H Μάρα Δαρμουσλή για τη βουλιμία: «Η πείνα ήταν η δεύτερη φωνή στο κεφάλι μου»

Συγκλονιστική εξομολόγηση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
H Μάρα Δαρμουσλή για τη βουλιμία: «Η πείνα ήταν η δεύτερη φωνή στο κεφάλι μου»

Η Μάρα Δαρμουσλή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή υγείας «Όλα για τη Ζωή μας» και μίλησε για τα διατροφικά προβλήματα που είχε στο παρελθόν, ειδικά την εποχή που μεσουρανούσε στο μόντελινγκ. Όπως είπε, από την αρχή σχεδόν της κουβέντας της με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, η βουλιμία πρωταγωνίστησε στη ζωή της εκείνη την περίοδο.

«Η πείνα ήταν ο σύντροφος που σου τριβέλιζε το μυαλό. Ήταν η δεύτερη φωνή που άκουγα στο κεφάλι μου», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Υπήρχαν πολλά τρικ για να την παλέψεις, που δεν είναι μόνο στα πλαίσια της φαντασίας, αλλά πρακτικώς γίνονται λίγο αδιανόητα. Μασούσα το σοκολατάκι με το περιτύλιγμα και έφευγε στα σκουπίδια».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Η βουλιμία είναι πιο ύπουλη, γιατί η νευρική ανορεξία είναι κάτι οφθαλμοφανές και έχει συμπτώματα, σου το λένε αν δεν το έχεις καταλάβει ο ίδιος. Η βουλιμία έχει πολλούς τρόπους έκφρασης, και στη δική μου περίπτωση ήταν πιο ύπουλη, γιατί πήγαινα και χτυπιόμουν πολλές ώρες με γυμναστική και τρομερή καταπόνηση του σώματος».

Η «πάλη» της Μάρας Δαρμουσλή με το βάρος της

Σήμερα διατηρεί ένα καλλίγραμμο κορμί, παρότι πρόσφατα έγινε μητέρα. Όπως ανέφερε σχετικά με αυτό, η Μάρα Δαρμουσλή: «Είμαι σε μία δεύτερη φάση μητρότητας, με πολύ μικρό μωρό, και κορεσμός πάλι δεν πρόκειται να έρθει γιατί τρώω στο πόδι για να προλάβω. Δεν έχω την πολυτέλεια της ηρεμίας που είχα πιο πριν. Ψυχική υγεία και ηρεμία, αυτό θα πει για μένα “κορεσμός”».

Όπως συμπλήρωσε: «Τα πρώτα χρόνια του μόντελινγκ δεν σηκωνόμουν χορτασμένη απ' το τραπέζι, γιατί ήταν όλα ζυγισμένα. Προσπαθούσα να απλώσω στο χρόνο την κατανάλωση τροφής. Για μία φέτα ψωμί με λίγη μαρμελάδα, έκανα πολύ ώρα, ήταν κουραστικό να με βλέπουν. Ο κορεσμός πλέον έρχεται όταν κάθομαι στο τραπέζι οικογενειακά, με ωραία παρέα. Τελικά ξέρεις πώς χορταίνεις στη ζωή; Όταν τη γεμίζεις με άλλα πράγματα που γεμίζουν εσένα τον ίδιο».