Βάνα Μπάρμπα: ''Λύγισε'' μιλώντας για την άνοια της μητέρας της - «Δε με καταλάβαινε και δάκρυζα! Είπα θεέ μου πρέπει...»

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Βάνα Μπάρμπα: ''Λύγισε'' μιλώντας για την άνοια της μητέρας της - «Δε με καταλάβαινε και δάκρυζα! Είπα θεέ μου πρέπει...»

Η Βάνα Μπάρμπα ήταν καλεσμένη την Τετάρτη 17/1 στην εκπομπή Mega Καλημέρα με την αγαπημένη ηθοποιό να παραχωρεί μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για την καριέρα της, το παιδί της, την προσωπική της ζωή και τη μητέρα της.

Συγκλονισμένη μάλιστα μίλησε η ηθοποιός για την άνοια με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η μαμά της. Γενικότερα το γήρας είναι κάτι, που φοβίζει τη Βάνα Μπάρμπα καθώς αποκάλυψε πως ανησυχεί μην κληρονομήσει την ασθένεια της μαμάς της.

Στη συνέχεια, η Βάνα Μπάρμπα τόνισε, πως ένα κομμάτι του δυναμικού χαρακτήρα που διαθέτει το οφείλει στη μητέρα της, η οποία έχει καταγωγή από την Ήπειρο - μη μπορώντας να πιστέψει το ότι η ίδια γυναίκα έχει μεταμορφωθεί σε ένα μικρό μωρό.

Η συγκίνηση της Βάνας Μπάρμπα για την άνοια της μητέρας της

«Είχα την τόλμη να είμαι ο εαυτός μου. Εμένα με έβλεπες και ήξερες τι παίρνεις. Επιθετική πολλές φορές. Είμαι πολύ σκληρή, έχω αυτό το Ηπειρώτικο της μητέρας μου. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή περνάω άλλη μία δύσκολη δοκιμασία, όπως όλοι. Η μητέρα μου έχει άνοια. Βλέπω αυτή τη δωρική γυναίκα, την Ηπειρώτισσα να γίνεται μωρό. Αυτό το πράγμα με συγκλονίζει και για αυτό θέλω να το κάνω στο θέατρο.

Και πόσοι άνθρωποι το περνάνε… Για αυτό ασχολούμαι με τα θέματα ψυχικής υγείας. Μου κόβει τη ψυχή και θέλω να πω ένα ευχαριστώ στο νοσοκομείο δημόσιας υγείας.

Φοβάμαι για το μέλλον. Φοβάμαι πάρα πολύ, τα γηρατειά.

Όταν ήμουν στο νοσοκομείο άκουγα τις κραυγές των ανθρώπων πάνω από τα 70 και έκλαιγα, δάκρυζα! Έβλεπα τη μανούλα μου, που δε με καταλάβαινε και δάκρυζα! Προχθές δάκρυζα βγαίνοντας από το νοσοκομείο και βλέποντας τη μητέρα μου έτσι - ήταν ένα σοκ. Είπα “Θεέ μου πρέπει να με κρατήσεις δυνατή για να μπορέσω να την κρατήσω. Έχω χάσει και την αδελφή μου και πρέπει να είμαι εκεί», είπε η Βάνα Μπάρμπα.

Δείτε επίσης: Η Βάνα Μπάρμπα μιλά για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει - «Εξακολουθώ να το βιώνω περίεργα...»

«Μετανιώνω που τη μεγάλωσα μόνη μου! Είναι πολύ κουραστικό»

«Μετανιώνω που μεγάλωσα μόνη μου την κόρη μου. Είναι πολύ κουραστικό. Είναι λάθος αυτό. Τα παιδιά χρειάζονται και τους δυο γονείς, δε μπορείς να είσαι μόνο με τον ένα γονιό. Είναι λάθος, γιατί δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά. Και είπα, ότι έλεγα παλιά στα νέα κορίτσια να το κάνουν αλλά τώρα μετανιώνω. Να μη το κάνουν αν δεν είναι σίγουρες. Όλα καλώς καμωμένα και τα λάθη μας είναι δικά μας, μας κάνουν να ολοκληρωθούμε σαν άνθρωποι», είχε πει η Βάνα Μπάρμπα στο παρελθόν στο Mega Καλημέρα.