Στέλιος Χανταμπάκης - Συγκινεί με το «αντίο» του στον Φιλήμονα: «Συνήθιζες να με αποκαλείς γιο σου...»

Η απώλεια του σχεδιαστή ήταν ξαφνική για όλους

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου: NDP Photo Agency

Σε ηλικία 91 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Φιλήμονας, με τον Λάκη Γαβαλά να είναι εκείνος που ανακοίνωσε τη δυσάρεστη είδηση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους του χώρου και όλα τα χρόνια της λαμπρής του πορείας είχε καταφέρει να ντύσει τα πιο μεγάλα ονόματα. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, είχε αποφασίσει να απομακρυνθεί και να ξεφύγει από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το αντίο του Στέλιου Χανταμπάκη στον Φιλήμονα

Πριν από λίγη ώρα ο Στέλιος Χανταμπάκης θέλησε να στείλει το δικό του δημόσιο «αντίο» στον σχεδιαστή, καθώς ήταν ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά του μαζί με τη σύζυγό του Όλγα Πηλιάκη, κάτι που παραδεχόταν και ο Φιλήμονας σε συνεντεύξεις του. Με ανάρτησή του ο πρώην παίκτης του Survivor αποκάλυψε το ιδιαίτερο δέσιμο που είχαν, αναδημοσίευσε μια φωτογραφία που ανέβασε μαζί του η Όλγα Πηλιάκη στο παρελθόν και προσυπέγραψε τα λόγια της: «Φιλήμων Φαλκονάκης. Καλό ταξίδι. Συνήθιζες να με αποκαλείς γιο σου. Πάντα μου μιλούσες σκληρά, αυστηρά, αλλά ένιωθα για κάποιο λόγο ότι μου μιλάς με αγάπη. Πριν 20 ημέρες που σε είδαμε με την Όλγα, όπως πάντα καλοντυμένο, σε είδα χαρούμενο και γεμάτο… Χωρίς γκρίνια και μιζέρια όπως ποτέ δεν ήθελες να μεταφέρεις σε κανέναν.. “Δεν θέλω να με λυπάται κανένας γι’ αυτό δεν κρατάω και μπαστούνι”. Χαιρόσουν για εμένα και την οικογένειά μου! Καλό ταξίδι με αγάπη από εμένα, τα παιδιά και την Όλγα».

Το τελευταίο αντίο του Χανταμπάκη στον Φιλήμονα

H τελευταία επιθυμία του σχεδιαστή

Μιλώντας στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα, ο Φιλήμονας είχε αναφερθεί στις τελευταίες μέρες της ζωής του, καθώς και στην επιθυμία που είχε για την ημέρα που θα αποχαιρετούσε αυτόν τον κόσμο.

Φίλους έχετε τώρα;

Μόνος μου είμαι. Έχω τον ανιψιό μου, ο οποίος με πηγαίνει καμιά βόλτα στην Αθήνα!

Νιώθετε μοναξιά;

Δεν νιώθω μοναξιά γιατί είμαι γεμάτος από τη ζωή μου. Όταν κλείνω το βράδυ τα μάτια μου, έχω για συντροφιά ωραίες αναμνήσεις. Στον ύπνο μου ονειρεύομαι τις ωραίες επιδείξεις μόδας εκείνης της εποχής, όταν μεσουρανούσα. Και μέσα στον ύπνο μου σχεδίασα και τα τελευταία κομμάτια, τα οποία θα παρουσιάσω σε μια έκθεση με την οποία θα κλείσω και την καριέρα μου.

Η οικογενειακή θαλπωρή σάς λείπει;

Μου λείπει πολύ. Δυστυχώς, οι ανοησίες των νιάτων φέρνουν δυστυχία στα γεράματα!

Τον θάνατο τον φοβάστε;

Μπα, όχι. Έχω δώσει εντολή στον ανιψιό μου να με αποτεφρώσει και την τέφρα μου να την πετάξει στη θάλασσα του Σουνίου.