Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – Κίμων Κουρής: Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θέατρο

Πώς θα γιορτάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Ήρθαν πιο κοντά, όταν συνεργάστηκαν στη σειρά «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1, και έκτοτε χαίρονται μία σχέση χαμηλών τόνων. Ο Κίμων Κουρής και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου αποφεύγουν να μιλήσουν για την προσωπική τους ζωή, και συνηθίζουν να αναφέρονται μόνο στη δουλειά τους, τι γίνεται όμως όταν αυτά τα δύο ταυτίζονται; Οι δύο ηθοποιοί μετά από ένα χρόνο σχέσης ετοιμάζονται να γιορτάσουν με διαφορετικό τρόπο τη φετινή γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Στις 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα του έρωτα δηλαδή, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ο Κίμων Κουρής θα μοιραστούν την ίδια σκηνή στο θέατρο για πρώτη φορά, καθώς θα πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση «Burn this». Όπως αναφέρεται στο επίσημο δελτίο Τύπου, η Νάντια Κοντογεώργη παρουσιάζει την πρώτη σκηνοθεσία της στο θέατρο με το «Burn this» του Λάνφορντ Γουίλσον, σε μετάφραση Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Δείτε επίσης: Παγιδευμένοι: «Κίμωνα, είσαι ηθοποιάρα! Έχω ανατριχιάσει» - Σοκαρισμένο το twitter με τη δολοφονία της Κατερίνας

Η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούν Κίμων Κουρής και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Πρόκειται για ένα έργο που αφορά στη σαρωτική δύναμη του έρωτα, τη φιλία, την ομοφοβία, το πένθος και την προσωπική εξέλιξη, με πρωταγωνιστές τέσσερις ανθρώπους που προσπαθούν να κατακτήσουν όσα ονειρεύονται. Η Άννα και ο Λάρρυ θρηνούν τον απροσδόκητο χαμό του φίλου και συγκατοίκου τους Ρόμπι, που σκοτώθηκε σε ναυτικό δυστύχημα με τον σύντροφό του. Η Άννα ανακαλύπτει στην κηδεία του πως η οικογένειά του δεν έχει ιδέα πως ο Ρόμπι ήταν ομοφυλόφιλος, ούτε βέβαια πως εργαζόταν σαν χορευτής. Στις δύσκολες στιγμές που ακολουθούν, αποδεικνύεται πως ο επί σειρά ετών σύντροφός της, Μπάρτον, επιτυχημένος σεναριογράφος του Χόλυγουντ, αποτυγχάνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Μετά από λίγο, ο αδερφός του Ρόμπι, o Πέιλ, εισβάλει στο σπίτι, ανατρέποντας τα δεδομένα και δημιουργώντας νέες δυναμικές και συναισθήματα. Μια θυελλώδης σχέση ανάμεσα σ’ αυτόν και την Άννα γεννιέται, πέρα από τη ζώνη ασφαλείας και των δύο. Ένας έρωτας, στον οποίο και οι δύο αντιστέκονται σθεναρά, επαναλαμβάνοντας διαρκώς πως δεν τον θέλουν.

Το Burn this είναι το 38ο έργο του βραβευμένου με Πούλιτζερ, πολυγραφότατου Λάνφορντ Γουίλσον (1937-2011), ο οποίος θεωρείται μία από τις σημαντικότερες μορφές της off – off Broadway σκηνής. Ο ίδιος ο συγγραφέας θεωρούσε πως είναι το καλύτερο έργο του, ενώ οι κριτικοί της εποχής το χαρακτήρισαν αριστούργημα. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1987 με τεράστια επιτυχία, με τον Τζον Μάλκοβιτς στο ρόλο του Πέιλ. Στην αναβίωση του 2002 τον ρόλο ερμήνευσε ο Έντουαρντ Νόρτον, ενώ στην πιο πρόσφατη διασκευή που παίχτηκε στο Μπρόντγουεϊ το 2019, τον Πέιλ ερμήνευσε ο Άνταμ Ντράιβερ και την Άννα η Κέρι Ράσελ.