Βασίλης Καρράς: Πότε και που θα γίνει το μνημόσυνο

Πως πέρασε τις τελευταίες του στιγμές

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
NDP Photo Agency
NDP Photo Agency

Στον τόπο της ταφής του, στην γενέτειρά του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας και σε στενό οικογενειακό κύκλο θα τελεστεί την Κυριακή 28/1 το μνημόσυνο για τις 40 μέρες μετά τον θάνατο του Βασίλη Καρρά. Ο λαϊκός τραγουδιστής που άφησε την τελευταία του πνοή την παραμονή Χριστουγέννων σε ηλικία 70 χρονών σκόρπισε πόνο και θλίψη σε όλο το Πανελλήνιο με τον θάνατό του.

Το μνημόσυνο θα τελεστεί παρουσία της γυναίκας του Χριστίνας και της κόρης του Ειρήνης Κεσογλίδη, του αδερφού του, του προέδρου του χωριού Χρήστου Διαμαντίδη και ελάχιστων φίλων, ενώ αμέσως μετά την τελετή θα ακολουθήσει τραπέζι της οικογένειας με ελάχιστους καλεσμένους, ανάμεσα σε αυτούς και κάποιοι καλλιτέχνες, καρδιακοί φίλοι του, όπως είναι ο Νίκος Μακρόπουλος και ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης που έζησαν δίπλα του όλο το μαρτύριο της αρρώστιας του και ήταν μαζί του τις τελευταίες του στιγμές στο σπίτι και στο νοσοκομείο.

Ο αξέχαστος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς ταλαιπωρούνταν με σοβαρά προβλήματα υγείας για μεγάλο χρονικό διάστημα

Ο Βασίλης Καρράς

Πάλεψε καιρό με τον καρκίνο αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής. Το περασμένο καλοκαίρι επιδεινώθηκε η κατάστασή του και είχε μπει τρεις φορές στην εντατική. Παρόλα αυτά σε περιόδους που ένιωθε κάπως καλύτερα, έγραφε τραγούδια και τα έδινε σε φίλους του. Ο Δημήτρης Χρυσοχοίδης που γνώριζε από την πρώτη μέρα για την αρρώστια του κολλητού του Βασίλη Καρρά σε δηλώσεις που είχε κάνει στο youweekly.gr μετά τον θάνατό του συντετριμμένος είχε πει:

«Εάν καθίσω να πω ιστορίες με τον Βασίλη θα μιλάμε για μέρες. Κρατάω στην καρδιά μου όμως έναν απλό και λαικό άνθρωπο της διπλανής πόρτας, έναν πραγματικό φίλο. Τις τελευταίες μέρες δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι, πονούσε όποτε σηκωνόταν. Αν και ήταν αισιόδοξος άνθρωπος, πήρε χαμπάρι ότι είναι δύσκολα τα πράγματα γιατί είχε να παλέψει με αυτό τον κακό λύκο που δυστυχώς δεν παλεύεται...»