Χρυσή η Άννα Κορακάκη - Ξεκίνησε με το δεξί το 2024

Ελληνίδα και στην 7η θέση του Grand Prix

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Instagram/annakorakaki
Instagram/annakorakaki

Το καλύτερο «ποδαρικό» στις αθλητικές υποχρεώσεις για την Άννα Κορακάκη καθώς στον πρώτο της αγώνα στο 2024, κατάφερε να κερδίσει και το πρώτο της χρυσό μετάλλιο. Συγκεκριμένα, η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο κατέκτησε την πρώτη θέση στον τελικό των 10 μέτρων αεροβόλου πιστολιού στο Grand Prix που διεξήχθη στο Ρουσέ της Σλοβενίας κι έφερε την Ελλάδα στην κορυφή του βάθρου.

Σε πρώτη φάση, η Άννα Κορακάκη προκρίθηκε στην τελική οκτάδα με την καλύτερη επίδοση (579 πόντους), ενώ στον τελικό συγκέντρωσε 243.1 βαθμούς, επίδοση που της χάρισε και την πρωτιά. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ελμίρα Καραπετιάν από την Αρμενία με 239.6 βαθμούς, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Βερόνικα Μάγιορ από την Ουγγαρία με 219.8. Περήφανη την Ελλάδα έκανε επίσης η Χριστίνα Μόσχη, που συμμετείχε στον αγώνα και κατέκτησε την 7η θέση με 134.6 πόντους.

Δείτε επίσης: Κατερίνα Καινούργιου: Στο μαγαζί του πρώην της, Φίλιππου Τσαγκρίδη, μετά τα μπουζούκια - «Όλο μαζί είναι...»

Η ανάρτηση της Χρυσής Άννας Κορακάκη με το μετάλλιο

Μετά από αυτή τη δυναμική επιστροφή στα αθλητικά δρώμενα, η Άννα Κορακάκη θέλησε να γιορτάσει μαζί με τους διαδικτυακούς της φίλους, ανεβάζοντας μία φωτογραφία με το μετάλλιο. Ποζάροντας χαμογελαστή στον φακό, μετά τη μεγάλη νίκη, έγραψε χαρακτηριστικά: «Και κάπως έτσι μας βρίσκει αγωνιστικά η νέα χρονιά… Πρώτο μετάλλιο για το 2024». Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που μας κάνει περήφανους, παρά το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία δεν την έχει στηρίξει διαχρονικά στην πορεία της.

Κόντρα στις αντιξοότητες, έχει σημειώσει τέσσερα παγκόσμια ρεκόρ, το πρώτο στην κατηγορία νεανίδων στα 25 μ. Πιστόλι, το δεύτερο στην κατηγορία νεανίδων στα 10 μ. αεροβόλο πιστόλι, τον Μάιο του 2018 πραγματοποίησε παγκόσμιο ρεκόρ στα προκριματικά των 10 μέτρων αεροβόλο, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα κατέρριψε εκ νέου αυτό το παγκόσμιο ρεκόρ σημειώνοντας 588/600 πόντους. στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Τσανγκγουόν της Νότιας Κορέας. Το περασμένο καλοκαίρι είχε επιστρέψει με το αργυρό μετάλλιο και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μπακού.