Φώτης Σεργουλόπουλος: Η άβολη ερώτηση που του έκανε ο 10χρονος γιος του - «Θα ήθελα να είχα μία έγγαμη σχέση και να...»

«Κανείς δεν έχει το θάρρος να με αντιμετωπίσει κατάματα»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Φώτης Σεργουλόπουλος: Η άβολη ερώτηση που του έκανε ο 10χρονος γιος του - «Θα ήθελα να είχα μία έγγαμη σχέση και να...»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ, η οποία προβλήθηκε την Τρίτη 16/1 με τον παρουσιαστή να μιλάει με τη σειρά του για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί σχετικά με το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Πιο αναλυτικά, ο παρουσιαστής σε σχέση με άλλα πρόσωπα που εκφέρουν γνώμη δημόσια, μιλάει βιωματικά. Πριν από περίπου χρόνια λοιπόν ο Φώτης Σεργουλόπουλος πήρε την απόφαση να αποκτήσει ένα δικό του παιδί (δείτε εδώ τα σχόλια που δέχτηκε εκείνη την εποχή).

Μάλιστα ο Φώτης Σεργουλόπουλος απαντάει σε όλους όσοι είναι κατά την τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Λαμβάνοντας ο ίδιος υπόψιν του τον γιο του αναφέρει, πως η μόνη απορία του είναι γιατί να μην είναι όλοι οι άνθρωποι ίσοι (δείτε εδώ τον παρουσιαστή να πετάει χαρταετό με τον γιο του).

Oι δηλώσεις του Φώτη Σεργουλόπουλου για το γιο του και τα ομόφυλα ζευγάρια

«Γίνεται μεγάλη συζήτηση το τελευταίο διάστημα και χαίρομαι για αυτό. Μετά από 10 χρόνια που γεννήθηκε ο γιος μου, φτάνει πια η στιγμή που βλέπω να γίνεται μία συζήτηση ανοιχτή για μένα, για τις οικογένειές μας, ανθρώπους που είναι σαν εμένα, που έχουμε παιδιά, που τα μεγαλώνουμε και που τόσο καιρό βρισκόμασταν στη σιωπή και στην αφάνεια. Αυτή τη στιγμή αυτό το βήμα, που έχει γίνει είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είμαι πολύ χαρούμενος.

Εγώ πήρα τα πράγματα στη ζωή όπως ήταν, έκανα αυτό που ήθελα. Θα ήθελα να είχα μία έγγαμη σχέση και να αποφασίζαμε να κάνουμε ένα παιδί. Αυτό θα το δουν οι επόμενες γενιές ανθρώπων, δουλεύουμε κυρίως για τα παιδιά μας.

Πολλοί με ρωτάνε τι εξηγείς στο παιδί σου, τι καταλαβαίνει. Ξέρει τα πάντα, κατανοεί τα πάντα! Ένα πράγμα δεν καταλαβαίνει και με ρωτάει: ''Γιατί δεν είμαστε ίσοι;''. Αυτό δεν είναι εύκολο να του το εξηγήσω, το γιατί δεν είμαστε ίσοι. Οι άνθρωποι γεννιούνται χωρίς ρατσισμό.

Μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση που λένε ότι παιδιά από ομοφυλόφιλους γονείς θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα. Δεν έχει καμία επιστημονική βάση, ούτε κάποια εμπειρία. Κάθονται και μιλάνε άνθρωποι για εμάς χωρίς να υπάρχει λόγος, εκφέρουν γνώμη για μία οικογένειά, που δε γνωρίζουν, δεν μας γνωρίζουν.

Κανείς γονιός σαν εμένα δεν έχει δεχτεί άβολες ερωτήσεις. Κανείς δεν έχει το θάρρος να με αντιμετωπίσει κατάματα, να μου πει εσύ δεν θα πρέπει να έχεις παιδί. Πες το μου στα μούτρα να το καταλάβω», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.