Ο Άλλος Άνθρωπος: Έσπασαν και έκλεψαν το αυτοκίνητο του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου - «Θα σας βρω και θα κοινοποιήσω και τις φάτσες σας»

Φωτογραφίες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Facebook / Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Facebook / Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος είναι ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας που ακούει στο όνομα "Ο Άλλος Άνθρωπος", μέσω της οποίας βοηθά κόσμο καθημερινά, μαγειρεύοντας για εκείνους που δεν έχουν στέγη και πρόσβαση σε είδη πρώτης ανάγκης, ταξιδεύοντας, μάλιστα, σε πόλεις της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών όταν κρίνεται απαραίτητο.

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, λοιπόν, ο ίδιος ανακοίνωσε μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως έπεσε θύμα κλοπής, καθώς άγνωστοι έσπασαν το αυτοκίνητό του και πήραν ό,τι βρήκαν μέσα σε αυτό, μαζί με τα χαρτιά του οχήματος και το διαβατήριό του.

Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου για την κλοπή στο αμάξι του

Δημοσίευσε, λοιπόν, φωτογραφίες στο προφίλ του από το αμάξι του στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται και αποκάλυψε πως οι κάμερες της περιοχής έχουν καταγράψει το γεγονός, επομένως γνωρίζει τα πρόσωπα των δραστών. Γι' αυτό, τους ζήτησε να επιστρέψουν τα έγγραφα που πήραν, διαφορετικά θα δημοσιεύσει και τα πρόσωπά τους.

«Ήρεμα σας το λέω, σας έχουν καταγράψει οι κάμερες, δεν με πειράζει τίποτα από αυτά που πήρατε, αλλά τα χαρτιά του αυτοκινήτου και το διαβατήριο το καλό που σας θέλω να τα επιστρέψετε μέχρι σήμερα, αλλιώς θα σας βρω, όπου και να κρυφτείτε, θα σας βρω και θα κοινοποιήσω και τις φάτσες σας!!», έγραψε στην ανάρτηση.

Ήρεμα σας το λεω ,σας έχουν καταγράψει οι κάμερες,δεν με πειράζει τίποτα από αυτά που πειρατές αλλά τα χαρτιά του...

Posted by Κωνσταντινος Πολυχρονοπουλος on Wednesday, January 10, 2024

Λίγα για τη δράση

«Η ιδέα της Κοινωνικής κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος" ξεκίνησε όταν είδαμε στις λαϊκές αγορές της Αθήνας, ανθρώπους όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών στρωμάτων, να ψάχνουν τα σκουπίδια για να μαζέψουν τρόφιμα που δεν μπορούν πια να αγοράσουν. Η πρώτη σχεδόν αυτονόητη δράση ήταν να μαγειρέψουμε από το σπίτι μας φαγητά, από αυτά που τρώμε και να τα μοιράσουμε στις λαϊκές.

Ζητήσαμε από τους παραγωγούς να μας δώσουν ένα προϊόν από τον πάγκο τους για να συνεχίσουμε την επόμενη μέρα. Αποφασίσαμε να μαγειρεύουμε ζωντανά το φαγητό στον κόσμο, τρώγοντας όλοι μαζί, για να έρθουμε όλοι πιο κοντά και για να σπάσουμε την ντροπή που πιθανότατα ένιωθε κάποιος όταν του μοιράζαμε μαγειρεμένο φαγητό. Επίσης στόχος της κοινωνικής κουζίνας είναι να καταφέρει μέσα από την δράση της, να δίνει σε άνεργους που ασχολούνται καθημερινά με την δράση της κουζίνας, ό,τι χρήματα περισσεύουν από το ταμείο,(30-40 ευρώ τον μήνα) καθώς και από τα διάφορα δρόμενα που θα γίνονται για την ενίσχυση της κουζίνας να βγαίνει κάτι και για τους εθελοντές!».