Ίαν Στρατής: «Με βοηθάει πολύ η σύντροφός μου, Μαίρη Συνατσάκη, που έχει σπουδάσει ψυχολογία»

Τι δήλωσε για την πατρότητα και τα παιδικά του χρόνια

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ίαν Στρατής: «Με βοηθάει πολύ η σύντροφός μου, Μαίρη Συνατσάκη, που έχει σπουδάσει ψυχολογία»

Στις πρόβες του «Anastasia – The Musical», στο θέατρο «Παλλάς» συνάντησε τον Ίαν Στρατή η κάμερα της εκπομπής «Happy Day» και η Όλγα Λαφαζάνη. Ο καλλιτέχνης μίλησε εφ' όλης της ύλης για τα παιδικά του χρόνια, για την ψυχοθεραπεία αλλά και για τον ρόλο τους ως πατέρας στο πλευρό της Μαίρης Συνατσάκη. «Όλα έχουν στηθεί για να γίνει ένα τέλειο μιούζικαλ», δήλωσε αρχικά για τα επαγγελματικά του βήματα και συμπλήρωσε: «Ο ρόλος που υποδύομαι είναι ένα νεαρό παιδί που κάνει απατεωνιές για να τα βγάλει πέρα».

Όσον αφορά εκείνον ως παιδί σημείωσε: «Ήμουν πολύ ντροπαλός και εξωστρεφής, ήθελα την προσοχή και δεν την ήθελα, είναι κάτι που θα λύσω με ψυχοθεραπεία. Κάποιοι δάσκαλοι με λάτρευαν και κάποιοι άλλοι όχι γιατί τους έκανα τη ζωή κόλαση. Η μαμά μου έκανε εγχείρηση στις φωνητικές χορδές όταν ήμουν εγώ μικρός, γιατί ήμουν πολύ ζωηρός και φώναζε συνέχεια». Και συμπλήρωσε: «Είμαι αρκετά συνεπής και νιώθω άσχημα όταν αργώ και καθυστερώ τους άλλους. Έχω ξεχαστεί αρκετές φορές, έχει συμβεί να με πάρει ο ύπνος ή να μην πάω σε παράσταση και να με παίρνουν τηλέφωνα».

Ο ρόλος της ψυχοθεραπείας και της συντρόφου του, στη ζωή του Ίαν Στρατή

Όσον αφορά το κομμάτι της ψυχοθεραπείας, ο Ίαν Στρατής εξομολογήθηκε: «Ο εαυτός μου με μπερδεύει, είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, γι' αυτό πηγαίνουμε σε ειδικούς, για να μας βοηθήσουν. Έχω πάει σε ψυχοθεραπευτή, λόγω χρόνου όμως, δεν συνέχισα. Τώρα θα ξαναρχίσω. Ο ψυχοθεραπευτής με είχε βοηθήσει αρκετά αλλά με βοηθάει και η σύντροφός μου, Μαίρη Συνατσάκη, η οποία έχει σπουδάσει ψυχολογία».

Τέλος ο Ίαν Στρατής αναφέρθηκε και στον ρόλο του ως πατέρας, λέγοντας: «Είναι ένας πολύ σημαντικός ρόλος αυτός. Δεν μπορούσα να φανταστώ πιο πριν τον εαυτό μου μπαμπά, αλλά αφού έγινε έχει κυριεύσει τη ζωή μου, είναι σαν να ζω δύο ζωές πλέον, μία δική μου, μία για το παιδί μου. Ότι και να κάνω στην εξίσωση είναι πάντα αυτό». Ενώ όσον αφορά τις προκλήσεις κατέληξε: «Δεν ζορίζομαι πολύ. Πριν έπαιζα πολλά video games, τώρα δεν παίζω, αλλά δεν το θεωρώ ζόρι.