Γιάννης Νταλιάνης: «Ο Λεωνίδας μάς έστειλε τις ευχές του...» - Τι αποκάλυψε για την αντικατάσταση στον Βασιλιά Ληρ

Ξεκαθάρισε τη θέση του

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Γιάννης Νταλιάνης: «Ο Λεωνίδας μάς έστειλε τις ευχές του...» - Τι αποκάλυψε για την αντικατάσταση στον Βασιλιά Ληρ

Ο Γιάννης Νταλιάνης, πήρε τη θέση του Λεωνίδα Κακούρη, στην παράσταση «Βασιλιάς Ληρ» όταν εκείνος αποφάσισε να αποχωρήσει. Ο ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Δύο στις 10» στη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, όπου αναφέρθηκε σε αυτήν την αντικατάσταση και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με όσα ακούστηκαν για τις σχέσεις των δύο πρωταγωνιστών.

«Ο “Βασιλιάς Ληρ” είναι μια κορυφαία στιγμή για μένα, είναι ο 10ος Σαιξπηρικός ρόλος που παίζω στο θέατρο και έχει κάτι το ιδιαίτερο, απαιτεί μία ψυχική ωριμότητα και τη σωματική κατάσταση ενός 80άρη μαζί με την ακμάδα ενός 45άρη», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Νταλιάνης για να συμπληρώσει σχετικά με τον τρόπο που έγινε η αντικατάσταση με τον Λεωνίδα Κακούρη: «Ήταν πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που μου δόθηκε για να αναλάβω τον ρόλο. Δεν μπορούσε να συνεχιστεί η παράσταση με τον Λεωνίδα, είναι μεγάλο κρίμα γιατί είχε ολοκληρώσει μία σημαντική δουλειά και δεν μπόρεσε να γευτεί όλους τους καρπούς του κόπου του. Μου έδωσε θάρρος το γεγονός ότι με επέλεξε ο σκηνοθέτης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, πίστεψαν σ' εμένα. Το μεγαλύτερο δέλεαρ ήταν η πρόκληση που μου δινόταν να αναμετρηθώ με ένα τέτοιο κείμενο».

Η ευχή του Λεωνίδα Κακούρη στον Γιάννη Νταλιάνη

Ο πρωταγωνιστής συμπλήρωσε: «Είπα το ναι μέσα σε μισή ώρα, ο χρόνος με πίεζε και κάθε δευτερόλεπτο ήταν πολύτιμο. Δούλευα σε 24ωρη βάση. Περίμενα ότι θα δημιουργηθεί ντόρος με την αποχώρηση του Λεωνίδα και ήταν το μόνο στοιχείο που μου έβαλε μια τροχοπέδη. Το πρώτο που ήθελα ήταν να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και για τον Λεωνίδα. Ο ντόρος πιστεύω ότι είναι ένα στοιχείο βαρβαρότητας στην εποχή μας, αλλά δεν είμαι αυτού του είδους».

Και κατέληξε: «Ειπώθηκαν πράγματα, βγήκαν εύκολα συμπεράσματα για όλους, αλλά αποκαταστάθηκε με χαμηλούς τόνους η αλήθεια. Ο Λεωνίδας μάς έστειλε τις ευχές του πριν από την πρεμιέρα και ήταν πολύ συγκινητικό. Κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει να μας δει κιόλας. Ο άνθρωπος πέρασε μια μεγάλη υπερκόπωση, μία δύσκολη συγκυρία και τώρα είναι πολύ καλά. Όλα τ' άλλα είναι... σε δουλειά να βρισκόμαστε. Δεν έχουμε μιλήσει άμεσα, αλλά έχουμε ανταλλάξει πολύ θερμά μηνύματα».