Δικηγόρος Ελίζαμπεθ Ελέτσι: «Προσέβαλαν τους συμμετέχοντες στον γάμο αυτά που γράφτηκαν»

Νέες δηλώσεις για την υπόθεση

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Δικηγόρος Ελίζαμπεθ Ελέτσι: «Προσέβαλαν τους συμμετέχοντες στον γάμο αυτά που γράφτηκαν»

Ο γάμος της Ελίζαμπεθ Ελέτσι και του Νεκτάριου Λεμονίδη απασχόλησε έντονα την ΑΑΔΕ τις προηγούμενες μέρες, με τους περισσότερους συμμετέχοντες σε αυτόν να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών. Ο δικηγόρος της influencer, Θοδωρής Κωνσταντόπουλος, μίλησε στο Πρωινό Σουσού για να ξεκαθαρίσει τη θέση του, γύρω απ' όσα ακούγονται, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνει έλεγχοι, αλλά δεν θα πρέπει να περιοριστούν οι έρευνες στον γάμο της πελάτισσας του.

Αφού προβλήθηκαν οι δηλώσεις της στο Secret των Παραπολιτικών, όπου η Ελίζαμπεθ εξηγούσε τι εννοούσε όταν έλεγε στις κάμερες ότι ο γάμος κόστισε 50.000 ευρώ, ο δικηγόρος της είπε: «Ο γάμος ήταν μια ιδιωτική εκδήλωση. Η Ελίζαμπεθ ενήργησε ατομικά και όχι ως επιχειρηματίας, όπως συμβαίνει σε όλους τους γάμους. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχε την υποχρέωση να εκδώσει παρασταστικά. Από την άλλη μεριά, όσοι εμπλέκονται στον γάμο είτε έχουν κόψει κάποια παραστατικά, μειωμένα λόγω της φιλίας που μπορεί να είχαν μαζί της, και κάποιοι δεν έκοψαν καθόλου, έκαναν την παροχή τους δώρο, όπως εκείνοι που έδωσαν τις βέρες».

Δείτε επίσης: Μέγκι Ντρίο: «Δεν παντρεύτηκε και η πριγκίπισσα Νταϊάνα...» - "Κόλαφος" για τον γάμο της Ελίζαμπεθ Ελέτσι και του Νεκτάριου Λεμονίδη

Η αναφορά του δικηγόρου της Ελίζαμπεθ στα δημοσιεύματα

Και συνέχισε: «Κάποιοι θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο γεγονός, καθώς η Ελίζαμπεθ έχει μία αναγνωρισιμότητα και είναι “επώνυμη”, και δεν πήραν χρήματα ώστε να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα. Προφανώς υπάρχει η υποχρέωση γι' αυτό ο οποίος συμμετέχει επαγγελματικά σε μία τέτοια εκδήλωση. Αν δεν το κάνει, τότε προφανώς υπάρχει μία τυπική φορολογική παράβαση. Δεν υπάρχει φοροδιαφυγή γιατί “φοροδιαφυγή” σημαίνει να εισπράττεις μαύρα χρήματα, και να μην τα δηλώνει».

Ο Θοδωρής Κωνσταντόπουλος κατέληξε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι: «Δεν είναι μόνο το ΦΠΑ, είναι και το έσοδο. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν υπήρξε φοροδιαφυγή με την έννοια που γράφτηκε, προσβάλλοντας ενδεχομένως του συμμετέχοντες. Μπορώ να πω ότι δεν ήταν προκλητικά όσα είπε η Ελίζαμπεθ για το κόστος του γάμου; Είναι λογικό να μου το επισημαίνετε, ήταν μια υπερβολή. Βεβαίως αν υπάρχει φοροδιαφυγή να επιβληθούν αυτά που προβλέπει ο νόμος, κανείς δεν επιδιώκει το αντίθετο. Αλλά δεν θα μείνει όλη η φοροδιαφυγή σε έναν γάμο μιας κοπέλας που θέλησε να δώσει μία παραπάνω δημοσιότητα απ' ότι ενδεχομένως να ήθελε κάποιος άλλος».