Σταύρος Σβήγκος: «Δεν ήμουν προετοιμασμένος να γίνω πατέρας...» - Η εξομολόγησή του για την πατρότητα

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ειδικά στις ανθρώπινες σχέσεις, είναι το εγώ μας...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Σταύρος Σβήγκος: «Δεν ήμουν προετοιμασμένος να γίνω πατέρας...» - Η εξομολόγησή του για την πατρότητα

Στον καναπέ της εκπομπής Στούντιο 4, κάθισε, το απόγευμα τη Τρίτης 16/1, ο Σταύρος Σβήγκος. Ο γνωστός ηθοποιός, στην συνέντευξη που παραχώρησε, μίλησε ανοιχτά για τα συναισθήματά του όταν έμαθε ότι τα γίνει πατέρας αλλά και μετά την γέννηση του γιου του.

Σε παλαιότερη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή Mega Καλημέρα, είχε αναφερθεί στο πρόβλημα υγείας που πέρασε ο γιός του μετά την γέννησή του. «Για 2 μήνες δεν ξέρεις αν το παιδί σου θα ζήσει, ευτυχώς ήμασταν τυχεροί, ο μικρός ήθελε να μείνει μαζί μας. Η περιπέτεια υγείας του γιου μου δεν με έκανε να αναθεωρήσω το ότι είμαι άθεος. Δεν είμαι απέναντι, σέβομαι απόλυτα τις θρησκείες και τους ανθρώπους»

Η εξομολόγηση του Σταύρου Σβήγκου για την πατρότητα

«Δεν ήμουν προετοιμασμένος να γίνω πατέρας. Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν πρόγραμμα στη ζωή τους. Το πρώτο συναίσθημα όταν έμαθα ότι θα γίνω μπαμπάς ήταν κάτι καινούργιο, δε ξέρω, είναι…. είναι κάτι το καινούργιο που λες “δε ξέρω, ας μείνω εδώ να δω τι έρχεται”. Αυτό… Γενικότερα θαυμάζω τους ανθρώπους που βάζουν πρόγραμμα και στη ζωή και στις δουλειές τους.

Αν κάνουμε παρέα και με ρωτήσεις τι έχω να κάνω αύριο, θα σου πω "ποιος ξέρει", Ούτε για το μέλλον σκέφτομαι κάτι. Το παιδί ήρθε και είπα "πάμε και βλέπουμε", και τώρα έτσι είμαι με τον μικρό. Ό,τι έρχεται το αντιμετωπίζουμε παρέα, τα δυο μας και προχωράμε. Μπορεί να τον πάρω μαζί μου στη δουλειά. Έχω βοήθεια για τις ώρες που μπορεί να μην μπορώ να τον πάρω εγώ από το σχολικό. Επιδιώκω να είμαστε πολλές ώρες μαζί

Τις εβδομάδες που δεν έχω εγώ τον γιο μου, εντάξει, ωραία είναι. Μου λείπει και ταυτόχρονα βρίσκω χρόνο για μένα και για να κάνω πράγματα που δε μπορώ να κάνω όταν είμαστε μαζί. Δε διάβασα πολλά βιβλία ψυχολογίας για όλο αυτό. Με τον ψυχολόγο μου έκανα κάποιες συζητήσεις. Είναι και αυτό ένα δικό σου θέμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ειδικά στις ανθρώπινες σχέσεις, οποιασδήποτε μορφής, είναι το εγώ μας. Αν δε το πετάξουμε από μέσα μας δε θα πετύχουμε ποτέ μια ειλικρινή και υγιή σχέση. Προσπαθώ κι εγώ» ανέφερε ο Σταύρος Σβήγκος.