Άννα Κουτσαφτίκη – Η συγκινητική εξομολόγηση για την ταυτόχρονη απώλεια του πατέρα της και την εγκυμοσύνη: «Δεν μπόρεσα να διαχειριστώ το πένθος, ούτε τη χαρά»

Πώς ξεπέρασε τις δύσκολες στιγμές

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Άννα Κουτσαφτίκη – Η συγκινητική εξομολόγηση για την ταυτόχρονη απώλεια του πατέρα της και την εγκυμοσύνη: «Δεν μπόρεσα να διαχειριστώ το πένθος, ούτε τη χαρά»

Στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ βρέθηκε καλεσμένη η Άννα Κουτσαφτίκη με αφορμή τόσο τη συμμετοχή της στη σειρά «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» και την θεατρική παράσταση «Ελάτε να πιούμε έναν καφέ». Μεταξύ άλλων, μάλιστα, η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την απώλεια του πατέρα της, η οποία συνέπεσε χρονικά με την περίοδο που έμαθε πως είναι έγκυος στην κόρη της.

Η Άννα Κουτσαφτίκη ανέφερε συγκεκριμένα πως: «Πολύ δύσκολη ήταν η περίοδος που έχασα τον πατέρα μου. Ήμουν στην ηλικία των 30 περίπου, η οποία ούτως ή άλλως είναι μια μεταβατική περίοδος. Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ γιατί ταυτόχρονα ήμουν και έγκυος στην κόρη μου. Οπότε δεν μπόρεσα να διαχειριστώ ούτε το πένθος ούτε και ακριβώς την χαρά της σύλληψης και τα λοιπά. Ήταν ένα πράγμα πολύ έντονο και περίεργο. Μετά την γέννα ήταν και οι ορμόνες, ήταν γενικά μια έντονη περίοδος για μένα. Αλίμονο όμως αν δεν περνάμε και από αυτές τις περιόδους».

Δείτε επίσης: Η γη της ελιάς: Ο θάνατος που χωρίζει Χρήστο και Αριάδνη

Η πίστη στον Θεό βοήθησε την Άννα Κουτσαφτίκη

Στη συνέχεια η ηθοποιός μίλησε και για τον τρόπο που ξεπέρασε τις δυσκολίες αυτής της περιόδου: «Απ' όλο αυτό βγήκα με... φαΐ», είπε αρχικά με το χαρακτηριστικό της χιούμορ, για να συμπληρώσει αναφερόμενη στην βαθιά πίστη της στον Θεό: «Είχα πίστη στον εαυτό μου, πίστη στον Θεό και έκανα δουλειά. Πάντα με βοηθάει η πίστη μου στον Θεό. Από μικρή είχα ένα άνοιγμα προς τα “πάνω”. Δεν ξέρω, έτσι συνέβη από μικρή».

Η Άννα Κουτσαφτίκη έχει μιλήσει για την πίστη της στον Θεό και στο YOU, δηλώνοντας τότε: «Η πίστη μου δεν έχει κλονιστεί ποτέ, γιατί με προσδιορίζει σαν άνθρωπο. Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι είμαστε φτιαγμένοι με τέτοια τελειότητα, ότι η φύση λειτουργεί με τόση αρμονία, και όλα αυτά έχουν γίνει από μία τυχαία έκρηξη στο σύμπαν».