Συγκλονίζει η Ηρώ Μουκίου: «Είχα όγκο στην σπονδυλική μου στήλη, στον νωτιαίο μυελό»

«Αρρώστησα μια εποχή που ήμουν αναγκασμένη να παίζω στο θέατρο»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Συγκλονίζει η Ηρώ Μουκίου: «Είχα όγκο στην σπονδυλική μου στήλη, στον νωτιαίο μυελό»

Στην κάμερα της εκπομπής, Γεια σου, παραχώρησε συνέντευξη η Ηρώ Μουκίου το μεσημέρι του Σαββάτου 27/1. Η ηθοποιός μίλησε στον δημοσιογράφο Ισίδωρο Φίκαρη για την παράσταση «Φαίδρας Άτοπος στην οποία πρωταγωνιστεί, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σεξιστική αντιμετώπιση που έχει συναντήσει στο επάγγελμά της, και το πρόβλημα υγείας που ξεπέρασε. Όπως εξομολογήθηκε, διαγνώστηκε με όγκο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να νοσηλευτεί.

«Νομίζω ότι όλες οι γυναίκες έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες στο θέατρο. Το θέατρο κι αυτό είναι ένας ανδροκρατούμενος χώρος. Βεβαίως και εγώ αντιμετώπισα τον υποβιβασμό, ας το πούμε έτσι, δεν σε βάζουν ποτέ ίδια με τον άνδρα. Ποτέ. Και μισθολογικά. Έχω ακούσει διάφορα αρνητικά για μένα, όπως “είναι όμορφη άρα ατάλαντη”. Τρόμαξα να την βγάλω αυτή την ταμπέλα της ομορφιάς από πάνω μου, σχεδόν ενοχοποίησα την ομορφιά. Προσπαθούσα να μην βάφομαι, να μην ντύνομαι ώστε σιγά σιγά να βγάλω από πάνω μου την ταμπέλα της ωραίας. Άσε που εγώ δεν θεωρώ τον εαυτό μου ωραία», είπε αρχικά η Ηρώ Μουκίου.

Δείτε επίσης: Κορμάρα και εντυπωσιακή η Ήρω Μούκιου 30 χρόνια μετά τους Αυθαίρετους του MEGA - Δείτε πώς είναι σήμερα

Και συνέχισε: «Βέβαια και κλονίστηκε η υγεία μου σε αυτή την δουλειά. Δεν κλονίστηκε όμως από την δουλειά αλλά αρρώστησα αρκετά σοβαρά μια εποχή που ήμουν αναγκασμένη να παίζω στο θέατρο. Νοσηλεύτηκα, είχα έναν όγκο στην σπονδυλική μου στήλη, στο νωτιαίο μυελό και ευτυχώς ήταν καλοήθεια. Δεν ήταν κακοήθεια».

Τι αποκάλυψε η Ηρώ Μουκίου για τον σύζυγό της

Στην πορεία αναφέρθηκε στη σχέση με τον σύζυγό της Σάκη Καλογερόπουλο, ο οποίος μένει μόνιμα στη Λάρισα. Όπως είπε: «Όταν είσαι μακριά υπάρχουν δέλεαρ, δαίμονες στο μυαλό σου. Υπάρχουν πειρασμοί για εκείνον, για σένα... Δουλέψαμε πάνω στη σχέση μέχρι να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον και να ξέρουμε ότι η βάση μας είναι η αγάπη και ο σεβασμός. Η απόσταση είναι και δεν είναι αλατοπίπερο. Αν έχεις ένα Σαββατοκύριακο να ειδωθείς με τον άλλον, δεν το χαλαλίζεις για να τσακωθείς!»

Δείτε το βίντεο: