Χάρης Κωστόπουλος: ''Τσακίζει'' κόκκαλα η ανάρτηση των παιδιών & της συζύγου του - Η επίσημη αιτία θανάτου του τραγουδιστή

Η έκκληση της οικογένειας

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πολύ δύσκολες ώρες βιώνει η οικογένεια του Χάρη Κωστόπουλου, καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου 21/1 - όπως σας μεταφέραμε με αποκλειστικές μας πληροφορίες - έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών χάνοντας τη μάχη τον καρκίνο.

Ο λαϊκός τραγουδιστής αντιμετώπιζε το πρόβλημα της υγείας του εδώ και πολλά χρόνια αθόρυβα και μεγάλη τόλμη. Στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια και το τελευταίο διάστημα, που επιδεινώθηκε η κατάσταση ήταν η οικογένειά του.

Μέσα μάλιστα από την ανάρτηση, που έκαναν τα παιδιά και η σύζυγός του Χάρη Κωστόπουλου - αφού ανακοινώθηκαν τα δυσάρεστα - ζήτησαν κατανόηση στο πένθος του, καθώς παράλληλα ευχαρίστησαν δημόσια τους θεράποντες γιατρούς, που φρόντισαν τον αγαπημένο τους πατέρα και σύζυγο.

Η ανάρτηση της οικογένειας του Χάρη Κωστόπουλου για τον θάνατό του

«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας και σύζυγος Χάρης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Θα ενημερώσουμε σύντομα για το ποτε και που θα λάβει χώρα η κηδεία, ούτως ώστε να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον Χάρη μας.

Ζητάμε την κατανόηση και το σεβασμό αυτή τη στιγμή στο πένθος που βιώνουμε. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Metropolitan για τις προσπάθειες τους σε όλη αυτή την διαδρομή.
Χρήστος, Ραφαήλ, Βιβή», έγραψε η οικογένεια του Χάρη Κωστόπουλου μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

Η αδερφική σχέση, η κουμπαριά και η απουσία από την κηδεία του Καρρά

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Η σχέση των δυο καλλιτεχνών - Καρρά και Κωστόπουλου - ήταν κάτι παραπάνω από συναδελφική, αδερφική... Ξεκίνησαν σχεδόν μαζί, από πολύ μικρή ηλικία, την καλλιτεχνική τους πορεία στην Θεσσαλονίκη και ο ένας βοηθούσε τον άλλον στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Ο Χάρης Κωστόπουλος - πολύ πριν ακόμα αποφασίσει να βγει στο τραγούδι - ήταν μουσικός και μαέστρος του Βασίλη Καρρά και τον συνόδευε με το μπουζούκι του παντού σε όλες τις εμφανίσεις του στα νυχτερινά μαγαζιά, ενώ σαν συνθέτης και στιχουργός ήταν εκείνος που του είχε γράψει τις περισσότερες από τις πρώτες επιτυχίες που ερμήνευσε.

Ο Χάρης Κωστόπουλος μάλιστα σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει για το καρντάσι και στενό συνεργάτη του: «Επειδή ήμουν πάρα πολλά χρόνια μουσικός του Βασίλη Καρρά, τα περισσότερα τραγούδια μου τα έχει πει ο Βασίλης, όπως το “Περιττό να σου πω”, “Καρδιά είσαι εσύ η βάσανο”, “Πεθαίνω”, “Πώς τολμάς” και άλλα πολλά».

Χάρης Κωστόπουλος

Περνώντας τα χρόνια και όταν ο Χάρης Κωστόπουλος αποφάσισε να αφήσει την θέση του μουσικού και να ξεκινήσει καριέρα στο τραγούδι, ο Βασίλης Καρράς ήταν εκείνος που τον ενθάρρυνε και βρισκόταν στο πλευρό του για να του ευχηθεί καλή επιτυχία. Στην πορεία οι δυο καλλιτέχνες συνδέθηκαν ακόμα πιο στενά και έγιναν κουμπάροι, όταν ο Βασίλης Καρράς πάντρεψε τον Χάρη Κωστόπουλο με την σύζυγό του Βιβή, ενώ στην συνέχεια το 1989 στην Αγία Βαρβάρα στην Θεσσαλονίκη, βάφτισε τον πρωτότοκο γιο του Χρήστο που σήμερα είναι καθηγητής στο Higher School of Economics στα media.

Ο τελευταίος μάλιστα αποχαιρέτησε τον νονό του ανεβάζοντας μια κοινή του φωτογραφία με τον Βασίλη Καρρά και έγραψε στην λεζάντα «Σήμερα η Ελλάδα κλαίει γιατί έφυγε ένας σπουδαίος λαϊκός καλλιτέχνης, με τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει και έχουν συντροφεύσει προσωπικές μας στιγμές. Εγώ ωστόσο κλαίω γιατί έφυγε ο νονός μου. Ένας σπουδαίος και καλός άνθρωπος, μια μεγάλη ψυχή. Ένας άνθρωπος που με στήριζε και μου έδινε αγάπη απλόχερα. Καλό σου ταξίδι νονέ».