Μανώλης Λιδάκης για Γιώργο Νταλάρα: «Δεν βρίσκω σωστό...» - Η αναφορά στη ματαιοδοξία

Σπάνια δήλωση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Τη δική του άποψη για τον Γιώργο Νταλάρα, μετά το ξέσπασμα προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε ο Μανώλης Λιδάκης. Ο τραγουδιστής, που σπάνια πλέον δίνει δηλώσεις, μίλησε στο «Πρωινό» και τον δημοσιογράφο Θάνο Βάγιο, και ανέφερε μεταξύ άλλων πως στην αυθόρμητη αντίδραση ενός ανθρώπου φαίνεται ο χαρακτήρας κάποιου. Όπως συμπλήρωσε, δεν μπορεί να συναναστρέφεται με ανθρώπους που η ματαιοδοξία τους «τρυπάει ταβάνια» και μπορεί να μην ονομάτισε τον Γιώργο Νταλάρα, αλλά η υπόνοια ήταν ξεκάθαρη στην απάντησή του.

«Το αυθόρμητο, δείχνει και τον χαρακτήρα μας. Τον χαρακτήρα του ανθρώπου, τον βλέπεις στο δευτερόλεπτο. Τη στιγμή που του λες κάτι, αυτό που απαντάει χωρίς να έχει προλάβει να σκεφτεί. Γιατί εκεί λειτουργεί το ασυνείδητο πλέον, δεν λειτουργεί το συνειδητό. Είναι ο κρυμμένος βαθύς εαυτός μας, ο οποίος μας βάζει να κάνουμε όλα αυτά που κάνουμε», είπε αρχικά ο Μανώλης Λιδάκης.

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιάγκας για Νταλάρα: «Μην τρελαίνεσαι που σε στηρίζουν τα social! Στα Τέμπτη, με προσκυνούσαν και μετά από ένα μήνα με έβριζαν οι ίδιοι»

Τι ανέφερε ο Μανώλης Λιδάκης για τη ματαιοδοξία ορισμένων καλλιτεχνών

Και συμπλήρωσε: «Δηλαδή, αν εγώ σας πω κάτι, ξαφνικά συναντηθούμε στον δρόμο και σας πω κάτι, η απάντηση που θα μου δώσετε, γιατί δεν έχετε προλάβει να σκεφτείτε, είναι ο χαρακτήρας σας. Καταλάβατε; Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός. Ξέρετε, όλοι μας, είμαστε διαφορετικοί. Γι’ αυτό έχουμε και δακτυλικά αποτυπώματα ας πούμε. Δε μπορώ εγώ να μπω στον ψυχισμό του καθενός, ας πούμε, και να καταλάβω τι τον ενοχλεί, τι τον πειράζει, τι δεν τον πείραξε, τι θα τον πειράξει».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε άλλους καλλιτέχνες, που σύμφωνα με τον ίδιο η ματαιοδοξία τους έχει ξεπεράσει τα όρια: «Δεν βρίσκω σωστό, οποιοσδήποτε δηλώσει κάτι σε αυτόν τον τόπο να τον πυροβολούν, αλλά και ο καθένας μας πρέπει να προσέχει τι λέει, πώς το λέει και για ποιους το λέει. Υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι το Ηρώδειο το έχουν σαν να είναι το σπίτι τους, λένε: “Α, αύριο θα πάω να παίξω στο Ηρώδειο”. Είναι τέτοια η πρόσβαση, ας πούμε γνωριμιών. Για πλάκα το έχουν. Είναι σαν να λέτε τώρα εσείς, “Θα πάω εδώ δίπλα να πιω έναν καφέ”. Ας κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει. Εγώ με ανθρώπους, τους οποίους η ματαιοδοξία τρυπάει τα ταβάνια, δε γουστάρω. Δε μ’ αρέσει».