Σπύρος Μπιμπίλας: Ενοχλημένος με την κατάσταση του Γιώργου Λαμπάτου - «Θα έχει βοήθεια από εμάς, παρότι δεν...»

«Κάθε φορά πουν δημιουργείται ένα είδος λαϊκού μελό...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Σπύρος Μπιμπίλας με την ιδιότητα, που έχει ο πρόεδρος του ΣΕΗ παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό ΣουΣού, οι οποίες προβλήθηκαν την Πέμπτη 18/1 με τον ηθοποιό να σχολιάζει την είδηση οικονομικής κατάρρευσης του Γιώργου Λαμπάτου.

Με βάση τα όσα τόνισε ο ηθοποιός αντιλαμβάνεται κανείς την πρόθεση του να βοηθήσει μέσω του Σωματείου τον Γιώργο Λαμπάτο παρά το γεγονός, πως δεν είναι εγγεγραμμένος σε αυτό. Παράλληλα ο Σπύρος Μπιμπίλας τόνισε, πως μετά την έκταση που έχει πάρει το θέμα πλήθος άγνωστου κόσμου επιθυμεί να στηρίξει τον ηθοποιό, που βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη.

Δείτε επίσης: Γιώργος Λαμπάτος: Ξέσπασε σε κλάματα στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του - «Ούτε λεφτά ζήτησα, ούτε κάτι άλλο...»

Οι δηλώσεις του Σπύρου Μπιμπίλα για τον Γιώργο Λαμπάτο

«Κάθε φορά πουν δημιουργείται ένα είδος λαϊκού μελό με βρίσκει αντίθετο. Υπάρχει ένα πρόβλημα, που δεν γνωρίζαμε, γιατί ο Γιώργος δεν το είχε πει πουθενά. Εγώ συγκεκριμένα το έμαθα πριν τρεις μέρες με την επισήμανση να μην τον πάρω τηλέφωνο, γιατί δεν θέλει να πει το πρόβλημά του. Ξαφνικά έγινε πρωτοσέλιδο. Σήμερα μίλησα μαζί του μετά από δύο χρόνια, που είχαμε να μιλήσουμε.

Μου εξήγησε ορισμένα πράγματα και - από εμάς θα έχει βοήθεια παρότι δεν είναι μέλος του ΤΑΣΕΗ. Έχει οργανωθεί μια βοήθεια από συναδέλφους και από απλό κόσμο. Δεν είναι μόνο ο Λαμπάτος σε κατάσταση ανέχειας.

Θα σας πει ο ίδιος γιατί δεν επικοινώνησε το πρόβλημά του, εγώ δε θα μιλάω καθόλου προσωπικά για το τι θα πει ένας άλλος άνθρωπος, εγώ θα μιλάω σε εκπρόσωπος και θα λέω το πρόβλημα των ηθοποιών.

Ο κύριος Λαμπάτος δε μας ενημέρωσε - δε μπορώ να ξέρω τους λόγους - τώρα μας ενημέρωσε μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Είναι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση αλλά δεν κατάλαβα ότι είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα όσο το περιέγραψε η εφημερίδα», είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Οι δηλώσεις της Φόνσου

«Ο Γιώργος είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός, δεν έχει τύχει να δουλέψω μαζί του και δε ζήτησε ποτέ τη βοήθειά μας αν και καθόμαστε πολύ κοντά. Υπάρχουν και ηθοποιοί, που δεν ξέρουν τι είναι το σπίτι του ηθοποιού. Το Σπίτι του ηθοποιού είναι ένα ίδρυμα πιστοποιημένο. Ο Λαμπάτος μπορεί να έρχεται εδώ να πίνει, μόλις αδειάσει δωμάτιο να κοιμάται σε εμάς. Να ψάξουμε να του βρούμε δουλειά.

Έχω στείλει σε παραγωγούς γράμματα να δουν τους 30 ηθοποιούς, που μένουν εδώ και να τους βρούνε δουλειά. Δεν έχει έρθει κανένας.

Αυτή τη στιγμή το Σπίτι του ηθοποιού συντηρεί μια ηθοποιό πάρα πολύ διάσημη, η οποία σε λίγο καιρό θα μας αφήσει από αυτή τη ζωή κα εγώ κάθε μέρα χωρίς να κάνω την ηρωίδα, δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο και να της κάνουμε τη ζωή στους τελευταίους μήνες καλύτερη. Είναι πολύ νέα.

Εκτός από αυτούς κάθε μεσημέρι τρέχει το αυτοκίνητό μου με παιδιά από εδώ και πηγαίνουμε σε ηθοποιούς, που δε μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι. Αυτές τις υποχρεώσεις δεν τις λέμε για να μας δώσετε ένα μπράβο.

Είπα ότι δεν οφείλουμε να ξέρουμε για τον Λαμπάτο! Που να ξέρουμε εμείς ανάμεσα σε 10.000 ηθοποιούς ποιος περνάει άσχημα; Επειδή έχεις και πολιτική σκέψη σου λέω το εξής...Εδώ και 4 χρόνια κάνω αιτήσεις και στα κρατικά θέατρα και σε άλλα για να βάλουν στο εισιτήριο 50 λεπτά για τις δύσκολες στιγμές των ηθοποιών. Δεν έχω λάβει καμία απάντηση από κανένα υπουργό.

Δεν είχε ένα φίλο να έρθει να μας πει ότι περνάει δύσκολα και να έρθω να το φροντίσω εγώ; Ένα φίλο δεν είχε; Μιας που είναι μόνος του και είναι και πολύ καλός ηθοποιός να έρθει εδώ και να του πούμε εμείς τι μπορούμε να κάνουμε για αυτόν.

Και ο Σπύρος θα βοηθήσει με το Ταμείο Αλληλοβοηθείας. Εμείς δεν έχουμε από κάπου το λαμβάνειν. Τα κανάλια καλά θα κάνουν να μην έχουν τους ίδιους ηθοποιούς από κανάλι σε κανάλι», είπε νωρίτερα η Άννα Φόνσου στο Πρωινό.