Αποστόλης Τότσικας: «H λέξη “όμορφος” τείνει να γίνει bullying...»

Ενοχλήθηκε με την ερώτηση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Αποστόλης Τότσικας: «H λέξη “όμορφος” τείνει να γίνει bullying...»

O Αποστόλης Τότσικας έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Δύο στις 10» και τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Παπακυριακού την Κυριακή (28/1) στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον Γιώργο Κωνσταντίνου στο θέατρο, και στη συμμετοχή του στη σειρά «Ηλέκτρα» της δημόσιας τηλεόρασης. Αρχικά δήλωσε ενθουσιασμένος για τις εξελίξεις στα επαγγελματικά του, ενώ αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο της υποκριτικής και για το bullying που κρύβει ο χαρακτηρισμός «όμορφος».

«Βέβαια υπάρχει χρόνος για την οικογένειά μου, αλλά προσαρμόζονται κι εκείνοι αναγκαστικά. Προφανώς δεν είμαι “μπαμπάς Σαββατοκύριακου”, ό,τι κενό έχω το εκμεταλλεύομαι με την οικογένειά μου και με τους φίλους μου», είπε χαρακτηριστικά για συμπληρώσει στη συνέχεια: «Δεν υπάρχει ζυγαριά, άλλο η οικογένεια, άλλο η δουλειά μου. Νιώθω ευτυχισμένος, αλλά πάντα θέλω κι άλλο. Όταν έχεις οικογένεια φεύγει από το λεξιλόγιο η λέξη “κούραση”».

Δείτε επίσης: «Τα παιδιά μου μού κάνουν ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με...» - Η εξομολόγηση του Αποστόλη Τότσικα για τα δίδυμα

Ο Αποστόλης Τότσικας εφ' όλης της ύλης

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε την υποκριτική: «Ποτέ δεν έκανα αυτό το επάγγελμα για να δείξω σε κάποιον τι αξίζω. Το έκανα επειδή είχα ανάγκη να το κάνω από πολύ μικρός. Είτε υποσυνείδητα είτε συνειδητά λόγω του πατέρα μου, που ήταν ηθοποιός κι έχω μεγαλώσει στο θέατρο. Δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω κάτι, με ενδιαφέρει να γίνομαι καλύτερος εγώ. Αν έχεις πίστη στα πράγματα και συνέπεια, δεν πρόκειται να σε προδώσει το αποτέλεσμα».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό «όμορφος». «Αυτό το “όμορφος” γενικά τείνει να γίνει bullying απέναντι στους ανθρώπους οι οποίοι είναι όμορφοι. Ας το ξεπεράσουμε αυτό γιατί, τώρα, τι να μιλήσουμε; Για τους πρωταγωνιστές του εξωτερικού; Δεν είναι ομορφιάς ή ασχήμιας, είναι θέμα του πόσο επενδύεις στον ρόλο σου και πόσο επενδύεις σε αυτό το πράγμα που λέγεται δουλειά», απάντησε σχετικά ο ηθοποιός.