Δήμητρα Βαμβακούση: «Εκείνο το παιδί ήταν straight και...» - Συγκλονίζει με την μαρτυρία για το περιστατικό bullying όταν ήταν καθηγήτρια

«Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Δήμητρα Βαμβακούση: «Εκείνο το παιδί ήταν straight και...» - Συγκλονίζει με την μαρτυρία για το περιστατικό bullying όταν ήταν καθηγήτρια

Ένα έντονο περιστατικό bullying, από την περίοδο που ήταν καθηγήτρια σε Γυμνάσιο, περιέγραψε η Δήμητρα Βαμαβακούση, το πρωί της Πέμπτης 25/1, στην εκπομπή Πρωινό Σουσού. Η γνωστή γυμνάστρια μίλησε για τέτοιου είδους περιστατικά που συμβαίνουν στα σχολεία.

Το θέμα του bullying στο σχολείο, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, μετά και την καταγγελία της Μαριάντας Πιερίδη, για περιστατικό που βίωσε ο γιος της. «Θέλω την άποψή σας για κάτι που αντιμετωπίζω από την Α’ Δημοτικού που ξεκίνησε ο μικρός σε ένα αρκετό καλό... τουλάχιστον στο παρελθόν, σχολείο. Αντιμετωπίζω πολύ σοβαρό θέμα bullying. Από την πρώτη Δημοτικού. Το πρώτο σοβαρό περιστατικό που αντιμετώπισα ήταν μολύβι στον κρόταφο, μέσα στο κρέας....» (δείτε εδώ όλα όσα είπε).

Η Δήμητρα Βαμβακούση μιλά για το περιστατικό bullying όταν ήταν καθηγήτρια

«Εγώ εργάστηκα σε ηλικίες, Γυμνάσιο - Λύκειο. Το bullying κυμαίνεται από 10 έως 15 χρονών, δηλαδή, ξεκινάει από τέλη δημοτικού μέχρι και όλη την δευτεροβάθμια. Οι θύτες, δηλαδή τα παιδιά που κάνουν το bullying, που έχουν παραβατική συμπεριφορά, συνήθως επιζητούν προσοχή και συμβαίνει αυτό. Μπορεί να κάνει ένα παιδί bullying, σε ένα άλλο, μόνο με το βλέμμα. Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να έχουμε δημιουργήσει ένα κλίμα, που θα μπορεί να έρθει να μας μιλήσει το παιδί.

Ήταν στο μετέχμιο Δημοτικού - Γυμνασίου. Το παιδάκι είχε μία παρέα και περνώντας το Γυμνάσιο, ανακαλύπτωντας τον εαυτό τους ήθελα να ορίσουν την σεξουαλικότητα τους. Εκείνο το παιδί ήταν straight και δεν ήθελε να επιλέξει μία κατεύθυνση και το περιθοριοποίησαν.

Έκανα εγώ προσπάθεια και το καταλάβα αυτό. Επικοινώνησα με τους γονείς του. Όταν καλείς τους γονείς οι οποίοι έχουν τα παιδιά που έχουν την παραβατική συμπεριφορά, στο δημοτικό σου λένε οι πιο πολλοί "έτσι ήμουν και εγώ". Στο γυμνάσιο τα υπερασπίζονται» ανέφερε η Δήμητρα Βαμβακούση.

Δείτε εδώ το βίντεο: