Γωγώ Δελογιάννη για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Δεν έχω λόγια, δεν είχα καταλάβει τίποτα»

Σε δύσκολη θέση η μαγείρισσα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου: NDP Photo Agency

Στο Πρωινό μίλησε η πρώην παίκτρια του MasterChef, Γωγώ Δελογιάννη. Η μαγείρισσα αναφέρθηκε στην υπόθεση του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, που κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Γωγώ Δελογιάννη βρίσκεται για 11 χρόνια στο πλευρό του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου ως εθελοντής. «Στην κοινωνική κουζίνα δεν εργάζεται κανείς, γιατί είναι εθελοντική η συνεισφορά. Εγώ βοηθάω εκεί, δεν εργάζομαι. Δεν έχω επικοινωνήσει ακριβώς γιατί δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να πρέπει να πω κάτι ή να κρίνω κάτι χωρίς να ξέρω. Είναι και δύσκολο και ηθικά και ψυχικά αυτό. Στην αρχή πίστεψα ότι είναι κάτι fake. Fake news», είπε αρχικά στον δημοσιογράφο Γιάννη Μαλλιαρό.

Δείτε επίσης: Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Θέλω πάρα πολύ να χυθεί άπλετο φως γιατί αν δεν είναι έτσι τα πράγματα...» - Το σχόλιο της για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

Σε δύσκολη θέση η Γωγώ Δελογιάννη

Και συνέχισε: «Ψάχνοντας βρήκα το πόρισμα, κατάλαβα ότι είναι μία έρευνα από μία δημόσια αρχή σε βάθος ετών και πραγματικά δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Δεν είναι κάτι ούτε εύκολο... Και πάντα μπαίνουμε στη διαδικασία οι άνθρωποι να λέμε “καλά εγώ τόσο βλάκας είμαι, δεν είχα καταλάβει τίποτα;”. Η απάντηση σε αυτό είναι “ναι, δεν είχα καταλάβει τίποτα”». Κλείνοντας ήταν αρνητική στο ενδεχόμενο ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος να έχει παίξει χρήματα σε τυχερά παίγνια.

Δείτε το βίντεο:

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου: «Να έρθουν να με πάρουν»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιρνε τα χρήματα από επώνυμους και απλούς πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς λογαριασμούς και τα έπαιζε σε τυχερά παιχνίδια. Στο πόρισμα αναφέρεται πως από το 2020 ποσά που αγγίζουν τις 600.000€ περνούσαν από τους λογαριασμούς της μητέρας του και του γαμπρού του, ενώ κατηγορείται ακόμα μια συγγενής και μία συνεργάτης του. «Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Να ψάξουν καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι, να έρθουν να με πάρουν», απάντησε ο ίδιος στην κάμερα του δελτίου ειδήσεων του Alpha.