. Αν κάποιος όμως ζήσει πλάι μας και δει τις δικές μας καθημερινές ιστορίες στη δουλειά, στο σχολείο και μας κοιτάξει κατά πρόσωπο, αμέσως του διαλύονται οι αμφιβολίες γιατί μας βλέπει ως μια φυσιολογική οικογένεια, δεν είμαστε εξωγήινοι».