Ελίζαμπεθ Ελέτσι - Νεκτάριος Λεμονίδης: Γάμος φοροδιαφυγή! Τους "τσάκωσε" η ΑΑΔΕ

«Στην τελική όλοι το κάνουν έτσι. Ποιοι πληρώνουν τη σήμερον ημέρα;»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
elizabethelechi_/Instagram
elizabethelechi_/Instagram

Σούσουρο επικρατεί τις τελευταίες ώρες μετά την είδηση πως η ΑΑΔΕ "τσάκωσε" γνωστό ζευγάρι μετά το γάμο χλιδή που έκανε. Το ρεπορτάζ ήθελε να μην έχουν δηλωθεί μεγάλα ποσά, όπως για τον πασίγνωστο τραγουδιστή που τραγούδησε στην δεξίωση, μέχρι και την ανθοδέσμη.

Το ζευγάρι αυτό λοιπόν είναι η Ελίζαμπεθ Ελέτσι και ο Νεκτάριος Λεμονίδης, με την επιχειρηματία να το επιβεβαιώνει μιλώντας στο Protothema.gr. «Στην τελική όλοι το κάνουν έτσι. Ποιοι πληρώνουν τη σήμερον ημέρα;», ήταν μεταξύ άλλων οι δηλώσεις της.

Η φοροδιαφυγή διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους που έκανε η ΑΑΔΕ στα social media όπου η Ελίζαμπεθ Ελέτσι έκανε προβολή του γάμου της με διάφορες αναρτήσεις τόσο από την ετοιμασία της, όσο από την εκκλησία αλλά και την δεξίωση.

Δείτε επίσης φωτογραφίες από το γαμήλιο ταξίδι τους στο Μπαλί και το δωμάτιο χλιδή που έμειναν!

Τι βρήκε η ΑΑΔΕ στο γάμο Ελέτσι - Λεμονίδη

Ο wedding planner που αυτοπροβάλλεται ως "planner" επωνύμων και ότι συμμετέχει σε εταιρεία που οργανώνει γαμήλιες δεξιώσεις και βαπτίσεις, φέρεται πως δεν συμμετέχει φορολογικά σε κάποια επιχείρηση, ούτε έχει κάνει έναρξη δραστηριότητας μέσω ατομικής επιχείρησης.

Η εταιρεία νυφικών δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τα ρούχα, που έφτιαξε.

Σχετικά με την γαμήλια τούρτα παρασκευάστηκε σε επιχείρηση παρασκευής cupcakes και ιδιαίτερα εντυπωσιακών/θεματικών γλυκών και τουρτών για γενέθλια, γάμους και βαπτίσεις, που παρά την έντονη αναγνωρισιμότητα της μέσω της παρουσίας της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχει εμφανίσει ποτέ κέρδη από τη λειτουργία της και μετά.

Η επιχείρηση, που παρείχε τα σερβίτσια της δεξίωσης, δεν έχει ταμειακή, ούτε διαβιβάζει στοιχεία μέσω myDΑΤΑ. Δεν προκύπτει λοιπόν η διαβίβαση κάποιου παραστατικού που να σχετίζεται με την γαμήλια δεξίωση.

Το κομμωτήριο, που επιμελήθηκε το χτένισμα της νύφης, δεν έχει φορολογικό μηχανισμό. Από το MyDATΑ, προκύπτουν μόνο κάποια τιμολόγια προς επιχειρήσεις, άρα και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν ενδείξεις τιμολόγησης των υπηρεσιών, που παρασχέθηκαν στην νύφη.


Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε το μακιγιάζ της νύφης δεν φαίνεται να έχει εκδώσει παραστατικό για τις υπηρεσίες της.

Tο κοσμηματοπωλείο, από το οποίο αγοράστηκε το γαμήλιο δαχτυλίδι, δεν διαβιβάζει στοιχεία πώλησης, ούτε μέσω eSend, αλλά ούτε και μέσω myDΑΤΑ.

Η ατομική επιχείρηση που ανέλαβε τη φωτογράφηση δεν χρησιμοποιεί ταμειακή και από το myDΑΤΑ δεν προκύπτει διαβίβαση παραστατικού παροχής υπηρεσιών για τις υπηρεσίες φωτογράφισης.

Το πρόσωπο, που διακόσμησε με μπαλόνια τον χώρο της γαμήλιας δεξίωσης, εμφανίζεται ως υπεύθυνο επιχείρησης, η οποία λειτουργεί υπό άγνωστο φορολογικό καθεστώς, ενώ το πρόσωπο ούτε είναι επιτηδευματίας, ούτε συμμετέχει σε κάποια εταιρεία.

Η ατομική επιχείρηση δημοσίων σχέσεων δεν προέκυψε να διαβίβασε παραστατικό προς το ζευγάρι για την προβολή του γάμου. Επίσης, μεταξύ των παραπάνω συμπεριλαμβάνονται: Ο Dj, ο μουσικός που τραγούδησε αλλά και το ανθοπωλείο.

Η απάντηση της Ελίζαμπεθ

Μιλώντας λοιπόν στο Protothema.gr, η Ελίζαμπεθ Ελέτσι ανέφερε πως όλα ήταν ανταποδοτικά από γνωριμίες που έχει, ενώ όσον αφορά τον Τριαντάφυλλο δήλωσε πως είναι φίλος της και δεν πρόκειται να της έπαιρνε λεφτά.

«Όλοι όταν έμαθαν για τον γάμο μου ήθελαν να συνεργαστούν μαζί μου για διαφημιστικούς λόγους. Θα φαίνονταν και αυτοί μέσα από τον γάμο. Η τούρτα για παράδειγμα ήταν διαφημιστικό και ήταν από φελιζόλ, η μεγάλη η τρίμετρη», λέει επίσης. «Μπορεί να είπα ότι ο γάμος κοστίζει γύρω στις 50.000 ευρώ, αλλά δεν πληρώθηκαν αυτά τα λεφτά. Δόθηκαν από ανθρώπους που είναι φίλοι και ήθελαν να προμοτάρουν την δουλειά τους μέσα από μένα», συμπλήρωσε.